Има ли смисъл от жалба?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Сря 11 юни 2008 14:40

Съд до дупка тяхната мамка долна!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 11 юни 2008 14:45

zliq_golf83 написа:ем на мен един път бях минал на зелено спират ме и ми викат ,че съм минал на червено , аз спорих , те викат ние сме шест а ти си сам и ми лепнаха акта и глобата ,....... подадох жалба ама те всикчките са си свой хора не са случайни и нищо не стана , тва да си в бг коромпирана държава,но не пречи твойта колежка да ги осъди, по-добре да пробваш ,за да не сажеляваш ,че не си опитал . стискам палци да ги осъди тия гадове

Доколкото знам (казвали са ми), нямат право да ти пишат акт АКО светофара няма брояч (от ония дето показват след колко секунди ше светне червено/зелено). Не знам колко е вярно, но има логика, защото с брояч си преценяваш спирачния път.

edit: и все пак по темата - казвали са ми, че 90% от жалбите имат ефект и се отменяват глобите! Само трябва да си намери познат адвокат да й каже за какво може да се хване.

Потребителски аватар
mk2_Golf83
Автомобил: Голф 2
Двигател: EZ 1983

Мнениеот mk2_Golf83 » Сря 11 юни 2008 14:48

[quote="ISRalien[Доколкото знам (казвали са ми), нямат право да ти пишат акт АКО светофара няма брояч (от ония дето показват след колко секунди ше светне червено/зелено). Не знам колко е вярно, но има логика, защото с брояч си преценяваш спирачния път.
/quote]

Аз си минах на зелено . а тва за брояча нз ще питам кварталния дали е вярно

Потребителски аватар
4oroi4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Има ли смисъл от жалба?

Мнениеот 4oroi4o » Сря 11 юни 2008 14:51

Persefona написа:На някой случвало ли му се е да подаде жалба срещу служител на КАТ и това да доведе до някакви действия?

Да на мен! Нищо няма да стане със служителя, но с акта ще и ма резултат.

След жалбата ми пристигна писмо от прокуратурата в което пишеше:

След направената проверка, не бяха установени нарушения от страна на служителят от охранителна полиция.

Потребителски аватар
Persefona
Пололизирана
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Persefona » Сря 11 юни 2008 14:54

ISRalien написа:Само трябва да си намери познат адвокат да й каже за какво може да се хване.

Ами точно адвоката, с когото се е свързала й е казал да не си прави труда защото нямало смисъл :?

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 11 юни 2008 15:10

Persefona написа:
ISRalien написа:Само трябва да си намери познат адвокат да й каже за какво може да се хване.

Ами точно адвоката, с когото се е свързала й е казал да не си прави труда защото нямало смисъл :?

Да намери друг. Тоя очевидно не му се е занимавало. Някой колега ако е по-запознат да каже какво трябва да се напише в жалбата.
Аз не бих оставил нещата така, просто самата мисъл да карам с акт, на който пише "карал пил" ми смразява кръвта. Отделно, че бих им натрил носовете на ония кретени, а и колко е глобата?

pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pipi_to » Сря 11 юни 2008 15:45

А какво е платила в КАТ? Наказателното постановление излиза след 1 месец! Само наказателното постановление може да я задължи да плати глоба или да си върне книжката. То наказва, с акта само се установява нарушението, но не наказва. Полицаите нямат право да й вземат книжката, а само талона и то като й дадат екземпляр от акта. Има нещо гнило в цялата работа.

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 11 юни 2008 15:57

pipi_to написа:А какво е платила в КАТ? Наказателното постановление излиза след 1 месец! Само наказателното постановление може да я задължи да плати глоба или да си върне книжката. То наказва, с акта само се установява нарушението, но не наказва. Полицаите нямат право да й вземат книжката, а само талона и то като й дадат екземпляр от акта. Има нещо гнило в цялата работа.

Като те спрат с алкохол доколкото знам ти взимат книжката...

Потребителски аватар
MaRtiNsKi
Автомобил: GOLF V
Двигател: TDI

Мнениеот MaRtiNsKi » Сря 11 юни 2008 16:02

Българската Милиция sux mhihi

pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pipi_to » Сря 11 юни 2008 16:43

ISRalien написа:
pipi_to написа:А какво е платила в КАТ? Наказателното постановление излиза след 1 месец! Само наказателното постановление може да я задължи да плати глоба или да си върне книжката. То наказва, с акта само се установява нарушението, но не наказва. Полицаите нямат право да й вземат книжката, а само талона и то като й дадат екземпляр от акта. Има нещо гнило в цялата работа.

А копие от акт не получаваш ли, който да обжалваш с приложен документ от кръвната проба?

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 11 юни 2008 16:47

pipi_to написа:
ISRalien написа:

А копие от акт не получаваш ли, който да обжалваш с приложен документ от кръвната проба?

получаваш :roll:

Потребителски аватар
Persefona
Пололизирана
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Persefona » Сря 11 юни 2008 23:09

Имаме копието от акта, имаме и отрицателната проба и ще се пуска жалба! :evil:
Дано да има резултат...

Потребителски аватар
rainheart
Автомобил: MK3
Двигател: 1.6 ABU

Мнениеот rainheart » Сря 11 юни 2008 23:42

creativs написа:Българската Милиция sux mhihi
Верно си е!!!

Щом са си решили се заяждат и пишат всякакъв булшит и после ходи доказвай, че не правиш с**рки :evil:

Съдиш до дупка и тва е! ... за назидание и на другите подобни милиционери :twisted:

Потребителски аватар
venci&vento
Автомобил: VENTO
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот venci&vento » Чет 12 юни 2008 8:28

Прави ми впечатление напоследък , че TV предавания вършат по-бързо нещата от бюрократите който лежат на чужд гръб - даже дупки по пътя запушват

Потребителски аватар
Torsi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Torsi » Чет 12 юни 2008 9:12

Пусни жалба за да ти е мирна главата, но забрави за какъвто и да е положителен резултат..Тук в БГ не можеш да търсиш правосъдие....

Върни се в “ОФФ-Топик - други”