Има ли смисъл от жалба?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
zliq_golf83 написа:ем на мен един път бях минал на зелено спират ме и ми викат ,че съм минал на червено , аз спорих , те викат ние сме шест а ти си сам и ми лепнаха акта и глобата ,....... подадох жалба ама те всикчките са си свой хора не са случайни и нищо не стана , тва да си в бг коромпирана държава,но не пречи твойта колежка да ги осъди, по-добре да пробваш ,за да не сажеляваш ,че не си опитал . стискам палци да ги осъди тия гадове
Доколкото знам (казвали са ми), нямат право да ти пишат акт АКО светофара няма брояч (от ония дето показват след колко секунди ше светне червено/зелено). Не знам колко е вярно, но има логика, защото с брояч си преценяваш спирачния път.
edit: и все пак по темата - казвали са ми, че 90% от жалбите имат ефект и се отменяват глобите! Само трябва да си намери познат адвокат да й каже за какво може да се хване.
- mk2_Golf83
- Автомобил: Голф 2
- Двигател: EZ 1983
[quote="ISRalien[Доколкото знам (казвали са ми), нямат право да ти пишат акт АКО светофара няма брояч (от ония дето показват след колко секунди ше светне червено/зелено). Не знам колко е вярно, но има логика, защото с брояч си преценяваш спирачния път.
/quote]
Аз си минах на зелено . а тва за брояча нз ще питам кварталния дали е вярно
/quote]
Аз си минах на зелено . а тва за брояча нз ще питам кварталния дали е вярно
- 4oroi4o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Има ли смисъл от жалба?
Persefona написа:На някой случвало ли му се е да подаде жалба срещу служител на КАТ и това да доведе до някакви действия?
Да на мен! Нищо няма да стане със служителя, но с акта ще и ма резултат.
След жалбата ми пристигна писмо от прокуратурата в което пишеше:
След направената проверка, не бяха установени нарушения от страна на служителят от охранителна полиция.
- Ivailo
- Контакти:
Persefona написа:ISRalien написа:Само трябва да си намери познат адвокат да й каже за какво може да се хване.
Ами точно адвоката, с когото се е свързала й е казал да не си прави труда защото нямало смисъл
Да намери друг. Тоя очевидно не му се е занимавало. Някой колега ако е по-запознат да каже какво трябва да се напише в жалбата.
Аз не бих оставил нещата така, просто самата мисъл да карам с акт, на който пише "карал пил" ми смразява кръвта. Отделно, че бих им натрил носовете на ония кретени, а и колко е глобата?
-
pipi_to
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А какво е платила в КАТ? Наказателното постановление излиза след 1 месец! Само наказателното постановление може да я задължи да плати глоба или да си върне книжката. То наказва, с акта само се установява нарушението, но не наказва. Полицаите нямат право да й вземат книжката, а само талона и то като й дадат екземпляр от акта. Има нещо гнило в цялата работа.
- Ivailo
- Контакти:
pipi_to написа:А какво е платила в КАТ? Наказателното постановление излиза след 1 месец! Само наказателното постановление може да я задължи да плати глоба или да си върне книжката. То наказва, с акта само се установява нарушението, но не наказва. Полицаите нямат право да й вземат книжката, а само талона и то като й дадат екземпляр от акта. Има нещо гнило в цялата работа.
Като те спрат с алкохол доколкото знам ти взимат книжката...
-
pipi_to
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ISRalien написа:pipi_to написа:А какво е платила в КАТ? Наказателното постановление излиза след 1 месец! Само наказателното постановление може да я задължи да плати глоба или да си върне книжката. То наказва, с акта само се установява нарушението, но не наказва. Полицаите нямат право да й вземат книжката, а само талона и то като й дадат екземпляр от акта. Има нещо гнило в цялата работа.
А копие от акт не получаваш ли, който да обжалваш с приложен документ от кръвната проба?
- hooligans
- Модератор

- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
pipi_to написа:ISRalien написа:pipi_to написа:А какво е платила в КАТ? Наказателното постановление излиза след 1 месец! Само наказателното постановление може да я задължи да плати глоба или да си върне книжката. То наказва, с акта само се установява нарушението, но не наказва. Полицаите нямат право да й вземат книжката, а само талона и то като й дадат екземпляр от акта. Има нещо гнило в цялата работа.
А копие от акт не получаваш ли, който да обжалваш с приложен документ от кръвната проба?
получаваш
- venci&vento
- Автомобил: VENTO
- Двигател: ADZ 1996
Върни се в “ОФФ-Топик - други”