Бъбречна криза??

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Съб 12 юли 2008 19:59

Ludia написа:
Pencheva написа: първо да се отиде на нефролог.?Успех!!

тва неква нова специалност ли е?

Не - така се казва (не е неВролог !). Поинтересувай е, прочети малко преди да питаш.
Нефрология е дял от медицината занимаващ се с диагностика, консервативно лечение и превенция на бъбречните заболявания.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0% ... 0%B8%D1%8F

Последна промяна от gr_kanev на Съб 12 юли 2008 20:02, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Съб 12 юли 2008 20:01

gr_kanev написа:
Ludia написа:
Pencheva написа: първо да се отиде на нефролог.?Успех!!

тва неква нова специалност ли е?

Не - така се казва (не е неВролог !). Поинтересувай е, прочети малко преди да питаш.

ако знаех нямаше да питам

Потребителски аватар
Pencheva
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pencheva » Съб 12 юли 2008 20:22

Ако пожелае колегата мога да се поинтересувам за компетентни нефролози имам познати в нашата окръжна и оттам мога да занимая мои приятели.Има и още нещо-аз развих анемия тогава затова е хубаво да поема продукти богати на желязо ако имате възможност-носете му.

Vento_Power
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vento_Power » Съб 12 юли 2008 20:28

Мерси много но неискам да ангажирам никой. :wink:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Съб 12 юли 2008 21:00

Само да вметна нещо.. Баща ми също е имал преди камъни.. Казвал ми е, че МНОГО трудно и болезнено се "изпишкват"... Но съм чувал и че могат да се "разбият" с ултразвук... Отидете в "Токуда" или нещо подобно.
А относно заплатите на дежурните на 112 и 150 - те определено не зависят от това дали баба Гина от Горно Нанадолнище си плаща данъците и осигуровките! Но моля да не обсъждаме тази тема, че ще заключат темата на колегата.

Потребителски аватар
Pencheva
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pencheva » Съб 12 юли 2008 21:00

Ако някой има нужда от съвети или препоръки може да ми пише баба ми има 40 години стаж като медицински работник и с удоволствие бих помогнала.Забравих да вметна не съм запозната с профилните болници мисля,че в окръжните като цяло биха ви помогнали повече.

Vento_Power
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vento_Power » Съб 12 юли 2008 21:06

Eдин човек му казал да пие Чай "Кидни" който уж помагал,също и топла бира с коняк. :roll:

Потребителски аватар
Pencheva
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pencheva » Съб 12 юли 2008 21:13

Повечето камъни ако се разбият както трябва се изхвърлят по-лесно.Има случаи,в които имат остри ръбове и това причинява агонизираща болка.Относно чая-да-кидни(англ.)-бъбрек,явно има връзка,дано помога.Ако лекарите му кажат домашно лечение - мисля,че така ще е по-добре ...все пак в домашни условия предразполагащо.Ако започне да вдига температура повръщане обезводняване най-добре да е под лекарско наблюдение.Хубаво е ако се отиде на ехограф да се знае,че разбиването при по големи хора може да стане и по бавно.Лекарите си знаят де просто ти казвам,за да знаеш какво предстои.Не се притеснявай бъбречните кризи всъщност са конвулсни те отминават ... всичко ще му мине.Не ти ги пиша на Л.Ц,за да може ако на някой друг колега му се случи да знае за какво става въпрос.Относно бърза помощ-не знам потресена съм.Тук също нямаме линейки..в такъв случай се спасяваме както можем

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Съб 12 юли 2008 21:30

Vento_Power написа:Eдин човек му казал да пие Чай "Кидни" който уж помагал,също и топла бира с коняк. :roll:

Много съжалявм за баща ти, приеми моите съчуствия :(
Потресен съм от "услугите" на родната ни медицина :evil:

Намери си томовете с"рецептите на Петър Димков" :idea:

В момента в. "24часа" издава една малка негова поредица.Излиза всеки торник :idea:
Повярвай ми, че вътре ще намериш много интересни неща :wink:

Vento_Power
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vento_Power » Съб 12 юли 2008 21:41

Значи той е бил на ехограф и има само някви песъчинки а не камъни.У дома си е но всеки ден идват да му бият по една инжекция.От нея му преминава за 30 мин. някъде и пак започват болките......незнам за 1 седмица дали ще се оправи? :roll:

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Съб 12 юли 2008 21:46

Не се потрисайте толкова много от родната бърза помощ! Първата институция, която трябва да бъде потърсена е личния лекар. GP-тата затова взимат толкова пари от касата, за да са на разположение на пациентите си 24 часа. Те трябва да се притекат на първа помощ и, ако преценят, се обаждат на Бърза помощ за реанимация или транспортиране в принудително легнало положение. Бърза помощ се вика само при катастрофи или инциденти на улицата, при които не се знае кой е личния лекар.
mod edit: gr_kanev
GP - General Practitian

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Съб 12 юли 2008 21:49

ISRalien написа:А относно заплатите на дежурните на 112 и 150 - те определено не зависят от това дали баба Гина от Горно Нанадолнище си плаща данъците и осигуровките! Но моля да не обсъждаме тази тема, че ще заключат темата на колегата.

7. Спазвайте приличен тон, мисля че тук сме се събрали интелигентни хора. Обидни, нецензурни думи, всякакви квалификации, иронични забележки или агресивно поведение към потребителите от форума няма да се толерират.

Еми темата си е за заключване по принцип от самото начало.
Разбирам колегата, всеки се чувства така, когато е безсилен да повлияе на обстоятелствата, но не е това начина.
И да, точно осигуровките и данъците на всеки от нас влияятна техните заплати. И на заплата на Баба Гина от Горно Нанадолнище.
И не мисля, коментарите ми по този въпрос ще е причина за заключване, защото никъде не разбрах от заглавието и от първия пост че колегата иска помощ,а не просто да си излее яда.

Колега Венто_пауър, потърси добър нефролог, независимо дали в окръжна, мед. академия, или в исул. Заболяването на баща ти е много мъчително (счита се повече боли само жлъчната колика), но в повечето случаи не е опасно. Така че успех с търсенето на лекар, който да помогне и на който да се доверите.

Последна промяна от drmilendd на Съб 12 юли 2008 22:17, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Съб 12 юли 2008 21:51

Много грозна ситуация, която не пожелавам на никой да се случва. Трябва да си оправят телефоните тея идиоти!!!

Vento_Power
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vento_Power » Съб 12 юли 2008 21:52

Наистина заглавието не беше много културно но бях много ядосан.Промених го. :!:

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Съб 12 юли 2008 21:56

Vento_Power написа:Наистина заглавието не беше много културно но бях много ядосан.Промених го. :!:

И защо, то си е така :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
За тия кретени, няма прошка :evil:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”