Пиша последно си мнение по темата:Истината ,българската е такава че ако някой от нас заради начина си на живот или заради спецификата на бизнеса си,смята че има нужда от оръжие за да се почуства по-уверен в това което прави, то този човек със или без разрешително ще поеме риска да се въоръжи,било то и без разрешително.Моят кумец например, навремето беше един от личната охрана на емблематичен през 90-те години бизнесмен от Шумен. Кумеца ми имаше разрешително за носене на ОО,но след години веднъж на една "софра" се изтърва че е пътувал с шефа си до София и обратно по бизнес и освен пищова под мишница докато карал Бавареца ,заради ценния товар... в краката на кумеца задължително "на отговорност на шефа" имало и АКМС- с поставен пълнител и то не с хаосни...Аз лично нямам някаква нужда от оръжие(дано така е занапред),нямам живото- застрашаващ бизнес,въобще нямам бизнес,но пожелавам на всички ви :дано никога на никой от вас не се налага да се замисли дори че му е необходимо оръжие за да запази живота си и този на семейството си. Стане ли така -то това живот ли е? Относно циганските набези,а и не само техните особенно по селата-Докато не влязат 2-3 рецидивисти т.е. тарторите на такива банди ,за поне 10 години без право на замяна,докато няма закон с цялата си тежест ,и да ги стреляш тия цигани,влизаш Ти в пандиза,а те през това време се "окучили" още толкова и колелото пак се завърта...Можем само да си мечтаем за Крумовите закони ...
Ии кой ти каза, че не мога да изтегля 5000лева? Ами ако внасям? Имам достатъчно познати, които са корпоративни клиенти и внасят между 4000-10 000 на седмица, и ги пускат с оръжие! И да не ми трябва в нас, има достатъчно начини да го закопая този, който влезе вкъщи без да го познавам. Изтъкнах ти още една причина, че е дискомфортно да си разнасям касата с мен, когато не съм си в основното жилище за живеене. И не, не е необходима охрана която да те чака отвън. Става въпрос за суми над 10000 лева и по желание на клиента, може банката да му осигури такава.
Има една приказка из сливнишкия край- "имаш ли, нЕмаш ли кола, ама един Голф пред къщата требе да стои" И ти така, като гледам, оръжие не ти трябва по принцип ама ей така един пищов на гъз@ за зор-заман да се мандахерца искаш. И какво? Всичките хайдуци, като видят населението въоръжено и стъпващо по улиците като дядо Клинт Истууд ще получат просветление свише, ще спрат да крадат и ще започнат да пасат овце и да копат градина? И по пътищата ще настане мир и любоФ, щото всеки ще знае, че отсреща може да му извадят желязо? Понеже напоследък е модерно да се дават клипове като аргумент я изгледайте този случай на самозащита:
П.С. За експеримента, аз ще напиша отдолу в стил вестник "Блиц" единствено стопроцентова истина, но не цялата истина за случката, а който прояви интерес може да намери останалото к.ато коментар под заглавието на клипа:
1.Тримата младежи в пикапа са засекли колата на мъжа и жената на магистралата. 2.Двамата с пистолета возят отзад малко дете. 3.Жената е арестувана и обвинена заради насочването на оръжието. 4.Мъжът е арестуван и обвинен заради нападение, насочване на оръжие и незаконна стрелба.
Последна промяна от icoico на Вто 08 мар 2016 9:39, променено общо 1 път.
Нещо не ме разбра в опита си да се заяждаш. Казах ти, че оръжие не ми трябва докато закона не се промени, да мога да си го разнасям в който искам аз имот, да го нося с мен когато върша работа и така нататък. На мен оръжие в каса забутана някъде си, не ми трябва. Не ми трябва да го използвам и да ходя по съдилища, заради леке или наркоман с досие по-дълго от р. Дунав! Пак ти казвам, че знам как да се опазя ако стане инцидент в имота ми. Всеки сам си преценява дали иска или не иска. Дали ще е законно или не. Начини безброй. Темата е обширна, аз казвам своето, ти твоето мнение. Тя държавата не мисли как да се оправя а престъпността, та аз ли да я оправя с оръжие. Айде моля ти се.....схемите са ясни. Вярно е обаче, че примерно в провинцията в малките села, контингента не смее да припари в къща на човек с оръжие, било то ловджия или пенсионер полицай. Давам ти и пример с едната ми вила. На 160км от София е, бабето е от октомври 2015 месец при мен в София. Що няма един счупен прозорец, нещо откраднато от двора? Просто минавам веднъж в месеца, знаят кой съм и всичко приключва.
А сега де... Клипа ти ясно показва кога можеш и кига не можеш да употребяваш ОО. Както и копираното решение по делото. Двата случая са различни, но поучителни. Не всеки еза оръжие, и никъде не твърдя, че всеки трябва да е въоражен с оо, щото виждаш ли ти има яко престъпност в БГ.
Всеки приказва квото му хрумне. Говорим за пореден път за право за притежание/не за носене/ в къщи на КН0 или пък гладкоцево такова.Разбира се след необходимите психотестове,проверка за съдимост и прочие.Щом по смисъла на чл.12 няма превишаване пределите на неизбежна отбрана при влизане в злом,нека да сме въоръжени...Да,жилището не включва вила и банка,и носене на пищов на гъза,не ми пука.Говоря за защита на семейното гнездо и живота в него.А дали ще се стреля по взломаджията или ще се плаши само,всеки си преценява.Щото за да се възползваме от чл.12 трябва да има с какво...иначе излиза,че е написан за пенсионерите от БА и МВР.
Последно, мога ли да разчитам на алинея 3 на член 12 на Наказателният кодекс и да пребия всеки, който е влезнал да краде в имота ми без последствия или не мога? Бях чел, че тоя член е частично обявен като противоконституционен.
Пребия звучи като бой в повече от нужното. Може със сила да го задържиш, ако го пребиеш ще те изкарат, че си превишил нужното. Отделен въпрос е дали се смяташ за супер бияч или просто си разсъждаваш хипотетично? Колко човека си пребивал през живота си до степен да лежат на земята и да не могат/не смеят да станат?