разрешително за оръжие

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Re: разрешително за оръжие

Мнениеот gergeto » Пон 07 мар 2016 22:09

Пиша последно си мнение по темата:Истината ,българската е такава че ако някой от нас заради начина си на живот или заради спецификата на бизнеса си,смята че има нужда от оръжие за да се почуства по-уверен в това което прави, то този човек със или без разрешително ще поеме риска да се въоръжи,било то и без разрешително.Моят кумец например, навремето беше един от личната охрана на емблематичен през 90-те години бизнесмен от Шумен. Кумеца ми имаше разрешително за носене на ОО,но след години веднъж на една "софра" се изтърва че е пътувал с шефа си до София и обратно по бизнес и освен пищова под мишница докато карал Бавареца ,заради ценния товар... в краката на кумеца задължително "на отговорност на шефа" имало и АКМС- с поставен пълнител и то не с хаосни...Аз лично нямам някаква нужда от оръжие(дано така е занапред),нямам живото- застрашаващ бизнес,въобще нямам бизнес,но пожелавам на всички ви :дано никога на никой от вас не се налага да се замисли дори че му е необходимо оръжие за да запази живота си и този на семейството си. Стане ли така -то това живот ли е?
Относно циганските набези,а и не само техните особенно по селата-Докато не влязат 2-3 рецидивисти т.е. тарторите на такива банди ,за поне 10 години без право на замяна,докато няма закон с цялата си тежест ,и да ги стреляш тия цигани,влизаш Ти в пандиза,а те през това време се "окучили" още толкова и колелото пак се завърта...Можем само да си мечтаем за Крумовите закони ... :banghead

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Пон 07 мар 2016 23:08

А моята истина е ,че докато не вземат да намират надути цигани из нивите дет са ги косили оправия няма да има.Та така :flag_bulgaria

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 08 мар 2016 7:19

Ии кой ти каза, че не мога да изтегля 5000лева? Ами ако внасям? Имам достатъчно познати, които са корпоративни клиенти и внасят между 4000-10 000 на седмица, и ги пускат с оръжие! И да не ми трябва в нас, има достатъчно начини да го закопая този, който влезе вкъщи без да го познавам. Изтъкнах ти още една причина, че е дискомфортно да си разнасям касата с мен, когато не съм си в основното жилище за живеене. И не, не е необходима охрана която да те чака отвън. Става въпрос за суми над 10000 лева и по желание на клиента, може банката да му осигури такава.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 08 мар 2016 8:49

vucata написа:...

Има една приказка из сливнишкия край- "имаш ли, нЕмаш ли кола, ама един Голф пред къщата требе да стои" :smile И ти така, като гледам, оръжие не ти трябва по принцип ама ей така един пищов на гъз@ за зор-заман да се мандахерца искаш. И какво? Всичките хайдуци, като видят населението въоръжено и стъпващо по улиците като дядо Клинт Истууд ще получат просветление свише, ще спрат да крадат и ще започнат да пасат овце и да копат градина? И по пътищата ще настане мир и любоФ, щото всеки ще знае, че отсреща може да му извадят желязо? Понеже напоследък е модерно да се дават клипове като аргумент я изгледайте този случай на самозащита:

П.С. За експеримента, аз ще напиша отдолу в стил вестник "Блиц" единствено стопроцентова истина, но не цялата истина :mhihi за случката, а който прояви интерес може да намери останалото к.ато коментар под заглавието на клипа:

1.Тримата младежи в пикапа са засекли колата на мъжа и жената на магистралата.
2.Двамата с пистолета возят отзад малко дете.
3.Жената е арестувана и обвинена заради насочването на оръжието.
4.Мъжът е арестуван и обвинен заради нападение, насочване на оръжие и незаконна стрелба. :mhihi

Последна промяна от icoico на Вто 08 мар 2016 9:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 08 мар 2016 9:34

Нещо не ме разбра в опита си да се заяждаш. Казах ти, че оръжие не ми трябва докато закона не се промени, да мога да си го разнасям в който искам аз имот, да го нося с мен когато върша работа и така нататък. На мен оръжие в каса забутана някъде си, не ми трябва. Не ми трябва да го използвам и да ходя по съдилища, заради леке или наркоман с досие по-дълго от р. Дунав! Пак ти казвам, че знам как да се опазя ако стане инцидент в имота ми. Всеки сам си преценява дали иска или не иска. Дали ще е законно или не. Начини безброй. Темата е обширна, аз казвам своето, ти твоето мнение. Тя държавата не мисли как да се оправя а престъпността, та аз ли да я оправя с оръжие. Айде моля ти се.....схемите са ясни. Вярно е обаче, че примерно в провинцията в малките села, контингента не смее да припари в къща на човек с оръжие, било то ловджия или пенсионер полицай. Давам ти и пример с едната ми вила. На 160км от София е, бабето е от октомври 2015 месец при мен в София. Що няма един счупен прозорец, нещо откраднато от двора? Просто минавам веднъж в месеца, знаят кой съм и всичко приключва.

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 08 мар 2016 9:42

А сега де... Клипа ти ясно показва кога можеш и кига не можеш да употребяваш ОО. Както и копираното решение по делото. Двата случая са различни, но поучителни. Не всеки еза оръжие, и никъде не твърдя, че всеки трябва да е въоражен с оо, щото виждаш ли ти има яко престъпност в БГ.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 08 мар 2016 12:02

ч'ай и аз да пусна един клип топъл топъл

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 08 мар 2016 12:15

VWGT написа:ч'ай и аз да пусна един клип топъл топъл...

Даааам...ако детегледачката и двете деца имаха по един пистолет нямаше да им се размине на крадците :rolleyes

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 08 мар 2016 12:28

прекалено буквално си го изгледал ...

тези неща се случват, крадците са нагли до безумие, но те също искат да се приберат по живо по здрвао в къщи и да си харчат заработеното

Потребителски аватар
дърт милиционер
Автомобил: WV Polo 2F 1993
Двигател: 1.4 DIESEL

Мнениеот дърт милиционер » Вто 08 мар 2016 18:48

Колкото повече чета този форум........толкова повече се убеждавам , че закона си е много добър..........

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 08 мар 2016 22:32

Всеки приказва квото му хрумне.
Говорим за пореден път за право за притежание/не за носене/ в къщи на КН0 или пък гладкоцево такова.Разбира се след необходимите психотестове,проверка за съдимост и прочие.Щом по смисъла на чл.12 няма превишаване пределите на неизбежна отбрана при влизане в злом,нека да сме въоръжени...Да,жилището не включва вила и банка,и носене на пищов на гъза,не ми пука.Говоря за защита на семейното гнездо и живота в него.А дали ще се стреля по взломаджията или ще се плаши само,всеки си преценява.Щото за да се възползваме от чл.12 трябва да има с какво...иначе излиза,че е написан за пенсионерите от БА и МВР.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 09 мар 2016 9:36

Iezekil написа:...иначе излиза,че е написан за пенсионерите от БА и МВР.

точно така излиза

иначе нормативната база може да ни е много добра, ама когато контролният Орган е оклюмал, кел файда

ПП
разбира се случват и такива неща :)
http://edition.cnn.com/2016/03/09/us/gu ... index.html
което само потвърждава, че това си е сериозна работа

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пон 14 мар 2016 11:41

Последно, мога ли да разчитам на алинея 3 на член 12 на Наказателният кодекс и да пребия всеки, който е влезнал да краде в имота ми без последствия или не мога? Бях чел, че тоя член е частично обявен като противоконституционен.

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Пон 14 мар 2016 12:02

Пребия звучи като бой в повече от нужното. Може със сила да го задържиш, ако го пребиеш ще те изкарат, че си превишил нужното. Отделен въпрос е дали се смяташ за супер бияч или просто си разсъждаваш хипотетично? Колко човека си пребивал през живота си до степен да лежат на земята и да не могат/не смеят да станат?

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пон 14 мар 2016 19:17

И аз да питам,как ще е превишил нужното,като според чл.12 няма превишаване,щом се е промъкнал с взлом?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”