hvp800 написа:vanesto написа:А той друг бил въпроса![]()
Ами аз го казах вече, нямам нищо против да си харчат парите със здраве шефовете ми, само обаче ако си плащат всички данъци. Само, че повечето, както виждаш са на принципа - отвори си фирма и ти, и укривай и ти, кво ти пречи. Еми пречи ми, не трябва да е така.
Ти познаваш ли някой , дето не са му харесали заплатите , и е станал фирмаджия , и е почнал да дава големите пари?
Аз лично нямам и познат с фирма с 5-6-10 човека персонал, и да сменя колата с нова всяка година , или пък колата да му е 150-200-300 бона . Може и да има такива , но аз не познавам , а и такива хора биха били такива и без никакъв персонал, ако разбираш за какво намеквам.
И понеже говориш за лошите експлоататори , дето не плащат данъците , знаеш ли колко от частните клиенти ( разбирай отрудените бачкатори и жертви на лошия чорбаджия) искат да им издам фактура ?!? Демек , когато са от другата страна на кекса , всеки пита “а без ДДС може ли?”
А ти що се съгласяваш? Ти ставаш нарушител на закона, на купувача му е все тая, той ако може да те изкрънка, добре му дошло. Същото е с тези работници, които подписват трудов договор на по-ниска заплата, а остатъка поручават в плик. Както работодателя, така и работника са в нарушение и носят отговорност. А има някои, дето даже не са наясно, че осигугуровки и данъци се дължат на общата получена сума, и си мислят, че щом осигуряват някого на минималния доход за длъжността, всичко им е точно и не могат да ги бутнат. Да, ама не. Бизнес без персонал - да това е мечтата на всеки бизнесмен, включително и аз, ако някога бих отворил фирма, си мечтая да съм сам, обаче трудно се постига. Както казваше един вожд - няма хора, няма проблеми.