Една тема за мотористите и отношението ни към тях на пътя

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Една тема за мотористите и отношението ни към тях на пътя

Мнениеот AmW » Пон 16 мар 2009 16:42

"Не е важно на мене да ми е добре, а на Вуте да му е зле" :!: :!: :!:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 16 мар 2009 18:19

palikari написа:Що не приемете,че двуколесните са някакъв вид облекчаване на трафика.

Има я и тая гледна точка.. Аз искам да си купя скутерче именно заради това.. Да ми е по-евтин транспорта до работа, да не се задръствам толкова, а и все пак една кола по-малко в задръстването.. Най-малко заради това трябва да ме уважават другите, защото ако бях с колата например, те щяха да чакат още една кола...
Росене, нещо нищо не казваш... mhihi

Петре
Автомобил: Golf II
Двигател:

Мнениеот Петре » Пон 16 мар 2009 18:20

Чакайте,чакайте...аз карам мотор,ходя на събори,наслаждавам се на свободата,но не шофирам по тротоара...
ама бил със скутер,ама то са тва е кросов той минава отвсякъде...
Миналото лято по бул.България след моста на НДК посока Г.делчев двама "мотористи" си пърпореха в пешеходната алея на слалом между хората...!!!...-тва на кво прилича?
@Ако се разхождах там kolega ralien ,щях да ти се похваля в писмена форма

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 16 мар 2009 18:50

„Пътна полиция” започва наказателна акция срещу всички мотоциклетисти в страната, като ще се налагат много високи глоби и възможно най-строгите наказания за всички нарушители по пътищата. Това съобщиха вчера от КАТ. Според черната статистика на пътните полицаи две трети от катастрофите в страната с мотор стават заради водачите. Най-честите жертви са мотоциклетисти на възраст между 16 и 24 години. Най-високата глоба за превишена скорост в населено място е 250 лв.

Катаджиите ще дебнат моторджиите по светофарите, където те най-често стартират бясно, след като светне зелено. Заради възможностите на мощните си машини водачите могат за няколко секунди да наберат скорост над 140 км/ч.
80 процента от всички мотористи по пътищата карат безразсъдно, нарушават системно закона и няма как да ги спрем. Това обяви и шефът на федерацията по мотоциклетизъм Богдан Николов вчера. Той обясни, че реално катаджиите могат много трудно да санкционират рокерите, защото регистрационните номера на моторите са малки, не се виждат, а и мотористите спират много бързо, така че дори и да има радар, те трудно могат да бъдат уловени от него. За година над 50 водачи на мотори загиват на шосето. Според европейските тенденции в последните няколко месеца имало бум на продажбата на мотори именно за да могат по-лесно да се избегнат натовареният трафик и задръстванията. Според шефа на държавно-обещствената консултативна комисия по безопасност на движението към МС Алекси Кесяков мотористите са сред най-уязвимите участници в движението.
Наскоро рокери от София и Варна се събраха пред общините в града, за да протестират срещу завишените данъци за машините, които карат.
Според решението на СОС данъците за моторите трябва да се вдигнат с 25 процента. Наредбата предвижда най-ниският данък за мотоциклети до 125 куб. см да е 15 лв., а най-високият – 125 лв. Размерът на данъка се определя в зависимост от мощността на двигателя на мотора. Как може за един мотор от среден клас, който тежи 200 кг и не замърсява, данъкът да е над 100 лв., а камионите и автобусите, които рушат настилката, тежат тонове и правят задръствания, да плащат 60-70 лв., питаха се те.
Само в столицата има регистрирани над 6000 мотоциклета и мотопеда.

Кой искаше статистика ето една статия по повод мотористите

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Пон 16 мар 2009 20:25

Та това е страшно субективна преценка. Кой и как прецени че са 80%. Да не би да са ги спряли всичките мотористи в БГ, да са ги "преценили" кои са безрасъдни и ги пускат после. Безрасъдни са разните пишлемета, но това са малка част дупЕта от 4-5 големи града, които са си взели някой нов мотор и позират по булевардите. Истинските мотористи, тези от мото клубовете например, това са и по-големи, зрели хора, карат заради "вятъра в косите" както се казва. Аз съм на принципа: ако не преча на другите е позволено.

Потребителски аватар
rokera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera » Пон 16 мар 2009 21:20

Четейки тази тема и виждайки повече негативното отколкото позитивното отношение спрямо мотористите реших да изложа и моето мнение по въпроса. Като бивш представител на хората на две колела и настоящ автомобилист едновременно и собсвеник на скутер съм попадал в кофти ситуаций за които вина имат хората и от двата лагера. Малоумници дето карат както си могат има и от двете страни на бариерата. Такъв и на локомотив да го качиш да кара ще намери начин да се удари в дърво. Като се прецакваме катастрофите няма да намалеят, това ще стане когато почнем ние самите да се пазим...особенно по-незащитените.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 16 мар 2009 22:25

Според мен ако искат и с 300 да летат, те отговарят за това(не че го оправдавам) но всеки участник в движението трява да пази другите, и специално по незащитените.Длъжни сме да ги пазим, защото едно леко чукване може да е фатално.Всичките тия глупости където изчетох, че винаго като можели им сечели пътя и т.н .... :screwy не мога да го разбера.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 16 мар 2009 23:37

rokera написа: Като бивш представител на хората на две колела и настоящ автомобилист едновременно и собсвеник на скутер съм попадал в кофти ситуаций за които вина имат хората и от двата лагера. Малоумници дето карат както си могат има и от двете страни на бариерата. Такъв и на локомотив да го качиш да кара ще намери начин да се удари в дърво. Като се прецакваме катастрофите няма да намалеят, това ще стане когато почнем ние самите да се пазим...особенно по-незащитените.

Това искам и аз да кажа.Нормалните да ги пазим ама тея малоумните те като не се пазят и господ не може да ги опази,независимо дали са с кола,мотор или тир дори.

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало
Автомобил: Vw Golf V
Двигател: 1.9 TDI BKC

Мнениеот Night_elf » Вто 17 мар 2009 0:26

Лилиииии Само не се бийте ...
Тая тема е вечна и никога няма да се стигне до консенсус .. Вече тряваше да сте го осъзнали ..
Човекът е човек когато е на път .. са казали хората :)
Грозно е да се води някава битка между автомобилисти и мотористи ..
Честно казано съм винаги ще пазя хората на 2 колела .. Имат си глава на раменете ..

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Вто 17 мар 2009 0:59

Night_elf написа:Честно казано съм винаги ще пазя хората на 2 колела .. Имат си глава на раменете ..

Напълно съм съгласен :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown

Не може да се слага под общ знаменател,ако няма никой в тиквата няма значение на какво е.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 17 мар 2009 5:01

чукни му един калник да си строши врата пък после разправяй кой крив кой прав.
все ще ти тежи на съвестта независимо от ситуацията.
вече се стопля така че внимавайте :)

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 17 мар 2009 8:18

rosen79 написа:
rokera написа: Като бивш представител на хората на две колела и настоящ автомобилист едновременно и собсвеник на скутер съм попадал в кофти ситуаций за които вина имат хората и от двата лагера. Малоумници дето карат както си могат има и от двете страни на бариерата. Такъв и на локомотив да го качиш да кара ще намери начин да се удари в дърво. Като се прецакваме катастрофите няма да намалеят, това ще стане когато почнем ние самите да се пазим...особенно по-незащитените.

Това искам и аз да кажа.Нормалните да ги пазим ама тея малоумните те като не се пазят и господ не може да ги опази,независимо дали са с кола,мотор или тир дори.

А, най-после :beer
Ако нямате стимул да ги пазите мислете така: "Дай да се дръпна, да не стане сакатлък, че после трябва аз да го лежа!"

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 17 мар 2009 8:47

ISRalien: През цялото време се опитвам това да кажа,че нормалните водачи не зависимо дали са на две или четири колела получават нормално отношение на пътя.Поне от мен,но за малоумните няма отстъпване.Това,което казвах се отнасяше единствено за тези индивиди детро нямат мозък в тиквите си.Те като не се пазят и господ не може да ги опази.По точно той ги пази взима ги при него.

Петре
Автомобил: Golf II
Двигател:

Мнениеот Петре » Вто 17 мар 2009 9:45

Нямате си на идея колко пъти ми отнемат предимството,защото съм с мотор...глупака си ме гледа(дали го гледам),извършва си маневрата,засича ме и се изтегля от кръстовището!А са кажете кой да пазя,или кой да ме пази мен?
Не се ли опазиш сам,чакай ти на друг...

Потребителски аватар
rado_mit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_mit » Вто 17 мар 2009 10:43

Петре написа:........... Не се ли опазиш сам,чакай ти на друг...

.. е затова понякога ми се смеят .. че съм карал с града с "къса" каска .. а не със шлем .. ами с нея са ми открити ушите и се ориентирам по звука за колите около мен .. вярно .. че е за сметка на сигурността ми .. шлема пази повече .. ама предпочитам така .. и да избегна инцидент .. вместо да не забележа някой и да разчитам на шлема да ме пази .. м/у другото миналия сезон няколко пъти имах неприятни случки с дупенца разни .. не ги наричам мотористи .. защото за мен са категория "дупенце-лайненце" .. живея в Бояна и маршрута ми почти винаги минава по бул.България .. карам си скутера с 70-80 км/ч в средната или дясната лента и дупетата с пистарки минават на сантиметри от мен с 200 км/ч .. или се изравни с теб и навие ръчката докрай .. и ти спука пъпанчетата .. за това говоря .. мърши винаги има .. с някои от вас сме се виждали на срещите пред резиденцията .. и там 80 коли стоят наредени .. хората си говорят .. тихо спокойно .. и всеки път има по някой или няколко малоумника .. които са решили да покажат какви майстори на волана са .. колко им вървят .. спират и т.н. колите .. малоумника си е малоумник .. на мотор .. кола .. все си е лайно :012:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”