"Да израснеш през 90-те", Помните ли, когато...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
POLOver
Автомобил:
Двигател:

Re: "Да израстнеш през 90-те", Помните ли когато?

Мнениеот POLOver » Съб 14 май 2011 8:22

Абе и аз не помня, ама в един съученик от 2-ри клас вече имаха такова
Изображение
... някъде през `88 ще да е било. А модела е от 82-83 :wink:
и една торба Лего имаше... еех времена... :012:

P.S. Евала за хубавата тема :applause:

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Съб 14 май 2011 10:33

puredevotion написа:Аз съм си израснал в 90-те и изобщо не съжалявам за това :027: . Имах уникално детство и не бих го заменил за нищо . Днешните поколения не знаят какво е да имаш такова красиво детство . Тяхното сега е компютри , игри , gsm-и и какво ли още не ... :019:

За сметка на това пък нашето ще е компютърна старост mhihi mhihi mhihi :bishop

Потребителски аватар
puredevotion
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот puredevotion » Съб 14 май 2011 11:40

vucata написа:
puredevotion написа:Аз съм си израснал в 90-те и изобщо не съжалявам за това :027: . Имах уникално детство и не бих го заменил за нищо . Днешните поколения не знаят какво е да имаш такова красиво детство . Тяхното сега е компютри , игри , gsm-и и какво ли още не ... :019:

Е .. то така или иначе като хванеш бастуня няма к'во да правиш хаха :012: death :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Pacho B
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pacho B » Съб 14 май 2011 21:02

vucata написа:

Като се сетя,че майка и баща са седяли натъмно - нямало ток ,а сега ...
Мани ги тия хакерски старини...old school е истината,ама не можеш да спреш "просперитета" :screwy

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Нед 15 май 2011 0:43

Ljubon написа:Доста преди това си имаше СД-та, ама тогава сигурно си бил малък и затова не помниш.

Чак пък доста преди това...
Със сигурност е било между 90 и 93, вуйчо ми пътуваше до Русия често. От къде го е купил не знам, но беше донесъл на братчедите ЦД уоЛкмен. А те го бяха вързали към РЕСПРОМА СИ, който пък го имаха доста време педи това(90-те), и се беше получило доста добре. Ама дискове се намираха трудно :063: (Към по- младите- ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ?!?!?!) Нямаше антивибрационен механизъм и като го чукнеш прескачаше, и ако го ползваш по предназначение, трябва да стъпваш като Майкъл Джексън за да не прескача. Смях, ама си беше... Мерцедес.

И в началото нямаше Интернет. Към края на 90- те, дир-а имаха някаква оферта за рег. и поддръжка на мейл- 10лв. на месец ли, на година ли беше :screwy Ама, някои хора още живеят по това време. На скоро един ментор трябваше да получи инфо, и понеже му казали, че ще му пратят на мейл, а му кофти да каже че не може да се справи, ме пита за моя та да го пратят там. Аз му казвам, че ще му направя, а той ми вика "Е, са ще правиш, да даваме пари, да чакаме...". Като му върнах, че е безплатно и за две минути работа много се зарадва scare

Имаше една дискотека "Олимпия" или "Олимпио" на басейна на ЦСКА в Слатина. Някой да я е посещавал.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 15 май 2011 8:13

calm написа:Аз му казвам, че ще му направя, а той ми вика "Е, са ще правиш, да даваме пари, да чакаме...". Като му върнах, че е безплатно и за две минути работа много се зарадва

По въпроса с мейла
Един безработен кандидатства за работа като чистач на тоалетните в Майкрософт. Шефът на човешки ресурси го вика на интервю, а след това му организира изпит, като го кара да отпуши една тоалетна.
След изпита му казва:
Назначен си, дай ми email-а си и ще ти изпратя формулярите, които трябва да попълниш, както и датата и часът, когато да дойдеш на работа.
Човекът отчаяно му отговаря, че няма компютър, нито e-mail.
Шефът на човешки ресурси му казва, че съжалява, но след като няма email, това означава че не съществува във виртуалното пространство, а след като не съществува, не можа да получи работата.
Човекът излиза отчаян, без да знае какво да прави, само с 10 долара в джоба. Тогава той решава да отиде в супермаркета и да купи 10 кг ягоди.
След това тръгва от врата на врата, за да продаде ягодите и така за по-малко от два часа удвоява капитала си. Така повтаря тази операция три пъти и се прибира с 60 долара в джоба.
Така, осъзнава, че може да продължи по същия начин. Започва все по-рано да излиза от къщи и да се прибира все по-късно и така утроява и учетворява парите си всеки ден.
Малко след това си купува ръчна количка, после камион и след известно време се оказва на чело на малка флотилия на камиони за доставки.

След 5 години
Човекът вече е собственика на една от най-големите мрежи за дистрибуция в САЩ.
Тогава той се замисля за бъдещето на семейството си и решава да сключи застраховка живот. Обажда се на застраховател, избира си план и когато разговорът наближава края си, застрахователят го пита за e-maila му, за да му изпрати офертата.
Тогава човекът му казва, че няма email! Интересно, казва му застрахователят, нямате email, а сте успял да построите тази империя, представете си къде щяхте да бъдете сега, ако имахте email.

Човекът се замисля и отговаря: Щях да чистя тоалетните в Microsoft

Поука 1 от историята:
Internet не може да оправи живота Ви.

Поука 2 от историята:
Даже и да нямаш email, ако работиш много можеш да станеш милионер.

Поука 3 от историята:
Прочете това по интернет, което значи, че по-вероятно да станеш чистач на тоалетни, отколкото милионер!

А поука 4 от историята:
Всеки сам да избере пътя в живота си, дали да си направи е-мейл, за да чисти тоалетните в Майкрософт, или да изгради империята си използвайки ума и находчивостта си!

Отивам да продавам ягоди...

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Нед 15 май 2011 8:52

calm написа: Имаше една дискотека "Олимпия" или "Олимпио" на басейна на ЦСКА в Слатина. Някой да я е посещавал.

Е как бе, Олимпия на басейна на ЦСКА, класика.
Да не збравяме и другите култови по това време места:
дискотека "Йолита" с DJ Тони Джи и Лайсната (там през зимата на '96та спечелих едно сукалче в една "игра", които бяха модерни като забавления по дискотеките) :lol:
после Тони отиде в "Алкатраз" до колкото си спомням, която по-късно май я преименужаха на "Алигатор" (от там започна и популярността на Станчо и Слимарата). :D
А спомняте ли си "Кампеоне" в Зимния дворец? И там спечелих един конкурс за най-голяма разлика от тен, наградата беше бутилка "Искра", :Mr Green Fun
И още по-култови места по центъра:
зимното и лятното "Алиби" :applause:
старата "Ялта", под нея "Спартакус",
по-късно, към края на '90те като отвориха "Ескейп" беше ебати фурора.
Имаше и "Пиратския кораб Империал"
Макар и с друг стил, но също култови за жива музика: "Фънки'с", където е сниман клипа на "Бате Гойко", "Библиотека" и едно под земята на което съм му забравил името, на Витоша, почти до ъгъла с Алабин.
Ехххх, готини времена бяха, ходихме по дискотеките с по 5 лв, за 2-3 бири за цяла нощ (после чакахме Градския транспорт с по едно бульонче да се сгрееме на спирката), ама за да се забавляваме, а не като сега, хората ходят да покажат пари, жени, коли и дрехи. :?

Потребителски аватар
pepo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepo » Нед 15 май 2011 10:36

Като стана дума за дискотеки се сетих за "Марс" в кичука в Пловдив :Mr Green Fun само големите батковци ходехха тогава там и няколко пъти са ме вкарвали и мен беше лудница :D

Потребителски аватар
puredevotion
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот puredevotion » Нед 15 май 2011 13:14

pepo написа:Като стана дума за дискотеки се сетих за "Марс" в кичука в Пловдив :Mr Green Fun само големите батковци ходехха тогава там и няколко пъти са ме вкарвали и мен беше лудница :D

Да бе ... верно Марс-а ... хаха Аз пък помня Чака - Рака :banana :Mr Green Fun

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Нед 15 май 2011 13:49

Винаги си спомняш с умиление за миналите дни,защото мозъка е устроен така,че да заличава неприятните спомени.Подтиска всичко,което е създало неприятна емоция.За това и погребенията не се помнят много много.

На мен най-топли спомени са ми останали от ваканциите на село.Не сме бързали да порастнем,вярно ходихме да дъним Невада и Мелник,ама това помежду другото.Ваканцията 6 за 7 клас целунах за първи път момиче (момче все още не съм) по устата и то да не повярвате -пускахме си и езици :Mr Green Fun ,а аз никога не съм имал проблем с общуването с жените или в свалките.Игрите на подаръци винаги са били силни,но най-приятните ми спомени са в периода от преди 1 клас до 6-7.(от 93 до 7-8) Сутрин стана,закуся и изчезна на някъде,прибера се по тъмно и толкова дълъг ми се струваше деня...Отидем я на реката да се къпем (по 10 км сме минавали в посока !!!) я на един напоителен канал,че си избракониерстваме малко млечна царевица,запалим си огън и си я пекнем... Или организираните по вечерно време игри на стражари и апаши с ромата.Мамка им :Mr Green Fun като бяха апаши,много трудно ги намирахме по тъмното.Тогава доказвахме кой е по-издръжлив и кой повече бяга.За 1 лято пораснах с 12 см.До другото с 2 и лятото пак 10.И го дължа точно на такива занимания.Ние искахме да сме издръжливи и спортисти напълно естествено.Скачахме,играхме,бягахме...сега от всичко това,останаха само шамарите по ромата,които раздаваме от време на време.

За хранителните изкушения,такъв приятен спомен ми е оставил един шоколад с капучино,така не мога да го открия днес...И какъвто и да е подобен шоколад да ям,няма тоя вкус.Обаче фейвърит ми беше прясното сиренце като го извади баба от калъпа...не ми е същия вкус сега.Да откъртя от градината домат колкото главата ми,да го поръся със сол,една бучка от споменатото сирене и айде пак на улицата да играем на "саи".Това представлява,един кръг 25 см диаметър да речем,в него има лицевата част от кибрит и задната,без драскалцето.Голите мацки се брояха за 2 :Mr Green Fun ,та те се нареждат на купчинка и от 20 крачки (метра се предполага) с едни гуми,които се слагат като подложка между релсата и траверса по жп линията се целят.Имаше и разновидност,с квадратни парчета от турски керемиди,около 7-8 на 7-8 смпак на купчинка се казваше дядки.А е аз съм много щастлив за детството,което съм изкарал,ама как да им го набиеш на днешните тикви,че те единствено губят... :dummy:

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Нед 15 май 2011 18:45

Изображение

ABSOLUT написа:Имаше и "Пиратския кораб Империал"

Точно там на абитуриентския ми бал отидохме с колеги да допиваме след ресторанта :D

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Нед 15 май 2011 22:33

ABSOLUT написа:....

Първата дискотека на която отидох през '93г.,
беше малката Ялта в подлеза на Ректората, после стана Ескалибур, след това Спартакус :gay fight
В Зимния дворец диското беше Кампионе, а преди това Joe, колко бира изляхме там :drunk
Йолита всъщност е Юлита mhihi , а в Алкатраз беше култово за времето си :shocked
След Олимпията, по възможност направо се паркирвахме в хотела на ЦСКА-то... :seeex
хубаво си беше... :applause:

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Пон 16 май 2011 8:43

А шоколадите "Карнавал" и "Мелодия" ?
Първия представляваше орехи и карамел, заляти с шоколад, а Мелодията беше шоколад с пълнеж от мед :bowdown

Потребителски аватар
Presian
Автомобил: VW Golf
Двигател: BAG

Мнениеот Presian » Пон 16 май 2011 8:44

skotis написа:А шоколадите ?

А марципаните?

Потребителски аватар
puredevotion
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот puredevotion » Пон 16 май 2011 12:21

помните ли ги ?! Като го гледам и ми става много приятно ... сещам се за детството ... :063:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”