... някъде през `88 ще да е било. А модела е от 82-83
и една торба Лего имаше... еех времена...
P.S. Евала за хубавата тема

puredevotion написа:Аз съм си израснал в 90-те и изобщо не съжалявам за това. Имах уникално детство и не бих го заменил за нищо . Днешните поколения не знаят какво е да имаш такова красиво детство . Тяхното сега е компютри , игри , gsm-и и какво ли още не ...

vucata написа:puredevotion написа:Аз съм си израснал в 90-те и изобщо не съжалявам за това. Имах уникално детство и не бих го заменил за нищо . Днешните поколения не знаят какво е да имаш такова красиво детство . Тяхното сега е компютри , игри , gsm-и и какво ли още не ...
За сметка на това пък нашето ще е компютърна старост![]()
![]()
![]()

vucata написа:puredevotion написа:Аз съм си израснал в 90-те и изобщо не съжалявам за това. Имах уникално детство и не бих го заменил за нищо . Днешните поколения не знаят какво е да имаш такова красиво детство . Тяхното сега е компютри , игри , gsm-и и какво ли още не ...
За сметка на това пък нашето ще е компютърна старост![]()
![]()
![]()

Ljubon написа:Доста преди това си имаше СД-та, ама тогава сигурно си бил малък и затова не помниш.
(Към по- младите- ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ?!?!?!) Нямаше антивибрационен механизъм и като го чукнеш прескачаше, и ако го ползваш по предназначение, трябва да стъпваш като Майкъл Джексън за да не прескача. Смях, ама си беше... Мерцедес.
Ама, някои хора още живеят по това време. На скоро един ментор трябваше да получи инфо, и понеже му казали, че ще му пратят на мейл, а му кофти да каже че не може да се справи, ме пита за моя та да го пратят там. Аз му казвам, че ще му направя, а той ми вика "Е, са ще правиш, да даваме пари, да чакаме...". Като му върнах, че е безплатно и за две минути работа много се зарадва 

calm написа:Аз му казвам, че ще му направя, а той ми вика "Е, са ще правиш, да даваме пари, да чакаме...". Като му върнах, че е безплатно и за две минути работа много се зарадва
Един безработен кандидатства за работа като чистач на тоалетните в Майкрософт. Шефът на човешки ресурси го вика на интервю, а след това му организира изпит, като го кара да отпуши една тоалетна.
След изпита му казва:
Назначен си, дай ми email-а си и ще ти изпратя формулярите, които трябва да попълниш, както и датата и часът, когато да дойдеш на работа.
Човекът отчаяно му отговаря, че няма компютър, нито e-mail.
Шефът на човешки ресурси му казва, че съжалява, но след като няма email, това означава че не съществува във виртуалното пространство, а след като не съществува, не можа да получи работата.
Човекът излиза отчаян, без да знае какво да прави, само с 10 долара в джоба. Тогава той решава да отиде в супермаркета и да купи 10 кг ягоди.
След това тръгва от врата на врата, за да продаде ягодите и така за по-малко от два часа удвоява капитала си. Така повтаря тази операция три пъти и се прибира с 60 долара в джоба.
Така, осъзнава, че може да продължи по същия начин. Започва все по-рано да излиза от къщи и да се прибира все по-късно и така утроява и учетворява парите си всеки ден.
Малко след това си купува ръчна количка, после камион и след известно време се оказва на чело на малка флотилия на камиони за доставки.
След 5 години
Човекът вече е собственика на една от най-големите мрежи за дистрибуция в САЩ.
Тогава той се замисля за бъдещето на семейството си и решава да сключи застраховка живот. Обажда се на застраховател, избира си план и когато разговорът наближава края си, застрахователят го пита за e-maila му, за да му изпрати офертата.
Тогава човекът му казва, че няма email! Интересно, казва му застрахователят, нямате email, а сте успял да построите тази империя, представете си къде щяхте да бъдете сега, ако имахте email.
Човекът се замисля и отговаря: Щях да чистя тоалетните в Microsoft
Поука 1 от историята:
Internet не може да оправи живота Ви.
Поука 2 от историята:
Даже и да нямаш email, ако работиш много можеш да станеш милионер.
Поука 3 от историята:
Прочете това по интернет, което значи, че по-вероятно да станеш чистач на тоалетни, отколкото милионер!
А поука 4 от историята:
Всеки сам да избере пътя в живота си, дали да си направи е-мейл, за да чисти тоалетните в Майкрософт, или да изгради империята си използвайки ума и находчивостта си!
Отивам да продавам ягоди...
calm написа: Имаше една дискотека "Олимпия" или "Олимпио" на басейна на ЦСКА в Слатина. Някой да я е посещавал.
само големите батковци ходехха тогава там и няколко пъти са ме вкарвали и мен беше лудница pepo написа:Като стана дума за дискотеки се сетих за "Марс" в кичука в Пловдивсамо големите батковци ходехха тогава там и няколко пъти са ме вкарвали и мен беше лудница

,а аз никога не съм имал проблем с общуването с жените или в свалките.Игрите на подаръци винаги са били силни,но най-приятните ми спомени са в периода от преди 1 клас до 6-7.(от 93 до 7-8) Сутрин стана,закуся и изчезна на някъде,прибера се по тъмно и толкова дълъг ми се струваше деня...Отидем я на реката да се къпем (по 10 км сме минавали в посока !!!) я на един напоителен канал,че си избракониерстваме малко млечна царевица,запалим си огън и си я пекнем... Или организираните по вечерно време игри на стражари и апаши с ромата.Мамка им
като бяха апаши,много трудно ги намирахме по тъмното.Тогава доказвахме кой е по-издръжлив и кой повече бяга.За 1 лято пораснах с 12 см.До другото с 2 и лятото пак 10.И го дължа точно на такива занимания.Ние искахме да сме издръжливи и спортисти напълно естествено.Скачахме,играхме,бягахме...сега от всичко това,останаха само шамарите по ромата,които раздаваме от време на време.
,та те се нареждат на купчинка и от 20 крачки (метра се предполага) с едни гуми,които се слагат като подложка между релсата и траверса по жп линията се целят.Имаше и разновидност,с квадратни парчета от турски керемиди,около 7-8 на 7-8 смпак на купчинка се казваше дядки.А е аз съм много щастлив за детството,което съм изкарал,ама как да им го набиеш на днешните тикви,че те единствено губят... 

ABSOLUT написа:Имаше и "Пиратския кораб Империал"
ABSOLUT написа:....
, а в Алкатраз беше култово за времето си

skotis написа:А шоколадите ?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 88 госта