Правилно отглеждане на рибки? Акваристика
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Re: Правилно отглеждане на рибки? Акваристика
Аз от вчера съм се замислил в това,да си купя от тези белите охлюви големите.Те поне не се размножават сами.
- Re5Pec7
- Автомобил: Passat B5 V6
- Двигател: AQD
joker написа:2.Строг контрол на популацията на охлювите...периодичен "геноцид",че консумират от кислорода на рибите и се размножават адски бързо...
И ръфат растенията

Иначе редовно ги чупя и скаларийките ми хич не им е чудят хаха
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Айде още 2 гупи
Останаха само 2 анциструса, но да видим..
големия ще го стартирам с нови рибки, а сомчетата са в инкубационен период от 1 месец, ако не Омрат, ще ги местя в големия... .
ебаси работата

Останаха само 2 анциструса, но да видим..
големия ще го стартирам с нови рибки, а сомчетата са в инкубационен период от 1 месец, ако не Омрат, ще ги местя в големия... .
ебаси работата

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
днес и двата сома са мъртви....
какво стана незнам
какво стана незнам

- Re5Pec7
- Автомобил: Passat B5 V6
- Двигател: AQD
Изпразни аквариума, измии всичко, превари грунда и стартирай аквариума наново.
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
E то друго не му остава освен да ресне аквата. Тоя път си вземи и комплект тестове и виж да не е проблема във водата нещо.
- mupk0
- Контакти:
Колеги вижте тука какво начертах:

Дали ще ми излезнат правилни сметките?Мисля да го сглобявам и да го сложа в рамка от винкели и в общежитието
Добра ли е идеята?Или да намаля малко обема ?

Дали ще ми излезнат правилни сметките?Мисля да го сглобявам и да го сложа в рамка от винкели и в общежитието

- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
Обема няма кво да му намаляш,но с тези 6мм и винкел,бая ще тежи съда за размерите си и най-малкото ще е доста кофти за пренасяне.Забравяй го тоя винкел,лепи си както трябва само със силикон,а и 5мм са ти предостатъчни за този обем
Аз лично се съмнявам,че ще успееш да извършиш цялата работа,освен ако не си гледал как става чалъма поне няколко пъти,но все пак успех

Аз лично се съмнявам,че ще успееш да извършиш цялата работа,освен ако не си гледал как става чалъма поне няколко пъти,но все пак успех

- xploda
- Двигател:
50 санта много високо колега. Виж първо къде ще го слагаш и ако имаш възможност го направи по-дълъг примерно 70 на 30 на 40.
- mupk0
- Контакти:
Място има.За винкелите говорих,че ще е на такава стойка.Всмисъл 4 винкела и отгоре ще има рамка в която да влиза аквариума.Ще го правя в общежитието,така че място има
Значи по-добре да е по-нисък доколкото разбрах.Обема който целя е долу горе толкова
Иначе за лепенето...имам кой да го залепи,само материал да му купя като цяло.Иначе как беше онзи човек от Варна,дето ги правеше буквално за безпари.....И ако го направя по-нисък,а широк може да ползвам и стъкло с дебелина ????

Аз би го направил 70х40х40 например. 30 см широк е много тясно и мо стои грозно, няма място за никаква декорация.
- xploda
- Двигател:
mupk0 написа:Място има.За винкелите говорих,че ще е на такава стойка.Всмисъл 4 винкела и отгоре ще има рамка в която да влиза аквариума.Ще го правя в общежитието,така че място имаЗначи по-добре да е по-нисък доколкото разбрах.Обема който целя е долу горе толкова
Иначе за лепенето...имам кой да го залепи,само материал да му купя като цяло.Иначе как беше онзи човек от Варна,дето ги правеше буквално за безпари.....И ако го направя по-нисък,а широк може да ползвам и стъкло с дебелина ????
http://aquariumbg.com/forum/oborudvane/ ... io_armano/ - Жоро Варна.
6мм стига за твоя литраж, аз съм със 112л. пак на 6мм. с разпънки. Аз лично ти препоръчвам да дадеш Жоро да ти направи аквариума, демек човек правил това години наред. Щото всеки може да залепи аква, ама не става толкова сполучливо. Най-добре някой, дето само с тва се занимава. На колохозния пазар се намира Жоро да знаеш.
По-ниска аква, щото високата прави по-високо надналягане ли кво се водеше, там упражнява по-голям натиск върху стъклата и отделно е труден за манипулации. Най-добре е да се придържаш към стандартните размери.
bobidi написа:Аз би го направил 70х40х40 например. 30 см широк е много тясно и мо стои грозно, няма място за никаква декорация.
Тва щото не си виждал 120 дълъг, 40 висок и 20 широк

- mupk0
- Контакти:
уговорих се с него за 72литра (60х40х30) с капак от ПВЦ,за 40лв.Ще го поръчам към края на месеца,щото тоз еконт е към 20лв и сега предвид обслужването на колата няма как да стане 
Ако някой има място и пътува Варна->Ст.Загора да свирне,ако има място.Да се разберем нещо.

Ако някой има място и пътува Варна->Ст.Загора да свирне,ако има място.Да се разберем нещо.
- mupk0
- Контакти:
Единият Анцитрус умря по незнайни за мене причини.Всичко си беше наред и снощи беше жив и жизнен.Днес е легнал над гъбата и не диша и мърда.Цвета му е супер ярко черен с бели точки,толкова ярки,че досга не съм го виждал така!

- xploda
- Двигател:
Ако е умрял не трябва ли да плува свободно на повърхността на водата? Може да спи пък знаеш ли, моите редовно се закотвят на дъното и ни напред ни назад, по някое време включват турбото и почват надпревара за най-бърза обиколка на аквариума 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”