Говорим си за оръжие!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Re: Говорим си за оръжие!

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Нед 02 май 2010 12:45

Не не ми трябват турски и подобни, в момента имам газов пистолет, а самите патрони са от пред със метално топче единственото което се изисква е да се махне от пред разпръсквача. Ето такива патрончета търся :wink: .

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 02 май 2010 21:09

Koлеги ,имам един приятел има въздушна пушка и като удари котка или куче заспиват на място.Е зависи все пак каде ще ги удариш.Но това си е доста сериозно оръжие,според мен.И затова съм решил да си взема.

Потребителски аватар
Ixidor
Автомобил: VW Bora 2.0 -- Honda CB500-R
Двигател:

Мнениеот Ixidor » Пон 03 май 2010 12:43

rokera671 написа:Koлеги ,имам един приятел има въздушна пушка и като удари котка или куче заспиват на място.Е зависи все пак каде ще ги удариш.Но това си е доста сериозно оръжие,според мен.И затова съм решил да си взема.

Добре бе, що ги убивате жауотните... :beat_butt2 неам думи

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 03 май 2010 13:54

Щото нема пипе....

fear
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fear » Вто 04 май 2010 14:53

nurv написа:Каква мощност има един въздушен пистолет и как се поддържа? Много скъпо ми излиза да ходя редовно по стрелбища и замислям да си взема една мишенка и въздушен пистолет да пуцам в квартала.

Мощността не е голяма. Съчмите са направо без пари, но има консуматив бутилчици с CO2. Около два лева е едната, като стига за 50-60 изстрела. Има модели като този Въздушен пистолет Макаров Умарекс, които са направени основно за тази цел- тренировъчна стрелба.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 04 май 2010 15:03

fear написа:
nurv написа:Каква мощност има един въздушен пистолет и как се поддържа? Много скъпо ми излиза да ходя редовно по стрелбища и замислям да си взема една мишенка и въздушен пистолет да пуцам в квартала.

Мощността не е голяма. Съчмите са направо без пари, но има консуматив бутилчици с CO2. Около два лева е едната, като стига за 50-60 изстрела. Има модели като този Въздушен пистолет Макаров Умарекс, които са направени основно за тази цел- тренировъчна стрелба.

точно този модел който си посочил е по-ефективен при замеряне по мишената, отколкото стрелба по нея :idea:

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Вто 04 май 2010 15:20

К.Одаджийски написа:измислен от войника и помогнал за победата на братушките във войната

Коя война - защото не е Втората световна. Всички си говорят и вярват, че е оттогава ама не е. А за пробиването на релса не бъдете толкова сигурни, че не може. Аз знам че пробива 10 каски една след друга не от легенди.

mravka s drelka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mravka s drelka » Вто 04 май 2010 21:27

Не знам за вас, ама мен ме грабна ТОВА. В смисъл такъв че човек си го е направил сам. Поне така разбрах аз. Незнам как точно се зарежда, но е хубаво. НАПРАВИ СИ САМ

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 04 май 2010 21:56

mravka s drelka написа:Не знам за вас, ама мен ме грабна ТОВА. В смисъл такъв че човек си го е направил сам. Поне така разбрах аз. Незнам как точно се зарежда, но е хубаво. НАПРАВИ СИ САМ

това което е направил САМ е да сложи заглушител, оптика и е сменил приклада с дървен... а за зареждането - то се вижда как я зарежда... цевта се чупи надолу...

mravka s drelka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mravka s drelka » Вто 04 май 2010 22:26

искаш да кажеш че тази тръбичка със сачмите е STOCK, така ли???

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 05 май 2010 10:57

mravka s drelka написа:искаш да кажеш че тази тръбичка със сачмите е STOCK, така ли???

така !!!
http://www.pyramydair.com/s/m/SHADOW_MATIC/579

А, и да отбележа, че е меко казано глупаво да сложиш заглушител на пружинна пушка... :063:

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Сря 05 май 2010 11:17

Ludia написа: Има модели като този Въздушен пистолет Макаров Умарекс, които са направени основно за тази цел- тренировъчна стрелба.
точно този модел който си посочил е по-ефективен при замеряне по мишената, отколкото стрелба по нея :idea:

А ти кой модел би ми препоръчал колега?

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 05 май 2010 13:50

nurv написа:
Ludia написа: Има модели като този Въздушен пистолет Макаров Умарекс, които са направени основно за тази цел- тренировъчна стрелба.

А ти кой модел би ми препоръчал колега?

Съжалявам, но не разбирам много от въздушни пушки... Имам 1-2 китайски с които стрелям по врабчета и косове, и ми вършат работа. Иначе знам, че Gamo са добра марка, дори тая от клипчето по-горе изглежда добре... Другия вариант е турски, има добри отзиви по форумите но аз нямам опит, а както е известно, в България всеки си хвали своето гардже, така че всеки си прави сметка доколко да вярва на коментари на непознати ;)

Едит* : сега се загледах, че се интересуваш от въздуен пистолет, аз мислех че за пушка ме питаш, но то нещата седят по същия начин...

Едит2 : съветът ми е да четеш в американски форуми, там са фенове на въздушните и малокалибрените оръжия и ги ползват масово. Ако мога да съдействам с нещо - насреща съм ;)

Едит3 : виж това : http://www.airgundepot.com/walther-nigh ... istol.html

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Чет 06 май 2010 21:10

Порових се малко в нета .Има много сериозни пушки .350 м-с.Пишат ,че е даже подходяща за лов.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Чет 06 май 2010 21:11

rokera671 написа:Порових се малко в нета .Има много сериозни пушки .350 м-с.Пишат ,че е даже подходяща за лов.

м-с.Метра в секунда :D

Върни се в “ОФФ-Топик - други”