разрешително за оръжие

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Re: разрешително за оръжие

Мнениеот myrshavija » Сря 23 мар 2016 11:56

VWGT написа:Тейзърът има основно възпираща функция, като го събориш в хола, после трябва да мислиш как да го изхвърляш ти.

А, като го гръмнеш в хола, може да го оставиш там да умре от раните си и да се разложи.
Да ти имам доводите! :thumb_down

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 23 мар 2016 11:57

пфф отказвам се вече, явно пиша на на некав странен език

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Сря 23 мар 2016 11:58

Няма ли да се заключва тая тема накрая.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 23 мар 2016 12:12

Колега ти наистина яко си се филмирал, с тейзъра ако го проснеш в хола после ще трябва да мислиш как ще го изхвърляш от там, то това ли ще ти е най големия проблем в подобна ситуация :gruebel
А ако си с пищов какво ще направиш като ти влезе в хола, ще излезеш на терасата да гръмнеш във въздуха ли :stumm
Ти по-принцип банда от 100 човека ли очакваш да те нападне у вас, и ако ще гърмиш във въздуха за да ги плашиш защо ти е боен пистолет, купи си газова реплика.
Според теб как би реагирал евентуален втори нападател, ако види първия как се гърчи на земята, на разстояние 5 метра от теб? Дали ще го подмине равнодушно и ще продължи да те обира или ще си плюе на петите?
Дори и за еднозарядния тейзър може да си купиш допълнителна касетка, която може да презаредиш за втори изстрел!
За толкова страници тема, би трябвало да си разбрал че в България подобен дебат никога не е стоял на дневен ред, и не се очаква скоро да има такъв! Точно поради тази причина няма никакъв смисъл да притежаваш огнестрелно оръжие, защото всички евентуални последствия от неговото използване ще рефлектират в/у теб. Единствения вариант да се опазиш или да минеш метър и да те скатаят е да си под пагон!

Потребителски аватар
777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Сря 23 мар 2016 12:33

forski написа:Точно поради тази причина няма никакъв смисъл да притежаваш огнестрелно оръжие, защото всички евентуални последствия от неговото използване ще рефлектират в/у теб. Единствения вариант да се опазиш или да минеш метър и да те скатаят е да си под пагон!

По-скоро няма смисъл да притежаваш законно огнестрелно оръжие. Ползата е само да не го намерят без да си го ползвал - няма да те съдят за незаконно притежание. При нужда от употреба, нерегистрираното оръжие може да е по-полезно.

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 23 мар 2016 12:44

Ми свидетелите ко шги прайм, трябва и тях да чистим :smile

Потребителски аватар
777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Сря 23 мар 2016 12:53

Подразбира се, че използването е ограничено до определени обстоятелства - да няма свидетели и да си извън града. Общо взето главната полза от пистолет е да "респектираш" нападателя и да го накараш да се оттегли без да го убиваш. Темата поначало беше в посока "как да си извадя разрешително", а 99% от съдържанието й е "не ти трябва" или коментари как трябва да се промени закона.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Сря 23 мар 2016 16:19

Въпросът как да се придобие вече е отговорен!
А и всеки, на който биха дали разрешително, няма да пише и чете тук. Бъди сигурен.
В този ред на мисли, много по полезно (не само за автора, а и всеки който се интересува от самозащита), е да се дадат другите опции на бойното оръжие. Така че недей да казваш темата дали е безсмислена. Тя е такава, но за хора, които смятат с боен пищак психологически да въздействат :gruebel
Към колегата, който го каза това - наистина никой запознат горе долу с оръжие няма да те разбере! Всеки ползвал такова ще ти каже, че пистолет се вади за да убиваш! Тази максима е по-стара от света и има много опит зад нея.
Точно заради това се радвам, че разрешителни не се вадят току така.
За мутрички и подобни няма смисъл да коментираме, защото това не е довод, а по скоро доказателство, че оръжие и празна глава = беля!

Само ще допълня, понеже се споменават развити страни, точно там се чудят как да махнат оръжията и на редовите полицаи. Някъде го и правят и резултатите са положителни.
Дивия запад в БГ също е плод на преоблъчени мозъци, готови да вадят пищак на всеки засякъл ги с кола и да въдворява ред. БГ има нормална престъпност и не е по-опасна от повечето страни в ЕС, а спрямо САЩ сме доста по безопасна. Ако някой ще ме оборва нека е с цифри ;) За Дубай и Швейцария не говорим :mhihi

Потребителски аватар
дърт милиционер
Автомобил: WV Polo 2F 1993
Двигател: 1.4 DIESEL

Мнениеот дърт милиционер » Сря 23 мар 2016 16:29

В спортните магазини има и.......арбалети и лъкове с колчан и стрели................
Хубаво оръжие - безшумно и ефикасно. Пък и трудно ще бъдете уличени по чл. 116...../умишлено убийство/. Комшиите на баба Гицка и дядо Дончо - няма и да разберат какво се е случило.Апропо , и Рамбо доста добре боравеше с лък. Шегувам се. Всъщност в оръжейните магазини има доста ефикасни средства за самозащита. Една електрошокова палка е доста ефектна. Виждал съм как престъпник се гърчи в конвулсии .......после е послушен като агънце. Знам , че на колегата който бленува за заветния пищов няма да хареса моя съвет , но нали обсъждаме как да защитиме старите си родители.........Достатъчно е баба Гицка да пусне копчето - и звука от силния ток ще отрезви разгонения мангал. Относно факта , че на запад се обмисля разоръжаване на полицията..........съмнявам се , особенно след тези терористични актове. Аз през 2000г. бях в група която на обменни начала работихме с английски полицаи. Бяха изумени , че сме въоръжени. При тях обществото се възмущавало ако ходели въоръжени. Когато ги попитах - как ще се справят с въоръжен нападател .......те ми казаха - ОБЩЕСТВОТО ЩЕ НИ ЗАЩИТИ..........Ако задействат по радиостанцията код - SOS - до три минути идвали спец. частите.И все пак доста жертви напоследък давали. Абе на светлинни години сме......естественно назад. Като отидохме в Лондон Дери........ни мислеха за пощальони......Голям резил. Естественно оръжие не носехме - бяха ни предупредили. Малко приличахме на филма ''Полицая в Ню Йорк ''/ с Луи дьо Финес/.

Последна промяна от дърт милиционер на Сря 23 мар 2016 16:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 23 мар 2016 16:38

На дали точно огнестрелните оръжия ще спрат или ще сплашат терористите, при положение че след Франция в цяла Европа обикалят тежко въоражени полицаи и военни, а те си се взривяват м/у тях без някой да им пречи особенно, но това е друга тема!

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 23 мар 2016 17:02

forski написа:Дори и за еднозарядния тейзър може да си купиш допълнителна касетка, която може да презаредиш за втори изстрел!

Не знаех, че в Сенник сте такива патрони. Само да ти кажа, че Taser струва 2 пъти повече от колата, която караш. На думи е лесно, да те видя как ще дадеш 4 бона за нещо, което има само 1 изстрел. Можеш много работи да си купиш, а ти що не си купиш примерно друга кола, ами караш такава 2 пъти по-евтина от една батерия с кондензатор?(електрошока) Тоя Taser струва 3500лв и нагоре, а колата ти струва 1900лв в Mobile.bg. Не се заяждам, просто давам пример колко точно съветът ти не е уместен.
icoico написа:Знаеш ли кво, при сегашния строг разрешителен режим съм срещал доста хора с право да носят огнестрелно оръжие

Проблемът сега е, че хора които не трябва да имат право да носят оръжие - носят такова и то законно. Останалите - не. И не, по-добре е бабката и дядката от твоето мнение да ги нападат мангали с резачки за дърва и да ги пребиват с дървета. Направо бях потресен при тия случаи. Това ми промени радикално мнението относно притежанието на оръжие. И не си мисли, че не може да ти се случи на теб. Това не бяха единични случаи.
group® написа:Иначе сериозно казано - това е едно от решенията!

Ако беше страшна джаджа, полицаите нямаше да носят и пистолети.
дърт милиционер написа:Бяха изумени , че сме въоръжени. При тях обществото се възмущавало ако ходели въоръжени. Когато ги попитах - как ще се справят с въоръжен нападател .......те ми казаха - ОБЩЕСТВОТО ЩЕ НИ ЗАЩИТИ...

Англичаните не са в час, особено при събитията от днешно време. Като оня негър, който какви поразии направи в Англия или терористичните атентати. Няма смисъл от полицаи, ако ще са регулировчици. Полицаите трябва да могат да налагат ред и със сила, при сериозна необходимост от това. Обществото се възмущавало, за това и във Франция и Англия стават такива неща. Терористи влизат с калашници и избиват хора. И няма кой да им се противопостави. Обществото не пази от патрони от автомат. :censored2

Последна промяна от инжектопляктор на Сря 23 мар 2016 17:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 23 мар 2016 17:10

Както бях написал мааааааало по-нагоре в темата, предпочитам да дам 3500лв. за кондензатор с батерия, отколкото да лежа 10 години в затвора, и да дължа 200-300 хил. за кръвнина !
А еднозарядния тейзър струва 1000лв. колкото хубав телефон.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 23 мар 2016 17:15

forski написа:Както бях написал мааааааало по-нагоре в темата, предпочитам да дам 3500лв. за кондензатор с батерия, отколкото да лежа 10 години в затвора, и да дължа 200-300 хил. за кръвнина ! А еднозарядния тейзър струва 1000лв. колкото хубав телефон.

Ако имаше 4000лв, нямаше да караш кола за 1900лв(из произволна обява на Mobile.bg) Ето ти го един нормален Taser, който на запад го има в охранителните служби и полицията приет - ЦЪК - Тейзър Х26С - 3350лв А не ти знам 1000-та лева за телефона, аз карам с телефон от 60лв.
Аз предпочитам да има промени в закона и който ме напада в дома ми, че и с оръжие - да имам право да го направя на решето или толкова труден за познаване, че да се наложи да го събират с лопатка. Крадците стават все по-нагли. И ако не утре, то след години си се представям на мястото на тия старци, които ги нападнаха и ги рязаха с резачка за дърва.
А истината е, че ако тоя, който боцнеш с това има сърдечен проблем, не стига, че ще си дал 4000лв, ами пак ще те съдят и ще го лежиш. Честито.
И докато тук се пънете и философствате, терористите тропат на портите на Европа. И си обикалят с автомати, а разоръженото население в Европа е лесна мишена, защото може да им отговори само по един начин - да умре.

Потребителски аватар
дърт милиционер
Автомобил: WV Polo 2F 1993
Двигател: 1.4 DIESEL

Мнениеот дърт милиционер » Сря 23 мар 2016 17:34

Този клип е за колегата баш пищоолу мераклия . https://www.youtube.com/watch?v=OkycBoz9upo ''момиче пребива трима младежи''. Единия май е мангал . Записа си е съвсем редовен - убеден съм , че не е монтаж . Поучителен е , пък може и да повярва в обучението по самоотбрана........

Потребителски аватар
777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Сря 23 мар 2016 17:53

Ех, тая самоотбрана бе. Колт откога е измислил пистолета за да "изравни" възможностите на слабия със силния, а ти предлагаш по някакъв начин всеки да стане най-силен. По същата логика, ако взломаджията вместо пистолет е наблегнал на "бойните изкуства" какво ще правиш? Дай всеки да посвети 20г от живота си на заякване, че да може евентуално, ако се наложи да надвие всекиго. Струва ми се по-изгодно да те оберат 2-3 пъти - спестеното време ще вложиш в работа е печелене на пари и пак ще си на плюс. И в крайна сметка за какво са им на полицаите пистолети като може да потренират и да бият всеки нарушител? Не става ли.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”