Зимни мезелъци! кой, как приготвя?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
mely
Мнения: 2728
Регистриран на: Пет 26 авг 2005 10:28
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:
Местоположение: Стара Загора

Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?

Мнениеот mely » Пон 10 дек 2012 22:43


golfmk1 написа:Там където свършва новия път ли :roll:

Баш...има и на Ленин




Потребителски аватар
GuLiVeR
Мнения: 287
Регистриран на: Вто 27 мар 2012 20:26
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: Плевен

Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?

Мнениеот GuLiVeR » Пон 10 дек 2012 22:46


Браво хубави мезерлъци, :drunk :beer :да:


Потребителски аватар
hooligans
Мнения: 18733
Регистриран на: Пет 30 мар 2007 19:22
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE
Местоположение: София

Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?

Мнениеот hooligans » Чет 13 дек 2012 21:26


Току що сварих св.бекон в зейев сок.
Ще изчакам малко и в подправки и у фризерот :bowdown
Някой правил ли е подобно?


Потребителски аватар
k_garchev
Мнения: 2721
Регистриран на: Съб 08 мар 2008 13:12
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Местоположение: Пирдоп
Контакти:

Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?

Мнениеот k_garchev » Чет 13 дек 2012 21:30


Аз започнах рибиците от кончето!Чакам свинските и луканчиците от кончето да станат!Но най интересното предстои!Пушена плешка!В момента стои накисната във вода и сол!
Изображение


Потребителски аватар
zloby3400
Мнения: 811
Регистриран на: Сря 19 ное 2008 9:38
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Местоположение: София/Ямбол
Контакти:

Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?

Мнениеот zloby3400 » Чет 13 дек 2012 21:48


В Пирдоп хич не си поплювате :-)


Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Мнения: 20260
Регистриран на: Вто 08 юни 2004 16:34
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Местоположение: София
Контакти:

Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?

Мнениеот Vlad777 » Чет 13 дек 2012 21:59


от едно кило месо колко мезе остава?


golfmk1
Low rider
Мнения: 5568
Регистриран на: Сря 12 ное 2008 8:31
Автомобил: OLD
Двигател: OTO
Местоположение: СТАРА ЗАГОРА

Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?

Мнениеот golfmk1 » Чет 13 дек 2012 22:20


Нищо не остава.Бързо свършва mhihi


Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Мнения: 7369
Регистриран на: Вто 08 юни 2004 9:55
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Местоположение: oberbayern
Контакти:

Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?

Мнениеот golfer » Чет 13 дек 2012 22:53


Стига с това продуктово позициониране бре!
Душа нямате, срам нямате...
и ние сме хора :cry:
:drunk :drunk :drunk


Потребителски аватар
k_garchev
Мнения: 2721
Регистриран на: Съб 08 мар 2008 13:12
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Местоположение: Пирдоп
Контакти:

Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?

Мнениеот k_garchev » Чет 13 дек 2012 23:13


zloby3400 написа:...

Миналата година количеството беше х5 от това което виждаш!като се качех да намачкам луканките и два часа заминаваха! :lol:
golfer написа:...

Да направим едно събиране в някой колега!Да видим кой какви мезета е сътворил!


Потребителски аватар
zloby3400
Мнения: 811
Регистриран на: Сря 19 ное 2008 9:38
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Местоположение: София/Ямбол
Контакти:

Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?

Мнениеот zloby3400 » Пет 14 дек 2012 9:56


hooligans написа:Току що сварих св.бекон в зейев сок.
Ще изчакам малко и в подправки и у фризерот :bowdown
Някой правил ли е подобно?

Мисля че дори не съм и опитвал. Чакаме отзиви и с подробна рецепта.


Потребителски аватар
MITKO_DVD
Мнения: 6382
Регистриран на: Пет 09 юни 2006 20:54
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Местоположение: София/Монтана
Контакти:

Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?

Мнениеот MITKO_DVD » Пет 14 дек 2012 11:03


Vlad777 написа:от едно кило месо колко мезе остава?


Зависи Владо от месото,аз примерно от магазини тип-Кауфлад,Била,Фантастико,НЕ КУПУВАМ eusa eusa ,защото първо е вносно и втора яко го бъхат с вода,трябва да взимаш месо от изпътани месарници,аз от опит ти казвам че около 50-100мл. вода от цялото масло е напълно нормално да се извади чрез морската сол,след това от сушенето слагам поне още около 200г.фира и да речем че от около 1кг.месо ми излиза около 700г суха маса mhihi mhihi mhihi mhihi


Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Мнения: 2416
Регистриран на: Пон 08 яну 2007 11:39
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София (Волуяк/Бояна)

Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?

Мнениеот nosex » Пет 14 дек 2012 11:39


MITKO_DVD написа:и да речем че от около 1кг.месо ми излиза около 700г суха маса mhihi mhihi mhihi mhihi

Толкова :да:


Потребителски аватар
hooligans
Мнения: 18733
Регистриран на: Пет 30 мар 2007 19:22
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE
Местоположение: София

Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?

Мнениеот hooligans » Пет 14 дек 2012 21:02


Днес пробвах от вчерашната доза мезелъци mhihi
Няма по-вкусно нещо scare scare scare :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown
Утре пак зареждам :Mr Green Fun

Изображение
Изображение


Потребителски аватар
mupk0
Мнения: 3822
Регистриран на: Вто 03 фев 2009 11:35
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Местоположение: Стара Загора
Контакти:

Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?

Мнениеот mupk0 » Пет 14 дек 2012 21:19


Аз днес купих един тиган с керамично покритие и се чудих кво да си пекна..та прекарах 20-тина санта луканка..понеже естествено още не е готова...чудна работа :D Гарнирах го с домашен хляб и домашно вино тип роза(светло червено).Голямата работа ей!Не съжелява,че се блъскам на село по лозето или че слушам хлебопекарната как хлопа :)


Потребителски аватар
Re5Pec7
Мнения: 1290
Регистриран на: Чет 06 дек 2007 13:37
Автомобил: Passat B5 V6
Двигател: AQD
Местоположение: Варна

Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?

Мнениеот Re5Pec7 » Пет 14 дек 2012 21:38


10 кила :)
Изображение

Иначе имам и 2 кила пастърма :) Изсъхва за около 2-3 дни и после я увивам в стреч фолио и в хладилника, за да не изсъхва, че иначе става кочан. Смятам да направя още 2 кила свинско на пастърма и съм готов за зимата. :mrgreen: :mrgreen:



Върни се в “ОФФ-Топик - други”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 40 госта