Току що ме спря Шерифъъъът

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
nadasdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nadasdi » Пон 28 юли 2008 23:56

Мен не ме боли че американците се спичат от полицаите, ама това води и до друг ефект - много им е пораснала нещо работата напоследък на шапкарите. Обаждам се днес в участака и оная черната още малко ще ми скочи - викам дай ми на телефона полицайчето със номер на значката еди какъв си. Оная вика няма такъв номер, ама такава сърдита чак, викам миналия път го дадох същия номер и ме свързаха, казва се Матю Бейкър момчето. Тя пак се сопка "няма Матю, има Мат Бейкър". Аз й казвам любезно че така пише на визитката му, а тя не може да се усети че му викат така накратко и още повече се сърди. По цял ден се обаждам насам натам, и освен в полицейския участък, навсякъде са невероятно, даже понякога прекалено любезни...
Иначе полицаите са готини бе, мен два пъти ме спират за превишена скорост и колан и все предупреждение ми пишат, което едно листче и не влиза даже в системата им...Малко са простички че все на едни и същи места стоят, ама явно не ги и боли много.
А имам една колежка дето ако е в България никога няма да й напишат акт, супер мацка е, обаче тука всеки път като я отбият - пуф глобичка :D
То веднъж като ти напишат е лошо, щото следващия път като те спре и щракне на компютъра че си се правил на шофьор, тогава вече не прощава :!:

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Вто 29 юли 2008 16:16

vaskoto1 написа:а ако го препсуваш на бг с усмивка на физиономията, какво ли ше стане? аз по немско така си ги псувам и ми се радват...mhihi mhihi

играйкаш си с късмета. Повечето немци са били по черноморието , а като одиеш в чужда държава кои са първите думи които научаваш...мойте на английски беха нещо със F*ck :wink:

аз бех чувал че УСА са полицейска дъжва ама чак толкова :shock мен за послените 3 години в германия не са ме спирали а карам винаги над ограничнието.

мен с куките опита ми е когато си вадих документ за газов пистолет.

Влизам в една стая и един като почна да ми крещи кат в казармата

1. Ако имаш пистолет ти си виновен
2. ако те нападнат и покажеш пистолет ти си провокатор
3. ако стреляш да се защититш или да защитиш друг пак си виновен
4. ако пърдиш кат писолет пак си виновен ит.н.

излезе от стаята и дойде некъв негов колега който без да е чул разговора ни ми каза да забравя всичко което съм чул в последните 3 минути щото "колегата обича много Робокоп" :shock

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 29 юли 2008 17:07

Brezel написа:
vaskoto1 написа:а ако го препсуваш на бг с усмивка на физиономията, какво ли ше стане? аз по немско така си ги псувам и ми се радват...mhihi mhihi

играйкаш си с късмета. Повечето немци са били по черноморието , а като одиеш в чужда държава кои са първите думи които научаваш...мойте на английски беха нещо със F*ck :wink:

e айде ся... аз съм парче изобретателно, ама много... така моа го посола че българин да е-нема 'a ме разбере...mhihi mhihi
знам че майката я знаят всички, ама мноу ви плитко изображението ве колеги...mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 29 юли 2008 17:23

vaskoto1 написа:
Brezel написа:

e айде ся... аз съм парче изобретателно, ама много... така моа го посола че българин да е-нема 'a ме разбере...mhihi mhihi
знам че майката я знаят всички, ама мноу ви плитко изображението ве колеги...mhihi mhihi mhihi

mhihi лелята, лелятаааа mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
nadasdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nadasdi » Вто 29 юли 2008 23:40

lowrider написа:Ох, че хубава тема :)

Полицаите в САЩ карат интерцепторите си 100 000км, след това ги оставят в тия депа както каза колегата и на търг ги изкупуват най-вече таксиметровите компании за по 1500$. Искам и аз един чарджър на 100 000 :D

Трябва много преправяне, нали се возих отзад - то е само ръбове. Някви пластмасови седалки като на стадиона...

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Сря 30 юли 2008 0:06

През далечната 2006г. карам по една магистрала за Сан Хосе, в ограниченията съм, всичко... С мене беше мой приятел, хАмериканец... по едно време (той ми показваше пътя) слизам от магистралата в една отбивка за 2-ро степенен път и след 2-3 секунди се развъртяха буркани и разпискаха сирени... спирам аз, ония отвътре (мъж и жена) врещят по уредбата: ръцете да се виждат, излезте от колата и т.н.
хАмериканчето така се спече, че щеше да напълни гащите и мина в 'авариен' режим. Аз също изпълнявам, ама нещо ми беше смешно, щото имах чувството, че съм в анимационен филм, не бях попадал на такава ситуация на живо...
Дойдоха с ръце на кобурите, опипаха ни (на мен ми се падна жената, та не ми беше чак толкова неприятно), претърсиха колата отвсякъде, претърсиха и нас, зададоха милион тъпи въпроси... през това време дойдоха още две патрулки...
Аз седя и се питам: абе това истина ли е?
Проверяват документи, ние седим залепени за колата, не можем да мръднем...
Накрая се оказа, че са ни спрели, защото аз карам без колан (свикнал съм си от БГ).... mhihi
Ченгето (мъжа) от патрулката, която ни спря, ме дръпна настрана и взе да ми обяснява колко опасно е това.... другите две патрулки, като видяха, че няма екшън, се изнесоха... по време на 'лекцията' аз кимам с глава, чопла с крак хАсфалта и викам "I see, I see...".
Ченгела се пеняви, че ще пише, ама накрая нищо не написа и ни пуснаха... после караха зад нас около 2-3 километра, та да видят дали няма да си махна колана...
После моя френд Чарлз вика: It was hell of a day today! с укор в гласа... Аз му казах: Баце, мани тия щуротии, ми ела да видим кво става с барбекюто и бирата, че аз съм тук за малко! Ела у нас, да видиш как се живее...
Той не можа да повярва, че случката не е произвела никакъв ефект върху мен... и се смя истерично в продължение на 5 минути (може би).

И досега си пишем по е-майла за тунинг щуротии, ама гледам, че в подписа му седи моето изречение: "Cut the crap, let's go and see if we already have the barbeque and the beer ready for us."
:wink:

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Сря 30 юли 2008 8:36

Трябваше да му поискаш едно кръгче щом ти е толкова близък вече :)

Потребителски аватар
kamo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamo » Сря 30 юли 2008 11:13

kam_tod написа:През далечната 2006г. карам по една магистрала за Сан Хосе, в ограниченията съм, всичко... С мене беше мой приятел, хАмериканец... по едно време (той ми показваше пътя) слизам от магистралата в една отбивка за 2-ро степенен път и след 2-3 секунди се развъртяха буркани и разпискаха сирени... спирам аз, ония отвътре (мъж и жена) врещят по уредбата: ръцете да се виждат, излезте от колата и т.н.
хАмериканчето така се спече, че щеше да напълни гащите и мина в 'авариен' режим. Аз също изпълнявам, ама нещо ми беше смешно, щото имах чувството, че съм в анимационен филм, не бях попадал на такава ситуация на живо...
Дойдоха с ръце на кобурите, опипаха ни (на мен ми се падна жената, та не ми беше чак толкова неприятно), претърсиха колата отвсякъде, претърсиха и нас, зададоха милион тъпи въпроси... през това време дойдоха още две патрулки...
Аз седя и се питам: абе това истина ли е?
Проверяват документи, ние седим залепени за колата, не можем да мръднем...
Накрая се оказа, че са ни спрели, защото аз карам без колан (свикнал съм си от БГ).... mhihi
Ченгето (мъжа) от патрулката, която ни спря, ме дръпна настрана и взе да ми обяснява колко опасно е това.... другите две патрулки, като видяха, че няма екшън, се изнесоха... по време на 'лекцията' аз кимам с глава, чопла с крак хАсфалта и викам "I see, I see...".
Ченгела се пеняви, че ще пише, ама накрая нищо не написа и ни пуснаха... после караха зад нас около 2-3 километра, та да видят дали няма да си махна колана...
После моя френд Чарлз вика: It was hell of a day today! с укор в гласа... Аз му казах: Баце, мани тия щуротии, ми ела да видим кво става с барбекюто и бирата, че аз съм тук за малко! Ела у нас, да видиш как се живее...
Той не можа да повярва, че случката не е произвела никакъв ефект върху мен... и се смя истерично в продължение на 5 минути (може би).

И досега си пишем по е-майла за тунинг щуротии, ама гледам, че в подписа му седи моето изречение: "Cut the crap, let's go and see if we already have the barbeque and the beer ready for us."
:wink:

:D Много се забавлявах докато го четох тва. Върна много мили спомени. Най-якото е, че исторята е съвсем реална и наистина така стават нещата :D.
Абсолютно същотото ми се случи и на мен на остров до Кейп Код. Само дето бяхме двама българи в колата и много, ама много се зачудихме дали е скрита камера или нещо подобно. Огромен Форд Ф250 с около 10 светещи лампи ни догони и спря за ..... прекалено агресивно излизане от пресечка на главния път. Последва лекция на тема сейф драйвинг, проверка какви сме и що сме и ни пуснаха.

И още една случка искам да споделя. Бях само наблюдател. На магистралата между Маями и Орландо ме изпреварва неква спортна кола (америкън масъл). Не помня марката. Само, че караше с около 90-100 мили в час. Ограничението е 75. Дотук нищо толкова странно. Около 30 секунди по късно в огледалото за задно виждане се появяват 5 (пет!!! :shock ) полицейски коли с все лампи пуснати. Минаха с много висока скорост покрай мен. Може би така ми се стори щото намалих. Всички бяха с Ford Probe. Както и да е подминаха ме и аз си ускорих пак до 75-80. след около 2 минути настигам полицаите, които са в много странна конфигурация на пътя. Бяха по средата на магистралата, заобградили колегата, който профуча покрай мен преди тях и бавно го избутваха към аварийната лента. Явно съм имал много изумена физиономия като минавах покрай тях, щото куката дето караше колата най-близо до мен свали джама и ми вика: Go on, nothing to see here.

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Току що ме спря Шерифъъъът

Мнениеот CellNet ™ » Чет 31 юли 2008 3:57

lowrider написа:....

мисля си аз баце, че си изкарал просто късмет, тук при мен всички са с по няколко глоби спидинг за по 200$,без колан 80$,
трябва да си спазваш закона и да се радваш на живота, аз утре ще пътувам трип до Аризона и Калифорния,
а на колегата ми му взеха книжката за DUI и сега само аз ще карам близо 3 000 мили. хубавата част е че имам 4 нощувки по пътя :wink:
поздрави :D

Потребителски аватар
knight-errant
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот knight-errant » Чет 31 юли 2008 7:01

Не знам каква е паролата да те пуснат пред американските шерифи, но колегата току що ни осветли по въпроса, как можеш да се отървеш от турските, ако те спипат за превишена скорост.

Миналия месец ходи с брат си на почивка в Анталия.Спират ги за превишена скорост в населено място и той тъй като не знаел турски, с много притеснен вид, погледнал брат си, погледнал полицая и тихичко казал "Шеф сюргун".Чак полицейски ескорт щeли да имат до хотела :))))))))

Та това е то :)))))))))

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 31 юли 2008 7:35

knight-errant написа:Не знам каква е паролата да те пуснат пред американските шерифи, но колегата току що ни осветли по въпроса, как можеш да се отървеш от турските, ако те спипат за превишена скорост.

Миналия месец ходи с брат си на почивка в Анталия.Спират ги за превишена скорост в населено място и той тъй като не знаел турски, с много притеснен вид, погледнал брат си, погледнал полицая и тихичко казал "Шеф сюргун".Чак полицейски ескорт щeли да имат до хотела :))))))))

Та това е то :)))))))))

ко речи?

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Чет 31 юли 2008 7:38

knight-errant написа:"Шеф сюргун".

Шефа има диярия.

Много ме съмнява това да мине там но щом казваш, ще се направя на незнаещ законите по пътищата там ;).

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 31 юли 2008 7:50

Adnan написа:
knight-errant написа:"Шеф сюргун".

Шефа има диярия.

Много ме съмнява това да мине там но щом казваш, ще се направя на незнаещ законите по пътищата там ;).

абе може и да мине, ако си с няква луда последен модел с-класа амг...имат лек респект към супер скъпи возила...

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Чет 31 юли 2008 8:01

chefito написа:абе може и да мине, ако си с няква луда последен модел с-класа амг...имат лек респект към супер скъпи возила...

Тия коли които ги описваш в повечето случаи се карат от богаташи които си имат шофери. Много е модерно там да не си караш колата. А тя с всичките екстри колатя сигурно има и кенеф, че и златен даже :lol: :lol:

Потребителски аватар
kacho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacho » Чет 31 юли 2008 9:49

значи и в щатите може да ти се размине, така ли - наведена глава сабя не я сече, това ли е схемата? :D

Върни се в “ОФФ-Топик - други”