През далечната 2006г. карам по една магистрала за Сан Хосе, в ограниченията съм, всичко... С мене беше мой приятел, хАмериканец... по едно време (той ми показваше пътя) слизам от магистралата в една отбивка за 2-ро степенен път и след 2-3 секунди се развъртяха буркани и разпискаха сирени... спирам аз, ония отвътре (мъж и жена) врещят по уредбата: ръцете да се виждат, излезте от колата и т.н.
хАмериканчето така се спече, че щеше да напълни гащите и мина в 'авариен' режим. Аз също изпълнявам, ама нещо ми беше смешно, щото имах чувството, че съм в анимационен филм, не бях попадал на такава ситуация на живо...
Дойдоха с ръце на кобурите, опипаха ни (на мен ми се падна жената, та не ми беше чак толкова неприятно), претърсиха колата отвсякъде, претърсиха и нас, зададоха милион тъпи въпроси... през това време дойдоха още две патрулки...
Аз седя и се питам: абе това истина ли е?
Проверяват документи, ние седим залепени за колата, не можем да мръднем...
Накрая се оказа, че са ни спрели, защото аз карам без колан (свикнал съм си от БГ)....
Ченгето (мъжа) от патрулката, която ни спря, ме дръпна настрана и взе да ми обяснява колко опасно е това.... другите две патрулки, като видяха, че няма екшън, се изнесоха... по време на 'лекцията' аз кимам с глава, чопла с крак хАсфалта и викам "I see, I see...".
Ченгела се пеняви, че ще пише, ама накрая нищо не написа и ни пуснаха... после караха зад нас около 2-3 километра, та да видят дали няма да си махна колана...
После моя френд Чарлз вика: It was hell of a day today! с укор в гласа... Аз му казах: Баце, мани тия щуротии, ми ела да видим кво става с барбекюто и бирата, че аз съм тук за малко! Ела у нас, да видиш как се живее...
Той не можа да повярва, че случката не е произвела никакъв ефект върху мен... и се смя истерично в продължение на 5 минути (може би).
И досега си пишем по е-майла за тунинг щуротии, ама гледам, че в подписа му седи моето изречение: "Cut the crap, let's go and see if we already have the barbeque and the beer ready for us."