Относно казармата :)

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 28 ное 2005 13:54

е-е-ех откога чаках такава тема..... :lol:
айде лека служба и УВО 2006 :lol:
п.с. я не кръшкайте от казармата, кой ще ни пази докато спим, ааааа

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Пон 28 ное 2005 22:49

R@do написа:Стига да можех, веднага бих се върнал :)))Много хубави времене, жалко че не мога да сменя някой от колегите :lol: :lol:

добре ,но аз нямам време за губене там :(

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 28 ное 2005 22:58

лош късмет ......може би....или въпрос на гледна точка :D

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Пон 28 ное 2005 23:03

maistora_1 написа:добре ,но аз нямам време за губене там :(

Мога да ти кажа само едно.
В казармата на каквото те научат никаде другаде няма да можеш да се научиш.Колкото и да е смешна сегашната казарма ,колкото и кратка да е пак си е казарма.Аз съм бил 6 месеца първите два в Кърджали после още един във Враня и после още 3 в пожарната.Не съм бил кой знае какъв сериозен войник но съм много доволен ,че съм служил за България и имам страхотни спомени и приятели от там.

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Пон 28 ное 2005 23:18

Jerom написа:Screwy lol mhihi вместо да си бачкам нещо и да си изкарвам парички ще хода аз да мръзна и да ме карат да търча като ненормален...

и да мъкнеш "кюмюр" за печката mhihi
а само да я "изтървеш" докато си дневален......на сутринта може и да те линчуват Smackbum

п.п. Е не на всички места е толкова първобитно :D
Но все още има :?

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Пон 28 ное 2005 23:22

dready написа:...Аз съм бил 6 месеца...

Щастливец! Ако беше x4+3 друго щеше да говориш :wink:

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Пон 28 ное 2005 23:47

tyo написа:
dready написа:...Аз съм бил 6 месеца...

Щастливец! Ако беше x4+3 друго щеше да говориш :wink:

Искаш да ми кажеш ,че съжаляваш че си бил в казарма ли.Там всичко е до психическа нагласа.На мен и тези 6 месеца ми се видяха доста дълги.Но може и да си прав

Потребителски аватар
s3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s3 » Вто 29 ное 2005 9:54

Аз пък лично се убедих че има смисал от родната казарма. Ако си на 25-26 години няма голям смисал, но с мен влезнаха колкото искаш келешчета, тъпанарчета и други лекета по на 18-19 години с мания за величие и да ви кажа след 6 месеца бяха заприличали на хора.
....
Към dready: В Кърджали в жандармерията ли си бил?

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Вто 29 ное 2005 14:19

Абе, до сега не съм чул хубави приказки за казармата - пълно губене на време... американците и руснаците ще ни пазят... тоест нямаме избор, заради шибаните ни политици и скапаната БГ народопсихология. По-добре да я махнат окончателно тая казарма, за да не губят времето на хората с глупости. Който иска, да ходи да работи като войник. Да му плащат заплата и да седи и да виси да ни пази. Аз не искам да прахосвам половин година за тоя дето духа... То па и да можеше да се научи нещо там, ама уви. Тотално затъпяване. Едно приятелче влезе наскоро, и като си дойде три дена в отпуск, просто все едно мозъка му се е изпарил от простотията там. :?

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Вто 29 ное 2005 14:42

"Губене на време' ми се струва малко повърхностно изказване. Аз също влезнах след 24 си год. когато бях завършил и имах доста ангажименти и стабилна работа и още повече си затвърдих доброто мнение за казармата.

Dosy
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател: CAXA 2012

Мнениеот Dosy » Вто 29 ное 2005 14:57

аз пък изкарах 1.5г в дисципа в Челопечене...
ОХР-военна полиция :)

Потребителски аватар
Memo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Memo » Вто 29 ное 2005 15:17

Скоро научих, че в блока ни има съсед, за който не знаех. Не съм го виждал, защото не излиза от тях. Причината е че от както се е върнал от казармата не е същият, страхови неврози, депресия, страх го е да излиза от тях, гледа го майка му, а тй е на към 30 и може да се каже че е без никаква перспектива.
Не знам какво му се е случило в казармата, но предполагам, че не е било хубаво...
Та според мен като демократична държава всеки трябва да има избор дали да ходи или да не ходи войник, защото без желание е равносилно да те вкарат в затвор.
А за тези дето са я минали естествено, че ще говорят хубави неща, че да не излезнат нещо минати :D

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Вто 29 ное 2005 15:24

има и влезли доброволно.....

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Вто 29 ное 2005 15:31

Седя, чета и си мисля!
Как така хора дето не са ходили в казарма, разискват казармения живот? Защо не разисквате раждането - също толкова разбирате!
Младежи, искам да ви кажа, че колкото и гадно да ти е било в казармата, на края остават само хубавите спомени. Аз влязох на 26 години - бях женен и имах дете. И в същата тая казарма която псувате, научих толкова много неща че не можете да си представите. И не си мислете че е така, защото съм бил мамино синче. Не. Започнах да живея сам, когато станах на 18 години. Обиколил съм половин България да живея и да се оправям сам. И въпреки всичко научих доста неща в казармата. Научих се да бъда горд (колкото и глупаво да звучи в днешни дни това изречение), научих се да ценя приятелите си (а там срещнах доста такива), научих какво значи да имаш ЧЕСТ (не всички военни са тиквеници)
И ИСКАМ С ГОРДОСТ ДА КАЖА, ЧЕ СЪМ ОФИЦЕР ОТ РЕЗЕРВА ОТ ВОЕННО-ВЪЗДУШНИТЕ СИЛИ НА БЪЛГАРИЯ
Много мога още да говоря за хората, които съм срещнал там, за нещата които съм научил, но никой от вас няма да ме разбере, докато и ВИЕ не отидете там. Повярвайте ми - НЕ Е ГУБЕНЕ НА ВРЕМЕ

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Вто 29 ное 2005 15:34

scuba написа:Седя, чета и си мисля!
Как така хора дето не са ходили в казарма, разискват казармения живот? Защо не разисквате раждането - също толкова разбирате!
Младежи, искам да ви кажа, че колкото и гадно да ти е било в казармата, на края остават само хубавите спомени. Аз влязох на 26 години - бях женен и имах дете. И в същата тая казарма която псувате, научих толкова много неща че не можете да си представите. И не си мислете че е така, защото съм бил мамино синче. Не. Започнах да живея сам, когато станах на 18 години. Обиколил съм половин България да живея и да се оправям сам. И въпреки всичко научих доста неща в казармата. Научих се да бъда горд (колкото и глупаво да звучи в днешни дни това изречение), научих се да ценя приятелите си (а там срещнах доста такива), научих какво значи да имаш ЧЕСТ (не всички военни са тиквеници)
И ИСКАМ С ГОРДОСТ ДА КАЖА, ЧЕ СЪМ ОФИЦЕР ОТ РЕЗЕРВА ОТ ВОЕННО-ВЪЗДУШНИТЕ СИЛИ НА БЪЛГАРИЯ
Много мога още да говоря за хората, които съм срещнал там, за нещата които съм научил, но никой от вас няма да ме разбере, докато и ВИЕ не отидете там. Повярвайте ми - НЕ Е ГУБЕНЕ НА ВРЕМЕ

Браво Викторе bowdown bowdown bowdown

ВВС и аз бех там :heavymetal:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”