ах тия мошеници МТЕЛ, ама тоя път ги хванах гадовете!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
GTivan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GTivan » Съб 29 ное 2008 22:43

:офф Здравейте колеги, ония ден както си минавах по коридора в М1-Мобилтел и гледам една стая с табелка "надписване на сметки" :-)

Сега по - същество - > assd пускаш си една жалба и готово. Фирмата си има отдел жалби , който се занимава точно с това. Поздрави

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Съб 29 ное 2008 23:10

Аз си мисля, че нещо се бъркаш и проблема не е в mtel. Не ми се вярва да рискуват така...

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Съб 29 ное 2008 23:35

Абе проблема си е баш в Мтел...
Моята приятелка не може да се пребори с тия идиоти, идват и някакви сметки от по 200-300 лева и тва е, дават и некви разпечатки с некви разговори и айде доказвай, че не си говорил.Отделно има в разпечатката някакви номера с повече цифри и там вече е 5-6 лева на минута...... кво става бе колеги, как да се процедира срещу това ????? дайте некви предложения
Е го е вчера е нулирана, днес е с 56 лв. разговори...... от 10-тина смс-а и няколко разговора.....

Потребителски аватар
LiRiX
Автомобил: SEAT LEON
Двигател: AUS 2001

Мнениеот LiRiX » Нед 30 ное 2008 10:28

AmW написа:Абе проблема си е баш в Мтел...
Моята приятелка не може да се пребори с тия идиоти, идват и някакви сметки от по 200-300 лева и тва е, дават и некви разпечатки с некви разговори и айде доказвай, че не си говорил.Отделно има в разпечатката някакви номера с повече цифри и там вече е 5-6 лева на минута...... кво става бе колеги, как да се процедира срещу това ????? дайте некви предложения
Е го е вчера е нулирана, днес е с 56 лв. разговори...... от 10-тина смс-а и няколко разговора.....

По принцип картата има някакъв лимит на сметката. Сложете и 30 лева лимит и да не надписват фрапиращи суми поне :shock

Потребителски аватар
moleo
0888
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот moleo » Нед 30 ное 2008 11:54

Тук 90 % явно от потребителите на мобилни услуги грам не знаят как им се фактурират сумите. Хората са дали разпечатки, имате отдел жалби или по-скоро преразглеждане на сметка. Как пък 300 лв ти става сумата без да си говорил ? Темата е без смисъл и нека модераторите да я заключат, когато има отговор от М-тел да се отключи.

Потребителски аватар
moleo
0888
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот moleo » Нед 30 ное 2008 11:56

Това не невъзможно !

освен ако смс-сите не са към " Ало къщата и готиния задник на Зара " ...опс това вече не го дават. За всеки един казус има причина и решение, сигурен съм че смс-сите не са 10 , а и разговорите не са 5-10 за 56лв.

Последна промяна от moleo на Нед 30 ное 2008 11:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Нед 30 ное 2008 11:57

Аз откак се помня, ползвам услугите на Мтел, а така също и всички мои познати. Познавам също така и няколко човека, които работят в Мтел, и никога досега несъм чул мой познат да се оплаква от "надписване" на сметка.

Да не би някой тайничко да ви ползва телефона, пък вие да си мислите, че Мтел са ви виновни :078:

Последна промяна от morfei1 на Нед 30 ное 2008 14:27, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Нед 30 ное 2008 11:58

Ползвам Мтел от около 8 години..... Следя фактурите на 2 фирми, които правят месечно по около 3-4 к лева сметки...... И видимо надписване няма, а аз съм като казвам следя, значи наистина го правя.... Единственият начин някой да надписва сметки е да лъже във времето на проведения разговор - т.е. ако таксуването е на първата минута и да имате проведен разговор от 59 секунди да е надписан на 1 мин. и 1 сек, обикновено това се получава най-добре с роуминга, защото там се таксува пакетно - на минута. Това, което колегата е написал, малко абсурдно ми звучи......

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Нед 30 ное 2008 12:21

AmW написа:Е го е вчера е нулирана, днес е с 56 лв. разговори...... от 10-тина смс-а и няколко разговора.....

spam Да не сте станали трима.......
.......а ти да не знаеш?! :lady_dance_party:
Sorry, ама не се сдържах. И да има надписване няма да е такова. Така, че търси проблема в твоя телевизор ;)

Потребителски аватар
The^Maniac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The^Maniac » Нед 30 ное 2008 18:15

Аз също работя в МТел и паднах да се смея докато прочетох мненията до тук. Много колеги тук си мислят, че фактурирането на месечните разговори в МТел е като писането на вересии в кварталната кръчма.

Преди когато работех в МТел магазин често идваха клиенти с подобни "проблеми" и смея да твърдя, че почти винаги се оказваше, че клиента по един или друг начин сам си е виновен (на кой сина му пращал скъпи СМС-и от телефона, на кой телефона сам влизал в интернет и какви ли не други). Много рядко, но понякога се е случвало да има и техническа грешка, като тогава неминуемо фактурата се преизчислява.

Искам да ви кажа, че миналата година МТел спечели международна награда по незнам си кой стандарт за супер минимално количество объркани сметки - нещо от рода на под 0.001% (по спомен). Като на 3 млн фактури (колкото са абонатите на договор) това са си 30 объркани фактури месечно. За това пък си има отдели занимаващи се с проверки, преизчислявания и обработка на жалби от клиенти.

Ако колегата отиде с фактурата си в МТел магазин съм сигурен, че там ще му решат проблема или поне ще му отговорят на какво се дължи.

На колегата дето предлагаше да се направи голяма сметка и да не се плаща мога да отговоря, че всеки абонат на договор собственоръчно е подписал договор, в който пише, че ще си плаща сметката в определените срокове. За, който не си ги плаща МТел ползва услугите на фирми за събиране на просрочени вземания. Всичко си е законно и легитимно.

Поздрави!

Потребителски аватар
Viktor_99
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Viktor_99 » Нед 30 ное 2008 18:39

Цигански работи ....! Мтел, Глобул, Вивател, всичките са лъжци ...

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Нед 30 ное 2008 19:11

Аз редовно си следя разпечатките, като екселския формат с една проста формулка ми излиза и името срещу номера...
тъй че за 2 години и повече, не съм имал нито един разговор в сметката, който да не съм провел.
И съм абсолютно доволен от М-Тел.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 30 ное 2008 19:19

moleo написа:

Това не невъзможно !

освен ако смс-сите не са към " Ало къщата и готиния задник на Зара " ...опс това вече не го дават. За всеки един казус има причина и решение, сигурен съм че смс-сите не са 10 , а и разговорите не са 5-10 за 56лв.

Е хубаво, аз сам седнал тука и пиша е така колко да не заспа.... и не сам казал, че не се говори, но чак 300 лв ми се струва прекалено.
А до колегата който работи в мтел - Колега защо в разпечатката има номер който е с една цифра по дълъг от другите и там за 3 минути цената е 18 лева?

Последна промяна от AmW на Пон 01 дек 2008 21:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 30 ное 2008 21:59

Аз съм един от доволните от Мтел, но иначе в цялата държава е така както се пее в песента:
"Гледа кой където свари
джоба да ти разтовари"

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 30 ное 2008 22:07

AmW написа:Колега защо в разпечатката има номер който е с една цифра по дълак от другите и там за 3 минути цената е 18 лева?

Най-вероятно е пощенска кутия - те са с една цифра по-дълги... ако не ме лъже паметта (понеже не съм на м-тел от няколко години) имаше двойка след първите осмици... - демек номерата са +359882ххххххх

И теоретично погледнато, трябва М-тел да са последните малоумници да те лъжат, при положение, че официалната им печалба е огромна :idea:

За всичко си има обяснение и ако намалиш емоциите, ще откриеш истината, а тя е СМС-и и обаждания към "импулсни" номера - има такива, които изглеждат напълно нормални - обикновено измамниците ги използват в атрактивни обяви за автомобили, или обяви за запознанства ... абе хиляди начини да те преметнат, но определено не е от М-тел...
А и се сети на кой си давал телефона си, че има и такива случаи...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”