BastunSelski написа:А иначе ме дразни всеки селяндур,който паркира като за трима,хвърля боклука си от балкона,оставя си обувките пред вратата

и т.н. А иначе хора,които са живели в София(или някой голям град) преди 50-та година са истинските софиянци(граждани),но не останаха вече много от тях...Те си възпитават правилно децата и внуците си как да се държат в гражданското общество.
тук си прав ама почти - за съжаление не всички софиянци си възпитават децата правилно и резултата е налице.Пък в същото време има доста хора,които дошли от село или от по-малък град са по-съвестни за обстановката в София отколкото самите софиянци....просто защото в по-малкия град са свикнали нещата да са по-уредени,да не е такава свинщина около тях (понеже някой чисти и по-малко хора цапат) и тук се стремят да е същото.....а в същия момент много от сегашното поколение софиянци са си взъпитни от едно време,че София е мръсна,че не може и да бъде по друг начин и си хвърлят отпадъците където и де каквито и да са те....за съжаление това е грубата действителност и както по-горе казах много малка част от хората от провинцията искат да са в София ама просто им се налага защото това ми е варианта да оцелеят и да живеят що годе като хората (аз не си представям да издържам само себе си с 150лв месечно а хората в малките градове издържат и децата си с тези пари на месец.....още не мога да проумея как го правят

).
Недейте с лошо понеже в крайна сметка не селяните както ги наричате на си виновни ами селяндурите,които за съжаление са най-много в момента в София.
За задръстванията са ви виновни много автомобилил,които има....еми да ама е така и не е така - ако на Орлов Мост всеки не се буташе да мине най-отпред,най-първи,да застане и да не мърда на средата на кръстовището и т.н. щеше да е далеч по-добре,ако всеки изчакваше другия и не се буташе да мине първи нямаше да е така и със здръстванията....ми че в малките градове хората са по-толерантни отколкото тук....независимо,че повечето хора изпитват агреся към номер С или СА досега никога не е било да не ме пуснат да мина на 2-ра или 3-та кола дори да съм без предимство,никога не е било някой да мине на жълто или да тръгне на жълто.....няма такова нещо.А тук видиш ли номер,различен от С или СА става мазало - дай да го заклещиме,да го накараме да се качи на тротоара,най-добре ако може да го накараме да си обърне и да си иде откъдето е дошъл.....и лошото както казах е,че много хора искат да го направят ама доходите и работата ги задържат тук....