на някой да му липсва нещо

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Вто 30 дек 2008 14:17

Gigabyte написа:Ако не сте на 10минути от "Ендекато" не сте човек! mhihi mhihi

пак добре, че не е ньедикату* на културата :lol:

*ньедикату е голяма и грозна сграда в София - крайна точка на туристическия маршрут Централна (авто)гара - базар "Пасажа" - Централна (авто)гара

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Вто 30 дек 2008 15:09

joker написа:...
Преди 10-тина години се готвех за кандидат-студентски изпит по география. От учебника научих за трите най-замърсени реки в България: Провадийска-50 пъти над нормите; Марица-13 пъти; Искър-5пъти. Тези данни мисля бяха от 97-ма година. Знаейки нагледно за ужаса наречен Марица, ми стана много любопитно що за чудо е това нещо "Провадийска", както и виновникът за катастрофата- Девня. Поставих си личната цел да ги посетя. Минаха няколко безкрайно дълги и гладни (на никой не го пожелавам) студентски години. Като завърших, реших да се наградя със седмица ваканция във Варна имайки си едно наум за реката... В крайна сметка и Дявня, и Провадийска ми спечелиха "уважението". Това е най-гнусното място, на което някога съм ходил. Въздухът в Девня се виждаше, а реката имаше вид на изгоряло моторно масло. Около Провадийска се беше образувало сметище, както и блата от химично-радиоактивна тиня. Миризмата не може да се опише. Не повърнах, само защото не бях ял(предвидливо).

Вижте най-замърсеният въздух на планетата-град в Китай.
http://www.youtube.com/watch?v=-1DNjJd2YfA

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Вто 30 дек 2008 15:28

VAB написа:Единия от проблемите го няма - Кремиковци... остава сега селяните да се изселят... Селяните на Сатурн :lol:

Да вземеш да се вразумиш А? Гражданино

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 30 дек 2008 15:47

BigTo написа:
VAB написа:Единия от проблемите го няма - Кремиковци... остава сега селяните да се изселят... Селяните на Сатурн :lol:

Извинявам се за офф-а, ама не мога да се стърпя: то и от такива "граждани", май също ще има нужда да се разчисти София. Какво, нас от провинцията кучета ли ни яли? Да не би да не сме хора?

по-скоро не става дума за кучета, а за това, че в София няма място вече от провинциалисти емигранти :roll:

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Вто 30 дек 2008 16:15

Да те е... у гражданина ,сигурно родът ти е от някое диво планинско Родопско село ма селяни :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: ,всички сме от село мой човек ,кат ги вида с корите с яицата отзад и са ми ясни гражданите mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Вто 30 дек 2008 18:46

Смог (К) може да няма , но мъгла на летището си има редовно :wink:
разликата е че вече функционира и при мъгла :wink:

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Вто 30 дек 2008 20:21

Въздухът си е същия!Само дето е студено и прави впечатление,че е чист.
А иначе тва за селяните,селяндурите и софиянците винаги ще го има!На мене лично ме дразнят хората от провинцията,които мекат!
А иначе ме дразни всеки селяндур,който паркира като за трима,хвърля боклука си от балкона,оставя си обувките пред вратата :) и т.н. А иначе хора,които са живели в София(или някой голям град) преди 50-та година са истинските софиянци(граждани),но не останаха вече много от тях...Те си възпитават правилно децата и внуците си как да се държат в гражданското общество.
И да "по-ента" една мисъл на Ришельо-"Един селянин става гражданин,когато живее в града 100 години".Така че вадете калкулаторите :):):)

Потребителски аватар
ValBo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ValBo » Вто 30 дек 2008 20:57

След освобождението от турско робство, в София е имало всичко на всичко, около 1000 българи. Те са били толкова голяма част от тогавашните жители, че е имало българска махала..
От там нататък, всички софиянци са от околните села (някои вече квартали на София) и от цялата страна. Допълнително е имало преселения след войните.
Следващите софиянци идват с Кремиковци.
По бай Тошово време, за да станеш софийски гражданин трябваше да работиш няколко години в Кремиковци или в градския транспорт.
Евгени Минчев по тая линия дойде...
Та драги софиянци - сите сме селяни.
Но честно казано, най много държат да се покажат софияци, точно второто поколение кремиковски преселници...

Потребителски аватар
ValBo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ValBo » Вто 30 дек 2008 21:00

Кремиковци е създаден като преден завод за подръжка на армията.
Това при евентуална война Вършавският договор-НАТО. За това са правени завода за автомобили в Шумен и този в Радомир. Те никога не са били на голяма печалба.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 30 дек 2008 21:14

BastunSelski написа:А иначе ме дразни всеки селяндур,който паркира като за трима,хвърля боклука си от балкона,оставя си обувките пред вратата :) и т.н. А иначе хора,които са живели в София(или някой голям град) преди 50-та година са истинските софиянци(граждани),но не останаха вече много от тях...Те си възпитават правилно децата и внуците си как да се държат в гражданското общество.

тук си прав ама почти - за съжаление не всички софиянци си възпитават децата правилно и резултата е налице.Пък в същото време има доста хора,които дошли от село или от по-малък град са по-съвестни за обстановката в София отколкото самите софиянци....просто защото в по-малкия град са свикнали нещата да са по-уредени,да не е такава свинщина около тях (понеже някой чисти и по-малко хора цапат) и тук се стремят да е същото.....а в същия момент много от сегашното поколение софиянци са си взъпитни от едно време,че София е мръсна,че не може и да бъде по друг начин и си хвърлят отпадъците където и де каквито и да са те....за съжаление това е грубата действителност и както по-горе казах много малка част от хората от провинцията искат да са в София ама просто им се налага защото това ми е варианта да оцелеят и да живеят що годе като хората (аз не си представям да издържам само себе си с 150лв месечно а хората в малките градове издържат и децата си с тези пари на месец.....още не мога да проумея как го правят :shock ).
Недейте с лошо понеже в крайна сметка не селяните както ги наричате на си виновни ами селяндурите,които за съжаление са най-много в момента в София.
За задръстванията са ви виновни много автомобилил,които има....еми да ама е така и не е така - ако на Орлов Мост всеки не се буташе да мине най-отпред,най-първи,да застане и да не мърда на средата на кръстовището и т.н. щеше да е далеч по-добре,ако всеки изчакваше другия и не се буташе да мине първи нямаше да е така и със здръстванията....ми че в малките градове хората са по-толерантни отколкото тук....независимо,че повечето хора изпитват агреся към номер С или СА досега никога не е било да не ме пуснат да мина на 2-ра или 3-та кола дори да съм без предимство,никога не е било някой да мине на жълто или да тръгне на жълто.....няма такова нещо.А тук видиш ли номер,различен от С или СА става мазало - дай да го заклещиме,да го накараме да се качи на тротоара,най-добре ако може да го накараме да си обърне и да си иде откъдето е дошъл.....и лошото както казах е,че много хора искат да го направят ама доходите и работата ги задържат тук....

Потребителски аватар
pike
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pike » Вто 30 дек 2008 22:33

И защото темата е за липсването:
Благодарен съм на София,че пое цялата вълна икономически имигранти,измет и селяния.
Въобще не ми липсват,радвам се че по тази причина при нас се живее по-нормално.Най-искрено се надявам и да ги задържат при себе си.А пък ние от село ни е най-гот да идваме в София само по концертчета,театри и др. и след това моментално обратно,щото като гледам наистина незнам как я карате там.
Странното е,че май да си софиянец стана проклятие,а не гордост,както беше някога,но пак повтарям-на всички останали им е по-добре така.

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Вто 30 дек 2008 23:35

MITKO_DVD написа:,всички сме от село мой човек ,кат ги вида с корите с яицата отзад и са ми ясни гражданите mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi

аз несъм Митак :twisted: нямам село деа...

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 30 дек 2008 23:37

pike написа:И защото темата е за липсването:

Ами тя темата по принцип беше за Кремиковци и замърсяването на въздуха в София ама хвана друга посока.....затова се казва "на някой да му липсва нещо" 8)

Потребителски аватар
VW_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_forever » Вто 30 дек 2008 23:43

bomber написа:аз несъм Митак :twisted: нямам село деа...

Ясно!
Липсват ти яйцата... :wink:
... не тези, а онези... кокошите :lol:

Колко кори да ти изпратим, деа... :roll:

Потребителски аватар
ivankov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivankov » Вто 30 дек 2008 23:56

zfa159 написа:
pike написа:И защото темата е за липсването:

Ами тя темата по принцип беше за Кремиковци и замърсяването на въздуха в София ама хвана друга посока.....затова се казва "на някой да му липсва нещо" 8)

да прав си колегата дето пусна темата се скри явно чете много жълта преса и им вярва.
:ihihih:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”