Доколкото аз знам, при фалит и ликвидация активите се продават или разпределят между кредиторите на ООД-то - ако греша, нека някой по-сведущ да ме поправи.
Регистрация на фирма
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
connor cane написа:При ООД, освен с капитала, собствениците не са ли отговорни и с имуществото на дружеството - коли, сгради и други активи.
Доколкото аз знам, при фалит и ликвидация активите се продават или разпределят между кредиторите на ООД-то - ако греша, нека някой по-сведущ да ме поправи.
Не грешиш
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
embi4a написа:connor cane написа:При ООД, освен с капитала, собствениците не са ли отговорни и с имуществото на дружеството - коли, сгради и други активи.
Не грешишАма личния апартамент и кола ако не е на името на фирмата не ги бутат.
Точно. Значи ненапразно имам 6 по счетоводство и търговско право.
За личното имущество - ясно, няма как да ти го пипнат. Идеята е да не се заблуди колегата, че носиш отговорност само до 5-те хиляди лева и после не могат да те барнат. И имущество взимат, ама само ако е на фирмата по документи. Макар че той със заведение едва ли скоро ще придобива дълготрайни активи - ако е под наем.
Има и такъв вариант - придобиваш активи (апартаменти например), прехвърляш ги на стринка си Станка от Тутракан, ООД-то обявява несъстоятелност и фалира, а кредиторите пият студена вода, щото няма активи да се разпродават - имуществото е на името на стринка ти.
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
canyoubounce написа:А да питам и аз нещо. Как стоят нещата с прехвърляне от ЕТ на ЕООД и същевременно смяна на дейността на фирмата.
Пререгистрация .
И без това вс . фирми преди 01.01.2008 ще трябва да се пререгитрират / май до 3 г/ - абе лапачка на пари - тука за бланка, там за бордеро,банкова такса и все бъркане в джоба.
Съвет - направи го преди срока / в края на срока ще е лудница/.
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Anbuch написа:А наскоро чух ,че имало внесено предложение, за регистрация на ООД да бъдат достатъчни само 500 лв ,а не 5000 както е било досега ,но незная дали това предложение е прието. Нещо по въпроса?
Едва ли ще се приеме. Това е ега ти резила - каква фирма с 500лв капитал ?? То всеки бай Мангал ще е фирма тогава. Каква отговорност от човек с 500лв капитал може да очакваш - освен да ти подложи динена кора.
Може да се внесе 3700 лв сам .Капитала може да се изтегли на другият ден след излизане на регистрацията.
Може доброволна регистрация по ЗДДС след подаване на декларация в НАП- след 5 раб дни излиза. Трябва справка от счетоводител дори и да е нямала дейност новооснованата фирма / презумцията е , че излиза регистрацията пр . в 14 часа, а в 14;5 мин си пуснал ф-ра/.
Трябва договор и със счетоводител / кантора/за тази регистрация.
Последна промяна от kris11 на Вто 05 авг 2008 23:09, променено общо 1 път.
- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
rainheart написа:Пак да ползвам темата![]()
Удостоверение за актуално състояние на фирма, от къде се вади - НСИ или на Васил Левски №24 (второто не знам, каква институция е, просто ми казаха този адрес)
http://www.brra.bg/
- Lawyer
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
rainheart написа:Пак да ползвам темата![]()
Удостоверение за актуално състояние на фирма, от къде се вади - НСИ или на Васил Левски №24 (второто не знам, каква институция е, просто ми казаха този адрес)
Ако фирмата е пререгистрирана по Закона за търговския регистър, удостоверение ще ти издаде Агенцията по вписванията - Търговски регистър. Адресът в София, ако не ме лъже паметта, е бул. "Александър Стамболийски" № 248. Питай Гугъл за всеки случай.
Ако обаче фирмата не е пререгистрирана, удостоверение за актуално състояние по фирменото й дело ще ти издаде съответният окръжен съд. За гр. София това е Софийски градски съд, Фирмено отделение. Намира се в Съдебната палата на бул. "Витоша".
- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
kris11 написа:canyoubounce написа:А да питам и аз нещо. Как стоят нещата с прехвърляне от ЕТ на ЕООД и същевременно смяна на дейността на фирмата.
Пререгистрация .
И без това вс . фирми преди 01.01.2008 ще трябва да се пререгитрират / май до 3 г/ - абе лапачка на пари - тука за бланка, там за бордеро,банкова такса и все бъркане в джоба.
Съвет - направи го преди срока / в края на срока ще е лудница/.
Не може мисля с пререгистрация да си промениш ЕТ в ЕООД. Пререгистрацията е нещо съвсем различно-взимат ти картончето Булстат и ти дават ЕИК и те вписват в Търговския регистър. А за да си преформираш фирмата от ЕТ в ООД ти е нужно изкупуване на ЕТ-то от ООД. Там се смятат цена на активи, задължения и т.н. по справедлива цена, положителни и отрицателни търговски репутации и не е никак лесно за изпипване. Може да го направи само печен счетоводител и адвокат.
- dj_runner
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Регистрация на фирма
Знам , че темата е много стара , но имам няколко въпроса.
Искам да си регна Фирма , за продажба на дрехи , какво трябва да направя и какви лицензи трябва да искарам. Ще взема едно магазинче малко, под наем.
Ще работя самостоятелно т.е без други работници ЕТ или ЕООД трябва да избера?
И предложете ми Стоков Базар където да има ефтини дрехи няма значение едро или дребно.
Някой ходил ли е в базара Илиянци и вход ала бала взимат ли и горе долу какви са цените , заслужава ли си от Айтос да ходя до София и т.н. Благодаря предварително.
Искам да си регна Фирма , за продажба на дрехи , какво трябва да направя и какви лицензи трябва да искарам. Ще взема едно магазинче малко, под наем.
Ще работя самостоятелно т.е без други работници ЕТ или ЕООД трябва да избера?
И предложете ми Стоков Базар където да има ефтини дрехи няма значение едро или дребно.
Някой ходил ли е в базара Илиянци и вход ала бала взимат ли и горе долу какви са цените , заслужава ли си от Айтос да ходя до София и т.н. Благодаря предварително.
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Илиенци беше оферта преди години... сега цените са като по магазините.
Ако не си се занимавал или нямаш познат който се е занимавал не се захващай... дрехи тип Илиенци се продават през 20-25 процента, ако не можеш да си позволиш големи количества.
Друг вариант за купуване е турция, но ти споменах, че трябва да имаш познат или да си се занимавал с това за да знаеш къде да отидеш
Ако не си се занимавал или нямаш познат който се е занимавал не се захващай... дрехи тип Илиенци се продават през 20-25 процента, ако не можеш да си позволиш големи количества.
Друг вариант за купуване е турция, но ти споменах, че трябва да имаш познат или да си се занимавал с това за да знаеш къде да отидеш
- calm
- Автомобил: VW PASSAT B5
- Двигател: 1.8T
- Контакти:
ЕТ. По- евтино е, но трябва да внимаваш защото отговаряш с личното си имущество. Иначе за дрехи търси някой, който шие за износ. Някъде около Кремиковци имаше шивашки цех и продаваха дрехи "маркови" с леки дефекти. Офертата беше нещо, казваш какво да ти напълнят в чували от 50кг. /единични бройки/, даваш 50 кинта на чувал и отнасяш в аутлета. Но все пак това беше преди година и половина- две.
-
red rider
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
EООД си регистрирай , за дрехи е пазара в Димитровград и сие . Премисли всичко добре иии Успех 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”