пътна маркировка

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Re: пътна маркировка

Мнениеот hooligans » Пон 09 авг 2010 17:32

Почваш да дразниш, не се ли усещаш?
Въпроса е каква е тая пешеходна пътека към нищото :idea:
За да се спазват законите, трябва да се знае кое какво е, а не някакъв муньо, да се обеснява, че не можело да се паркира тук, защото имало жълта линия и разбираш ли било пешеходна пътека!
:idea:

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Пон 09 авг 2010 17:53

Незнам какво е това чудо,занимавам се с пътна маркировка, и никога не бях срещал такова чудо.

Първо си личи че е правено от аматьори.

Няма закон в правилника за пътна маркировка който да позволява такова заграждане на пешеходна пътека.

Вижда се че е имало пешеходна пътека (някога преди)

Просто не знам какво да коментирам няма глоба за това нещо.

Единствено си мисля : Хотела плаща ли на ообщината за това,че е направил маркировка за парко места. И ако всичко е редовно може да ти вземат такса за престои на паркинга на хотела друго нищо.
Няма глоба в това положение.
2 години паркинги и пешеходни пътеки във Свети Влас рисувахме и чертахме, но такова нещо не бях срещал.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Пон 09 авг 2010 18:03

Абе цялата работа отиде на "не е луд този който яде зелника, а този който му го дава"! Дали сте 15 лв, без никакво основание, после се оплаквате. Да бяхте извикали КАТ, пак можеше да ви глобят, (но пък ще можете да обжалвате) и поне щяха да кажат за какво ви глобяват!

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Пон 09 авг 2010 18:06

ivo_555 написа:Абе цялата работа отиде на "не е луд този който яде зелника, а този който му го дава"! Дали сте 15 лв, без никакво основание, после се оплаквате. Да бяхте извикали КАТ, пак можеше да ви глобят, (но пък ще можете да обжалвате) и поне щяха да кажат за какво ви глобяват!

но пък до 50лв не може да се обжалва

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 09 авг 2010 19:05

hooligans написа:...Въпроса е каква е тая пешеходна пътека към нищото :idea:

Било е някога пешеходна пътека; новата маркировка, която ясно личи, го обозначава като място, забранено за паркиране. 2 в 1 /зебра оградена в жълто/ - няма такъв филм.

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Пон 09 авг 2010 19:07

Ljubon написа:
hooligans написа:...Въпроса е каква е тая пешеходна пътека към нищото :idea:

Било е някога пешеходна пътека; новата маркировка, която ясно личи, го обозначава като място, забранено за паркиране. 2 в 1 /зебра оградена в жълто/ - няма такъв филм.

на това маркировка ли викаш :063:
ПП: като си такъв разбирач, намери ми къде в закона пише, че не можеш да паркираш върху направен квадрат с жълта линия :idea:

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 09 авг 2010 19:15

Tyan написа:Пешеходна пътека е всяко място на улицата дето е между продължение на два тротоара ..... колкото и странно да ви звучи ..някой ако има закон пред себе си .... да погледне как точно е формулирано...

Това е причината поради, която нямаш право да паркираш на по-малко от 5 метра от кръстовище ;)

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 09 авг 2010 19:21

hooligans написа:

А как другояче да го нарека? На снимката се вижда само фрагмент от мястото, а не цяпата заградена площ. Не съм ходил там и района не ми е познат. Но знам едно - има ли жълти маркировки, това са места, забранени за паркиране. Не спирам там и нямам проблеми. Пък който спира от незнание или мисли, че това не се отнася за него - да си носи последствията. Много хитра нация се извъдихме, трябва по-твърда ръка и по-солени глоби за такива, дето се правят, че не разбират за какво им говориш и търсят под вола теле.

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Пон 09 авг 2010 19:52

hooligans написа:намери ми къде в закона пише, че не можеш да паркираш върху направен квадрат с жълта линия :idea:

:arrow:

vasko01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko01 » Пон 09 авг 2010 20:21

hooligans написа:
hooligans написа:намери ми къде в закона пише, че не можеш да паркираш върху направен квадрат с жълта линия :idea:

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Пон 09 авг 2010 21:41

PagocmuH написа:Незнам какво е това чудо,занимавам се с пътна маркировка, и никога не бях срещал такова чудо.

Първо си личи че е правено от аматьори.

Няма закон в правилника за пътна маркировка който да позволява такова заграждане на пешеходна пътека.

Вижда се че е имало пешеходна пътека (някога преди)

Просто не знам какво да коментирам няма глоба за това нещо.

Единствено си мисля : Хотела плаща ли на ообщината за това,че е направил маркировка за парко места. И ако всичко е редовно може да ти вземат такса за престои на паркинга на хотела друго нищо.
Няма глоба в това положение.
2 години паркинги и пешеходни пътеки във Свети Влас рисувахме и чертахме, но такова нещо не бях срещал.

ето това е едно интересно мнение. Не сме спрели на паркинг на хотел, както и на парко места на такъв. Това е пред автогарата на Китен. Какво се огражда с подобна маркировка? Утре ще прегледам снимките, дали има някоя по цялостна.
И къде пише, че е забранено спирането на жълта линия, колега Ljubon друго освен да ляляш и да подкрепиш думите си с реални доказателства не правиш.

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Пон 09 авг 2010 21:53

Ljubon написа:
hooligans написа:само не ми казвай , че спазваш стриктно закона :063:

Да го кажем по друг начин, привърженик съм на реда. А ред има, когато има закони и те се спазват. :)

Намирисва ми, че си някой ушев :beer

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Пон 09 авг 2010 21:59

hooligans написа:
ivo_555 написа:Абе цялата работа отиде на "не е луд този който яде зелника, а този който му го дава"! Дали сте 15 лв, без никакво основание, после се оплаквате. Да бяхте извикали КАТ, пак можеше да ви глобят, (но пък ще можете да обжалвате) и поне щяха да кажат за какво ви глобяват!

но пък до 50лв не може да се обжалва

Акт ако ще и за 5 лева да е може да се обжалва, фиша не може!

Потребителски аватар
brumbar4e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот brumbar4e » Пон 09 авг 2010 22:14

Ljubon написа:
hooligans написа:

А как другояче да го нарека? На снимката се вижда само фрагмент от мястото, а не цяпата заградена площ. Не съм ходил там и района не ми е познат. Но знам едно - има ли жълти маркировки, това са места, забранени за паркиране. Не спирам там и нямам проблеми. Пък който спира от незнание или мисли, че това не се отнася за него - да си носи последствията. Много хитра нация се извъдихме, трябва по-твърда ръка и по-солени глоби за такива, дето се правят, че не разбират за какво им говориш и търсят под вола теле.

аз вече мился, че ти не можеш да четеш ... и едно си баба бае, щото само него си знае :D дай ми доказателство хайде, нали си господин спазвам правилника, цитирай ми от правилника маркировка с име - пешеходна пътека обградена в квадрат???
Аз знам, че незнанието не е оправдание!!!
Ще кажа за десети път заради тебе, че въпросът е, каква е тази маркировка, а не колко и кой е платил глобата!!!

Последна промяна от brumbar4e на Вто 10 авг 2010 8:34, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 09 авг 2010 22:33

Bobi_S13 написа:...И къде пише, че е забранено спирането на жълта линия, колега Ljubon друго освен да ляляш и да подкрепиш думите си с реални доказателства не правиш.

Приятелю,
Тонът ти е непристоен, а въпросът ти - глупав! Тук не става дума за спиране на жълта линия, а за площ, заградена от жълта линия. И въпреки това ще бъда благороден с теб и ще ти дам жокер:
...(1) Маркировката на платното за движение бива надлъжна, напречна или друга.
(2) Към маркировката се отнасят линиите, знаците, надписите и други обозначения, нанесени на платното за движение....
Ти си тоя, който "ляля", а го мързи да попрочете малко, затова пуска теми за по-лесно и плаща глоби. Аз бях дотук в тази тема, спирам да пиша. Оправяй се без мен. :012:
brumbar4e написа:
...Аз знам, че незнанието не е управдание!!!

Бръмбарче,
Тази твоя крилата мисъл е много вярна!
Ето го доказателството:
ЦЪК

Върни се в “ОФФ-Топик - други”