Само да се изкажа за кумонизма:
Значи сега по-добре ли ви се вижда живота?
Да има магазини има храни има млеко,обаче пък няма пари!
Е верно някой реститутки си взеха земите станаха "Бизнесмени" и мутрите дето движат черния бизнес,а българина може да си купи храна от 1000 магазина ама с какво?Пари нема!
Затова кумонизма си е било по-добре от колкото сегашния див капитализъм!
Естествено е,че си е имало и лоши работи тогава,не са пускали много лесно зад граница,а сега пускат ама като нямаш пари пак не можеш да отидеш никъде.
Вярно имало е опашки ама е имало пари и храна според нуждите на хората.
С имотите е имало равенство,а не като сега някой имат 5 апартамента и 3 вили,а други нямат къде да живеят.
Та затова не е бил толкова лош кумонизма,а сега някой историята я пресъздават в полза на дивия капитализъм който САЩ е бил през 1920 година сега е тук затова виждаме колко сме назад.
Иначе всичките българи който са писани в Анкетата са велики,но не съм съгласен за чалгарите и днешните депутати нито един от тях не е с нищо велик.
Избери великите българи
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не че няма пари бате. Просто сички са свикнали както при комунизма. Миньора бъхти в мината другите седат и фърлят белот, а накрая сички зимат равни заплати. Независимо кой колко е бачкал. Е тва е комунизма.
Който работи добре винаги ще има пари. Който го мързи ще си седи в къщи(като мене
) и ще се чуди как да си сипе газ.
Другото за реституцията. Ами да ще се връщат земи. Щото ако и ти си бачкал цял живот за 2 декара нива и ти я земе бай Тошо със скъсаните чорапки
и на тебе ше ти стане тъпо нали?
Иначе за българите не знам, но съм твърдо за хан Крум, ако го има в списъка.
Тия депутати и "Азисовци" верно нямат място там.
А видях я. Значи тоя Ахмед Доган също няма място там. Та той българин ли е въобще?
Срам и позор!
Азис изрусения п..ал също.

Иначе за българите не знам, но съм твърдо за хан Крум, ако го има в списъка.

А видях я. Значи тоя Ахмед Доган също няма място там. Та той българин ли е въобще?

Азис изрусения п..ал също.

Сори Мети, ама по добре мълчи като не знаеш , че се смешен човече, Излагаш се яко с тия простотии дето бълваш за комунизма и т.н. ......
Щото като дошли комунягите на власт , най голямата измет в селото на дядо ми препасали червените ленти хванали пушките и тръгнали по къщите на хората да "одържавяват" , за останалите извращения няма да споменавам ....Това дето всички бяха уж равни и получаваха по равно независимо кой колко и как работи ни докара до върлия капитализъм сега,....Затова на някои дето са живяли при комунизма им е криво , щото сега требе да работи за на се нахрани, а работа има колкот за целия китайски народ
ай сиктир
Щото като дошли комунягите на власт , най голямата измет в селото на дядо ми препасали червените ленти хванали пушките и тръгнали по къщите на хората да "одържавяват" , за останалите извращения няма да споменавам ....Това дето всички бяха уж равни и получаваха по равно независимо кой колко и как работи ни докара до върлия капитализъм сега,....Затова на някои дето са живяли при комунизма им е криво , щото сега требе да работи за на се нахрани, а работа има колкот за целия китайски народ
ай сиктир
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
аз съм виновен, защото помолих да се изкажеOne написа:Сори Мети, ама по добре мълчи като не знаеш , че се смешен човече, Излагаш се яко с тия простотии дето бълваш за комунизма и т.н. ......
ай сиктир

- dready
- Автомобил:
- Двигател:
Абе Мети ти изобщо ама изобщо нямаш реална преценка за ситуацията в България.Няма пари ли ???Има пари за хората които са се изучили и имат поглед ,знаят кога и къде да се насочат за да постигнат някакав успех.Комунизма липсва на хората които са свикнали да си седят по цял ден и да си ровят в носа и накрая на месеца да получават големите заплати.Комунизма липсва на тези които не обичат да плащат данъци и искат ако може навсякаде всичко да им е без пари.Е на мен не ми липсва комунизма.Еми не става и на мен не ми харесва над 30% от доходите ми да са данъци и да си дрункам колата по дупките ,но си мълча и чакам да дойдат по добри времена.Ще ти дам един съвет занапред преди да пишеш помисли.
- tyo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Истината е, че колкото е лош комунизма толкова е лош и сегашният "обществен строй". Казвам сегашният "обществен строй" защото той трудно би могъл да се нарече капитализъм. А неможе защото липсват някой основни елементи. На първо място истинско антимонополно законодателство(и най-вече изпълнението му) и на второ силни синдикални организации. Тези два елемента позволяват съществуването на силни монополни структури и неправилно разпределение на паричните потоци. Тоест финансово-социалната структура на българското общество е тип "бананова република" ~5% много богати ~10% и останалите ~85% много бедни.
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Всяко време има своите герои....... между времената не може да има сравнение...... това е анкета, която ще влезе в топ 10 на абсурдните глупости, който в последно време бълват медиите
...... Мети, как може да говориш за времена който не помниш ...... в Чернобил имаше атомна авария ... тука всичко беше наред....... за всички имаше работа с цената на огромни външни дългове, имаше една марка автомобилни гуми, дъвка идеал, боза ... кисело мляко в големи стъклени буркани с ужасно грозни капачки от станиол .... пфу ..... еднакви хора ....... това е строй без бъдеще ... и управляващите си живееха като богове.. бяха много по силни от сега ... не можеше да им кажеш нищо..... милицията слухтеше агентурата можеше да те замъкне в Белене...... среден стандарт на цената на мълчание ... и на надежди да станеш директор ...... ..... Здраве Желаем Другарко Ивановска....
...... Мети, как може да говориш за времена който не помниш ...... в Чернобил имаше атомна авария ... тука всичко беше наред....... за всички имаше работа с цената на огромни външни дългове, имаше една марка автомобилни гуми, дъвка идеал, боза ... кисело мляко в големи стъклени буркани с ужасно грозни капачки от станиол .... пфу ..... еднакви хора ....... това е строй без бъдеще ... и управляващите си живееха като богове.. бяха много по силни от сега ... не можеше да им кажеш нищо..... милицията слухтеше агентурата можеше да те замъкне в Белене...... среден стандарт на цената на мълчание ... и на надежди да станеш директор ...... ..... Здраве Желаем Другарко Ивановска....
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Аз пък искам да се върне куминизма специално заради Мети
Да си направи сега една вноска за жигулката и да чака 15 години да му излезе ред ХАХАХА
пък после да говори за колко хубаво е било тогава
Ако приемем, че един лев сега и един лев преди 1989 година са долу-горе равни, ще открием че тогавашните 200-300 лева заплата са и сегашна такава. Проблема на Мети е обаче, че тогава освен хляб и сирене в магазина нямаше друго, а като пуснат шпеков салам "Бургас" се нарежда една километрична опашка
Затова 300 лева са стигали. Сега обаче освен салам "Бургас" има още сто модела плюскане. Освен дънки "Панака" има още петстотин бутика с най-различни марки (които и преди 89-та си ги е имало, но не тук) - та номера е, как Мети със сегашните 300 лева да устои на искушението на огромното предлагане
- това общо взето е финансовата страна на въпроса.
Относно духовната няма да говоря, че там всеки го разбира по различен начин, но определено предпочитам да съм гладен и свободен, отколкото дебел роб! А най-добре богат и свободен

Ако приемем, че един лев сега и един лев преди 1989 година са долу-горе равни, ще открием че тогавашните 200-300 лева заплата са и сегашна такава. Проблема на Мети е обаче, че тогава освен хляб и сирене в магазина нямаше друго, а като пуснат шпеков салам "Бургас" се нарежда една километрична опашка

Относно духовната няма да говоря, че там всеки го разбира по различен начин, но определено предпочитам да съм гладен и свободен, отколкото дебел роб! А най-добре богат и свободен

- WDW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Всички тук гледам как се включвате неподготвени !
От тема за Великите Българи се превърна в тема за или против Комунизма!
Та Комунизма е нещо Велико !!!!
Е дай боже някой ден да доживея да го видя !!!
Но в България никога не е имало Комунизъм и скоро не се очертава!
То Европейския Съюз се опитва да създаде нещо подобно !!!
Но всички разказвате от историческа гледна точка - някой , някъде ви е разказал нещо (лошо или хубаво) и вие коментирате какво е било преди !
Нека се появи някой живял по това време и да коментира аргументирано кое е Хубавото и Кое е лошото!
От тема за Великите Българи се превърна в тема за или против Комунизма!
Та Комунизма е нещо Велико !!!!
Е дай боже някой ден да доживея да го видя !!!
Но в България никога не е имало Комунизъм и скоро не се очертава!
То Европейския Съюз се опитва да създаде нещо подобно !!!
Но всички разказвате от историческа гледна точка - някой , някъде ви е разказал нещо (лошо или хубаво) и вие коментирате какво е било преди !
Нека се появи някой живял по това време и да коментира аргументирано кое е Хубавото и Кое е лошото!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”