Избери великите българи

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Lepoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lepoev » Пон 24 юли 2006 21:29

Само да се изкажа за кумонизма:
Значи сега по-добре ли ви се вижда живота?
Да има магазини има храни има млеко,обаче пък няма пари!
Е верно някой реститутки си взеха земите станаха "Бизнесмени" и мутрите дето движат черния бизнес,а българина може да си купи храна от 1000 магазина ама с какво?Пари нема!
Затова кумонизма си е било по-добре от колкото сегашния див капитализъм!
Естествено е,че си е имало и лоши работи тогава,не са пускали много лесно зад граница,а сега пускат ама като нямаш пари пак не можеш да отидеш никъде.
Вярно имало е опашки ама е имало пари и храна според нуждите на хората.
С имотите е имало равенство,а не като сега някой имат 5 апартамента и 3 вили,а други нямат къде да живеят.
Та затова не е бил толкова лош кумонизма,а сега някой историята я пресъздават в полза на дивия капитализъм който САЩ е бил през 1920 година сега е тук затова виждаме колко сме назад.
Иначе всичките българи който са писани в Анкетата са велики,но не съм съгласен за чалгарите и днешните депутати нито един от тях не е с нищо велик.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пон 24 юли 2006 21:37

Не че няма пари бате. Просто сички са свикнали както при комунизма. Миньора бъхти в мината другите седат и фърлят белот, а накрая сички зимат равни заплати. Независимо кой колко е бачкал. Е тва е комунизма. :lol: Който работи добре винаги ще има пари. Който го мързи ще си седи в къщи(като мене :) ) и ще се чуди как да си сипе газ. :P Другото за реституцията. Ами да ще се връщат земи. Щото ако и ти си бачкал цял живот за 2 декара нива и ти я земе бай Тошо със скъсаните чорапки :lol: и на тебе ше ти стане тъпо нали? 8)
Иначе за българите не знам, но съм твърдо за хан Крум, ако го има в списъка. :roll: Тия депутати и "Азисовци" верно нямат място там. :wink:
А видях я. Значи тоя Ахмед Доган също няма място там. Та той българин ли е въобще? :roll: Срам и позор! :oops:
Азис изрусения п..ал също. :?

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 25 юли 2006 9:14

Сори Мети, ама по добре мълчи като не знаеш , че се смешен човече, Излагаш се яко с тия простотии дето бълваш за комунизма и т.н. ......
Щото като дошли комунягите на власт , най голямата измет в селото на дядо ми препасали червените ленти хванали пушките и тръгнали по къщите на хората да "одържавяват" , за останалите извращения няма да споменавам ....Това дето всички бяха уж равни и получаваха по равно независимо кой колко и как работи ни докара до върлия капитализъм сега,....Затова на някои дето са живяли при комунизма им е криво , щото сега требе да работи за на се нахрани, а работа има колкот за целия китайски народ
ай сиктир

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 25 юли 2006 9:19

One написа:Сори Мети, ама по добре мълчи като не знаеш , че се смешен човече, Излагаш се яко с тия простотии дето бълваш за комунизма и т.н. ......
Щото като дошли комунягите на власт , най голямата измет в селото на дядо ми препасали червените ленти хванали пушките и тръгнали по къщите на хората да "одържавяват" , за останалите извращения няма да споменавам ....Това дето всички бяха уж равни и получаваха по равно независимо кой колко и как работи ни докара до върлия капитализъм сега,....Затова на някои дето са живяли при комунизма им е криво , щото сега требе да работи за на се нахрани, а работа има колкот за целия китайски народ
ай сиктир
аз съм виновен, защото помолих да се изкаже :P посипвам си главата с пепел :P

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 25 юли 2006 9:24

santo_trafficante написа: аз съм виновен, защото помолих да се изкаже :P посипвам си главата с пепел :P

prowokator :)
mod edit: Roberta
Алооо, спамерите!!! mhihi

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Вто 25 юли 2006 10:17

Абе Мети ти изобщо ама изобщо нямаш реална преценка за ситуацията в България.Няма пари ли ???Има пари за хората които са се изучили и имат поглед ,знаят кога и къде да се насочат за да постигнат някакав успех.Комунизма липсва на хората които са свикнали да си седят по цял ден и да си ровят в носа и накрая на месеца да получават големите заплати.Комунизма липсва на тези които не обичат да плащат данъци и искат ако може навсякаде всичко да им е без пари.Е на мен не ми липсва комунизма.Еми не става и на мен не ми харесва над 30% от доходите ми да са данъци и да си дрункам колата по дупките ,но си мълча и чакам да дойдат по добри времена.Ще ти дам един съвет занапред преди да пишеш помисли.

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Вто 25 юли 2006 10:25

Мети Метииии има работа за целият китайски народ
ако знаеш колко народ предпочита да кара на помощи вместо да свърши нещо
просто трябва да си вдигнат задниците и да отида на работа ама нъц еееххххх едно време как се взимаха пари и всичко бе безплатно...

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Вто 25 юли 2006 10:42

Истината е, че колкото е лош комунизма толкова е лош и сегашният "обществен строй". Казвам сегашният "обществен строй" защото той трудно би могъл да се нарече капитализъм. А неможе защото липсват някой основни елементи. На първо място истинско антимонополно законодателство(и най-вече изпълнението му) и на второ силни синдикални организации. Тези два елемента позволяват съществуването на силни монополни структури и неправилно разпределение на паричните потоци. Тоест финансово-социалната структура на българското общество е тип "бананова република" ~5% много богати ~10% и останалите ~85% много бедни.

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Вто 25 юли 2006 10:46

За съжаление си много прав tyo ,но едва ли е по лош от комунизма.Наистина всеки строй си има своите добри и лоши страни.
Все пак остава надеждата за доброто и светло бъдеще дано да го дочакаме.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 25 юли 2006 10:48

:офф да дойде сТАНКО :P :P :lol:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 25 юли 2006 10:55

Всяко време има своите герои....... между времената не може да има сравнение...... това е анкета, която ще влезе в топ 10 на абсурдните глупости, който в последно време бълват медиите

...... Мети, как може да говориш за времена който не помниш ...... в Чернобил имаше атомна авария ... тука всичко беше наред....... за всички имаше работа с цената на огромни външни дългове, имаше една марка автомобилни гуми, дъвка идеал, боза ... кисело мляко в големи стъклени буркани с ужасно грозни капачки от станиол .... пфу ..... еднакви хора ....... това е строй без бъдеще ... и управляващите си живееха като богове.. бяха много по силни от сега ... не можеше да им кажеш нищо..... милицията слухтеше агентурата можеше да те замъкне в Белене...... среден стандарт на цената на мълчание ... и на надежди да станеш директор ...... ..... Здраве Желаем Другарко Ивановска....

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 25 юли 2006 11:16

Аз пък искам да се върне куминизма специално заради Мети :) Да си направи сега една вноска за жигулката и да чака 15 години да му излезе ред ХАХАХА :) пък после да говори за колко хубаво е било тогава :)

Ако приемем, че един лев сега и един лев преди 1989 година са долу-горе равни, ще открием че тогавашните 200-300 лева заплата са и сегашна такава. Проблема на Мети е обаче, че тогава освен хляб и сирене в магазина нямаше друго, а като пуснат шпеков салам "Бургас" се нарежда една километрична опашка :) Затова 300 лева са стигали. Сега обаче освен салам "Бургас" има още сто модела плюскане. Освен дънки "Панака" има още петстотин бутика с най-различни марки (които и преди 89-та си ги е имало, но не тук) - та номера е, как Мети със сегашните 300 лева да устои на искушението на огромното предлагане :) - това общо взето е финансовата страна на въпроса.

Относно духовната няма да говоря, че там всеки го разбира по различен начин, но определено предпочитам да съм гладен и свободен, отколкото дебел роб! А най-добре богат и свободен :lol:

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Вто 25 юли 2006 11:34

musura написа:Аз пък искам да се върне куминизма специално заради Мети :)
- та номера е, как Мети със сегашните 300 лева да устои на искушението на огромното предлагане :) - това общо взето е финансовата страна на въпроса.

Мети?

п.с. да нахраним Мети

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Вто 25 юли 2006 11:39

Хубавото на комунизма е било ,че хората които не могат с труд да си позволят нещо го правят по втория начин.Тогава производството е било толкова голямо ,че малките липси са били нещо нормално.

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Вто 25 юли 2006 14:08

Всички тук гледам как се включвате неподготвени !
От тема за Великите Българи се превърна в тема за или против Комунизма!

Та Комунизма е нещо Велико !!!!
Е дай боже някой ден да доживея да го видя !!!
Но в България никога не е имало Комунизъм и скоро не се очертава!
То Европейския Съюз се опитва да създаде нещо подобно !!!

Но всички разказвате от историческа гледна точка - някой , някъде ви е разказал нещо (лошо или хубаво) и вие коментирате какво е било преди !

Нека се появи някой живял по това време и да коментира аргументирано кое е Хубавото и Кое е лошото!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”