Кафе Лаваца за кафе машина-мит или реалност в БГ ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Re: Кафе Лаваца за кафе машина-мит или реалност в БГ ?

Мнениеот Muncho » Нед 27 фев 2011 10:56

А не се ли замисляте че има и "региониране" на стоките?
В сми една стока се прави различно според региона, в който ще се продава. Най-лесният пример - колата. Примерно за америка се прави доста по-различно отколкото за Европа. Причинита не е някоя световна конспирация, а различните вкусове на потребителите :012:

Аз кафе не пия и не мога да коментирам специално лавацата, но и този вариант е възможен.

Калоян Крумов
Автомобил: vw mk2 Candy Blue
Двигател:

Мнениеот Калоян Крумов » Нед 27 фев 2011 12:01

Така, нека и аз да ви споделя едно мнение пък вие кафеджиите ако искате го приемете за сериозно , ако не утепайте ме с камъни.
Правенето на кафе не стига до там да го сложиш в цедката и да натиснеш копчето. Всичко започва с отварянето на пакета, някой от вас обръщал ли е внимание , че когато се отвори един пакет кафе , зърната са мазни. А на другия ден вече са сухи. Ето от това изсушаване на зърната се губи част от вкусовите качества. След това е много тънък момента на меленето на кафето, ако е много ситно то ще "изгори" в ръкохватката,каймака му ще е мн тънък и ситен,тъмен на цвят. А ако е мн едро смляно каймака му ще стане на пяна и докато кафето ви бъде сервирано каймак няма да има или ще има заченки от него. Наистина доброто направено кафе си личи , когато му добавите захарта (примерно) и след като го разбъркате , когато извадите лъжичката каймака тр да си остане. Много е важен момента и с работната температура на кафемашината, топлината на чашата също. Пробвайте сложете една студена и мокра чаша и една суха и затоплена и опитайте кое кафе от коя чашка ще е по ароматно и по вкусно.

Относно за качеството по заведенията. От скоро фирмата , която внася и разпространява Лаваца за България обикаля по заведенията с които работят и наблюдават как се издават техните продукти. Става въпрос за внезапни проверки. И в заведенията където не са констатирани нарушения им се издават едни табелки с гаранция за качество.Обикновенно тези плакети, плочки , табелки както искате го разбирайте, стоят на видими места в заведението.

А за у дома си купуваме кафе Давидоф от Кауфланд 100% Арабика. Цената за 250 гр е 10 лева. Наскоро си бяхме взели и Лаваца 100%арабика в черна метална кутия и то си беше доста добро. Гледайте и етикета главния вносител на Лаваца за България е СофСток ООД.

Последна промяна от Калоян Крумов на Нед 27 фев 2011 12:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Нед 27 фев 2011 12:07

Бармане ми това хубаво,ма кафето досега което съм купувал винаги е смялно и вакумирано,като си направя кафе и му сложа захар след разбъркването,каймака си остава,но въпреки това пак казвам не е като от капсулите :idea:

Калоян Крумов
Двигател:

Мнениеот Калоян Крумов » Нед 27 фев 2011 12:27

Да така е в домашни условия. На домашната кафе машина ръкохватката е по различна от тази на професионалната. Имам чуството че са направени да правят каймак и от пясък mhihi . По горния ми пост е свързан със заведенията .

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Нед 27 фев 2011 13:42

kokobraiz написа:Да така е в домашни условия. На домашната кафе машина ръкохватката е по различна от тази на професионалната. Имам чуството че са направени да правят каймак и от пясък mhihi . По горния ми пост е свързан със заведенията .

немоеш да ме убедиш относно машините!
Взех си делонги магнифика.Пих лаваца от споменатата от теб по-нагоре.Пил съм всичките предлагани модели на марката тук.Сейм шит :mrgreen:
Контрол викаш,до 1-о издаване е само mhihi
Мето,адаш.Този който ми праща кафето,обмисля сериозен внос за нашият пазар,ама знаете,че тоя бизнес е опасен

пп
Никс76 ви го е казал.Пакет лаваца 6 ЕУР.Тук пакета е от 20 нагоре :kissy: и то боклук mhihi

Потребителски аватар
doubledTSI
Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009

Мнениеот doubledTSI » Нед 27 фев 2011 13:59

kokobraiz написа:Така, нека и аз да ви споделя едно мнение пък вие кафеджиите ако искате го приемете за сериозно , ако не утепайте ме с камъни.
Правенето на кафе не стига до там да го сложиш в цедката и да натиснеш копчето. Всичко започва с отварянето на пакета, някой от вас обръщал ли е внимание , че когато се отвори един пакет кафе , зърната са мазни. А на другия ден вече са сухи. Ето от това изсушаване на зърната се губи част от вкусовите качества. След това е много тънък момента на меленето на кафето, ако е много ситно то ще "изгори" в ръкохватката,каймака му ще е мн тънък и ситен,тъмен на цвят. А ако е мн едро смляно каймака му ще стане на пяна и докато кафето ви бъде сервирано каймак няма да има или ще има заченки от него. Наистина доброто направено кафе си личи , когато му добавите захарта (примерно) и след като го разбъркате , когато извадите лъжичката каймака тр да си остане. Много е важен момента и с работната температура на кафемашината, топлината на чашата също. Пробвайте сложете една студена и мокра чаша и една суха и затоплена и опитайте кое кафе от коя чашка ще е по ароматно и по вкусно.

Относно за качеството по заведенията. От скоро фирмата , която внася и разпространява Лаваца за България обикаля по заведенията с които работят и наблюдават как се издават техните продукти. Става въпрос за внезапни проверки. И в заведенията където не са констатирани нарушения им се издават едни табелки с гаранция за качество.Обикновенно тези плакети, плочки , табелки както искате го разбирайте, стоят на видими места в заведението.

А за у дома си купуваме кафе Давидоф от Кауфланд 100% Арабика. Цената за 250 гр е 10 лева. Наскоро си бяхме взели и Лаваца 100%арабика в черна метална кутия и то си беше доста добро. Гледайте и етикета главния вносител на Лаваца за България е СофСток ООД.

Да се включа в темата и аз като кръчмар ....
да добавя, че и профилактиката на кафе машината също е от значение, твърдостта на водата ... ( всяка професионална кафе машина има омекотител за вода, който се промива редовно със сол ) Налягането на помпата трябва да е поне 7 бара, а дозата кафе 7 грама. С 5 грама няма как да пиете хубаво кафе, пък каквато и ще марка да е! За домашни кафе машини препоръчвам да се налива минерална вода в казанчето, или трапезна ... много по-добре е от чешмяна вода.

Последна промяна от doubledTSI на Нед 27 фев 2011 14:10, променено общо 1 път.

Калоян Крумов
Двигател:

Мнениеот Калоян Крумов » Нед 27 фев 2011 14:08

LILO&STICH написа:
kokobraiz написа:Да така е в домашни условия. На домашната кафе машина ръкохватката е по различна от тази на професионалната. Имам чуството че са направени да правят каймак и от пясък mhihi . По горния ми пост е свързан със заведенията .

немоеш да ме убедиш относно машините!
Взех си делонги магнифика.Пих лаваца от споменатата от теб по-нагоре.Пил съм всичките предлагани модели на марката тук.Сейм шит :mrgreen:
Контрол викаш,до 1-о издаване е само mhihi
Мето,адаш.Този който ми праща кафето,обмисля сериозен внос за нашият пазар,ама знаете,че тоя бизнес е опасен

пп
Никс76 ви го е казал.Пакет лаваца 6 ЕУР.Тук пакета е от 20 нагоре :kissy: и то боклук mhihi

Не виждам смисъл да се опитвам да те убеждавам или насаждам мнение.Само ще ти вметна че една сносна домашна машина струва между 200 и 400 лева а една професионална от 5000 нагоре...

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Нед 27 фев 2011 14:10

е па ,магнификата е посредата :mrgreen:
Кафе автомат се води :Mr Green Fun
Ей сеа я пуснах да пробвам с минерална,какво ще стане mhihi

Потребителски аватар
doubledTSI
Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009

Мнениеот doubledTSI » Нед 27 фев 2011 14:13

LILO&STICH написа:е па ,магнификата е посредата :mrgreen:
Кафе автомат се води :Mr Green Fun
Ей сеа я пуснах да пробвам с минерална,какво ще стане mhihi

Офис кафе машините са гола вода .... Професионалната е за кафе, другото е за чай :D

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Нед 27 фев 2011 14:15

ама що си мислите че е офисна :roll:
та тя даже е с 15бара :mrgreen:

http://www.pazaruvaj.com/kafemashini-c3174/delonghi/eam-3500-p2582671/opisanie.html#descriptionКато тази,само че прави и макиато :mrgreen:

Калоян Крумов
Двигател:

Мнениеот Калоян Крумов » Нед 27 фев 2011 14:18

...защото няма резервоар като на професионалната, професионалната винаги ти поддържа температура на водата от порядъка на 90-95 градуса. Връзките вътре в нея са медни, а не маркучи тип шлауха. Има си омекотител за водата. Просто няма базаз за сравнение между една професионална и една домашна!

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Нед 27 фев 2011 14:20

ха
сега баровете нестигнаха и айде за маркучите :mrgreen:
Има си регулатор на температурата :wink:
Сега си е направена да се изключва след час.Иначе може си седи денонощно пусната.
Има си омекотител!

п.п.
Да не тръгнете сеа да ми пишете и ,че зависи от смилането на кайвето :mrgreen:

Моето е направено на 3,5 според производителя.Понякога си го правя на 4,5,че повече ме кефи :kissy:

Калоян Крумов
Двигател:

Мнениеот Калоян Крумов » Нед 27 фев 2011 14:26

Лило, как би сравнил твоята
Изображение
със това
Изображение

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Нед 27 фев 2011 14:27

Глупости говориш Димитре и го знаеш, ма пускаш по пързалката хората :)
Кафе автомата нема нищо общо с профи кафе машина.

И ние сме с автомат на саеко и прави много хубаво кафе, но по хубаво от профи машина не може да ти го свари :)

Калоян Крумов
Двигател:

Мнениеот Калоян Крумов » Нед 27 фев 2011 14:29

LILO&STICH написа:ха
сега баровете нестигнаха и айде за маркучите :mrgreen:
Има си регулатор на температурата :wink:
Сега си е направена да се изключва след час.Иначе може си седи денонощно пусната.
Има си омекотител!

п.п.
Да не тръгнете сеа да ми пишете и ,че зависи от смилането на кайвето :mrgreen:

Моето е направено на 3,5 според производителя.Понякога си го правя на 4,5,че повече ме кефи :kissy:

Да и това е много важно - как се мели кафето! Ако искаш може да спорим. Аз така си изкарвам хляба, а останалите като теб са консуматори. Ако беше толкова просто вносителя на Лаваца нямаше да организира курсове за тяхна сметка на бармани от цяла България.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”