Проблем с комшия който твърди че спирам на неговото място.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
plam3n4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с комшия който твърди че спирам на неговото място.

Мнениеот plam3n4o » Нед 20 ное 2011 22:58

Много благодаря на всички за мненията (лоши или добри важното е че има отзиви).
Утре ако има някакво развитие по въпроса с комшията ще споделя когато мога. Пак ви Благодаря и ви пожелавам лека вечер !!! :)

Потребителски аватар
baracuda681
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baracuda681 » Нед 20 ное 2011 22:59

Директно жалба до полицията и до общината за незаконен строеж на... съоражение. Веднага да дойдат и да го махнат ;)

Потребителски аватар
plam3n4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plam3n4o » Нед 20 ное 2011 23:02

baracuda681 написа:Директно жалба до полицията и до общината за незаконен строеж на... съоражение. Веднага да дойдат и да го махнат ;)

А те хораса "асма" за грозде са си направили, не ми пречи но защо трябваше да се стига до думите : "ПРЕМЕСТИ СИ КОЛАТА,СПРЯЛ СИ НА МОЕТО МЯСТО" . :)

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Нед 20 ное 2011 23:03

Vladko написа:
Благовест написа:...В крайна сметка паркинга е пред нашия блок и принадлежи на живущите към него!...

Ето от тази грешка идват всичките обърквания после.Паркинга е общинска земя и принадлежи на общината-съответно всеки може да паркира там и единственият който може да му прави забележка/иска пари и т.н. е общината.
Когато искаш да имаш собствен апартамент го купуваш/наемаш и съответно го ползваш само ти,защо когато искаш същото от място за паркиране не го закупиш/наемеш???

Доста голяма част от паркингите са изградени в упи-то на блока (за ново строителство да не кажа 100% )

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Нед 20 ное 2011 23:04

Благовест написа:хаха колега,сигурно имаш стикер на клуба :Mr Green Fun Няма от кво да се притесняваш,ако ми дойдеш на гости :mrgreen: В кръга на шегата разбира се :Д
Искам само да уточня,че никога не съм посягал над чужда собсвеност като пукане на гуми и тн...
А и тук говоря не да дойдеш да си свършиш работа за час,два и повече...Говоря за коли,които пренощуват,че дори стоят с дни...

И какво, като стоят с дни? Като не е стояла седмици или зае*ана там, какъв ти е проблема? Нищо лично към теб, но народопсихологията ни е изкривена! Аз си оставям личната кола пред блока по 5 дена, по простата причина, че имам служебна, а личната карам събота и неделя, понякога не я и карам! И си намерих едната гума съдрана, щото някой си е решил, че е "неговото място"...Аз също не съм конфликтна личност, не съм пукал гуми, но бедна му майка, ако го разбера кой е! Паркингите са ОБЩИНСКА собственост! Точка!

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 20 ное 2011 23:05

Комшиите ти добре са направили с асмата, но това не им дава абсолютно никакви права за паркиране. Асмата също е напълно незаконна (ако някой каже, че му пречи от общината ще им наредят да я махнат, дано не се стига до там). За инвалидите поставят специален знак след молба в общината, имаше такава тема тук.
Много хора някакси смятат, че имат права над паркинга пред тях, ама всъщност, ако нямат нотариален акт за него (някои паркинги са частни и влизат в парцела на блока) всеки тутракански жител има същите права да паркира на "техния" паркинг колкото и те самите.

Потребителски аватар
baracuda681
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baracuda681 » Нед 20 ное 2011 23:07

plam3n4o написа:
baracuda681 написа:Директно жалба до полицията и до общината за незаконен строеж на... съоражение. Веднага да дойдат и да го махнат ;)

А те хораса "асма" за грозде са си направили, не ми пречи но защо трябваше да се стига до думите : "ПРЕМЕСТИ СИ КОЛАТА,СПРЯЛ СИ НА МОЕТО МЯСТО" . :)

Няма не ти пречи! Мястото е обособено за паркинг ;) Отстоявай си правата :) Защо някакви льохмани трябва да те правят на идиот?

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Нед 20 ное 2011 23:09

plam3n4o написа: но защо трябваше да се стига до думите : "ПРЕМЕСТИ СИ КОЛАТА,СПРЯЛ СИ НА МОЕТО МЯСТО" . :)

Защото по време на соца имаше лада, москвич, трабант и още някоя и друга марка.
Всяка марка имаше по 2-3 модела.
Всеки модел по 2-3 цвята.
Блокове големи, хора много.
За да не си бъркат колите, дядовците ни си 'заплюваха' места и си знае - "Моята е ей там"
Хубаво беше :lol:

Сега сериозно - това 'заплюване' се пренесе и на децата и в някои случаи на техните деца ...
Някои хора са свикнали така от време оно и трудно приемат промените.
В подобна ситуация винаги е най-добре да се подходи човешки и да се опиташ да обясниш 'променящия се свят'.
Ако не - без много агресия се обяснява, че 'това е положението' и да се консултират в община, полиция и където си поискат.
Дано не се стига до съседски войни, че всички ставате губещи!

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Нед 20 ное 2011 23:27

На хората прогресивно започва да им "хлопа дъската".
Днес ми разправяха за същия случай, жена претендира и се кара на човека Х, че спира на нейното място. На въпрос "Как така" се казва: Ами аз спирам тук вече 7 месеца. :063:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 21 ное 2011 0:59

K написа:На хората прогресивно започва да им "хлопа дъската".
Днес ми разправяха за същия случай, жена претендира и се кара на човека Х, че спира на нейното място. На въпрос "Как така" се казва: Ами аз спирам тук вече 7 месеца. :063:

Да не е карала черен джиб?

Иначе по темата - живея до метростанция младост 1... Еле па крайна станция, нема да ви казвам кво е!
Места пред блока - само по празници.
Ама така е, София, нормално е. Всеки паркира където намери, после ходи 10 минути пеша за здраве.
Колегата от Пловдив да заповяда тук и да ми каже, че тва е неговото място, да види колко бурен може да бъде смехът ми mhihi

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 21 ное 2011 1:07

Абе тва съм забелязал, че го има навсякъде :lol:
Е пред моя блок, всеки си знае мястото, правят си мръсно, но като аз им спра на мястото, никъв проблем :lol:
Просто защото съм с всеки "приятел"
Даже последния път един съсед вика "виж са тоя как е спрял на мястото ми, са тъкмо отивам да го запуша"
Въпросния тоя е нов.
И аз викам на съседа, абе извинявай, вчера аз ти бях спрял на мястото и той вика: ееее ти няма проблем, ти излизаш, аз се прибирам :Mr Green Fun mhihi
а не е така mhihi

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Пон 21 ное 2011 1:11

ISRalien написа:Колегата от Пловдив да заповяда тук и да ми каже, че тва е неговото място, да види колко бурен може да бъде смехът ми mhihi

Е,нормално е...То всичко живо се бута там death
Плюс тва в Сф,няма как да го кажа :Mr Green Fun

Колеги,оправихме паркирането :063: ,дайте да разнищим сега и храненето и събирането на котки пред блоковете...и всякакви други животни :dummy:

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пон 21 ное 2011 7:53

Moe място има само зимата. Аз да не съм по прост от някой бай Х.Й да копая 40-50см сняг няколко кубика до асфалт понеже така чистя и после някой да ми се изцопа на чистото. Понеже го мързи да изчисти 10 или 20м по надолу по улицата :evil: Е тогава ги вдигам на балон понеже се мъчат да се правят на селски тарикати.

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Пон 21 ное 2011 8:16

Проблем с паркирането има, защото има твърде много коли - специално в София.
Тези от вас, които са били в София и преди 10-тина години си спомнят, че нямаше такива проблеми тогава...
Е, дори къща с гараж не е решение - спират и пред гаража (нов блок отсреща).
Да, рядко спират, но има и такива: "Вие не излизате често." facepalm

Но, наистина е хубаво да се подходи човешки, защото в противен случай този скандал може да излезе много финансово неоправдан за всички страни (спкани гуми, надрана боя, съдилища)...

Потребителски аватар
ALiGaToR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ALiGaToR » Пон 21 ное 2011 9:02

Пред нашия блок същата ситуация като навсякъде. Но тук което каза колегата, че мястото пред блока е на блока до някъде е прав. Искам да кажа с това, че едно време почти всеки блок си оставяше отпред по една площадка да има къде да се спират колите на хората от блока.
И в момента на така наречения "наш" паркинг си спират хората от съседния блок, който беше построен преди 2-3 години. И как няма да ме е яд, като те си имат подземен паркинг но той е само за превилигированите които са 2-ма или 3-ма и всички останали си спират колите на нашия паркинг. Те хората не са виновни които спират ами тези които правят блоковете. На едно дупе място вдигат блок които вътре апартаментите им са като кибритени кутийки и не остава място къде да им направят площадка за паркиране на 7-8 автомобила.
Просто трябва да има някакъв закон който да задължава да има за всеки апартамент по едно място за свободно паркиране. Защото ако продължава така след някой ден ще трябва да паркирам колата на половин километър от блока на мястото на някой и ще остана аз без кола защото са спрели на мястото пред моя блок.

Ще направя една снимка вечерта да видите като се приберат всички за какво става дума на улицата пред блока ми. От улица с двупосочно движение остава място за 1 кола и половина.

Последна промяна от ALiGaToR на Пон 21 ное 2011 9:05, променено общо 1 път.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”