vaskoto1 написа:ма галине, не се налага никой да влиза за да ти спре тока.
и ако си го пуснеш-вече ще те егат много кофти.
това е напълно законно и най безболезнено. прежалва сметките, дето са останали и спира.
и дотам...
а оная ако ще да живее без ток, ако ще да си го пуска сама, ако ще да подава жалби.
Предупредили са го в районното и с основание.
Да може да го направи и е законно самото спиране що се отнася до ЧЕЗ.
Оттам обаче тя може да му заведе дело въз основа на договора за самоуправство или както се води там (без да сме го видяли договора и детайлите, си говорим празни приказки, но една клауза за автоматично подновяване и липса на официално връчено предизвестие за прекратяване ти връзват ръцете - в случая не знаем как стои този въпрос).
Друг проблем, който колегата не споменава е дали иска да си вземе парите за сметките или не.
Ако си ги иска - всяка саморазправа ще му попречи!
Няма как да защитавам тоя боклук, но всички много смело се изказват без грам идея да имат, че наемателя също има права и не можеш ей така да си правиш каквото ти хрумне, защото бил твой имота.
В сила ли е договора - законен обитател/ползвател на имота е наемателя.
Всяко навлизане и прочее в имота е незаконно!
Хазяина може да влезне само със съдия изпълнител.
Полицията (както се спомена) не решава валиден ли е договора, не е ли, нарушен ли е и т.н.
Да парадокс, да вратичка, да гадно, да абсурд - но е така.
Тези закони ви пазят и вас от дебили хазяи, когато сте от другата страна!
п.с. нито съм хазяин, нито наемател за да имам лично отношение към темата
А имам гараж под наем, ама съм далеч от тези неща
п.с.2 пиша как стоят нещата законово (поне доколкото съм запознат, по-добре е и юристите да кажат), това е. Всичко останало - саморазправа, каква ни била държавата и т.н. - са за кръчмите
Моите проблеми, когато имат нужда от бабаитски прояви, си ги решавам без да изпитвам необходимост да давам отчет във форумите как и защо

А и колегата явно не е от такива съвети има нужда!