некоректни наематели кв. Лозенец, София

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
иванчо
Автомобил:
Двигател:

Re: некоректни наематели кв. лозенец София

Мнениеот иванчо » Сря 29 фев 2012 22:34

hooligans написа:А ако не е тайна, от колко време въпросната обитава жилището ти?

Защо питаш от около 2г и половина. Значи незнам дали и тя по някаква случайност не следи темата или не е от някой писалите тук, така че не ми се казват подробности за имена,егн, коли и т.н

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Сря 29 фев 2012 22:40

4 гуми не са ефтини по принцип... Не си е работа, ама то и тая работа не е работа.

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Сря 29 фев 2012 22:41

Абе колега какъв мъж си щом с една т*па женска дето те разиграва 6месеца не може да се справиш??? Мани медиите ,че ще станеш за смях... Чакаш я да излезе ,викаш приятел ключар ,стоварваш парцалите през прозореца и да се оправя патката ... кви полиции ,кви страхове? :screwy

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 29 фев 2012 22:43

иванчо написа:
hooligans написа:А ако не е тайна, от колко време въпросната обитава жилището ти?

Защо питаш от около 2г и половина. Значи незнам дали и тя по някаква случайност не следи темата или не е от някой писалите тук, така че не ми се казват подробности за имена,егн, коли и т.н

Питам, защото ако го обитава 10 години, със свидетели може да ти вземе апартамента
scare

Потребителски аватар
Speedy86
Автомобил: Audi A4 1.8 20V
Двигател: ADR 1996

Мнениеот Speedy86 » Сря 29 фев 2012 22:45

Gigabyte написа:Абе колега какъв мъж си щом с една т*па женска дето те разиграва 6месеца не може да се справиш??? Мани медиите ,че ще станеш за смях... Чакаш я да излезе ,викаш приятел ключар ,стоварваш парцалите през прозореца и да се оправя патката ... кви полиции ,кви страхове? :screwy

Ти май не четеш че не живее сама там :beat_butt2

П.П:Сори за спама :oops:

Потребителски аватар
gogata1982
Автомобил: GOLF 3
Двигател: 1995 - 101
Контакти:

Мнениеот gogata1982 » Сря 29 фев 2012 22:47

Gigabyte да ти кажа колега и аз така мислих 2 шамара и съм приключил ама тя явно е законово грамотна и това значи ,че колегата после ще има доста проблеми ! Трябва да я изкара от апартамента много тихо и кротко та ако ще след това да я утрепе и закопа някъде :) . Закона в нашата скапана държавица е такъв просто тя знае как да действа без да се явява законов нарушител ...има си начини , но е сложно !!
предложение имам :)
да се съберем половината форум да се тропнем там и да я извадим :)

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Сря 29 фев 2012 22:48

Speedy86 написа:
Gigabyte написа:Абе колега какъв мъж си щом с една т*па женска дето те разиграва 6месеца не може да се справиш??? Мани медиите ,че ще станеш за смях... Чакаш я да излезе ,викаш приятел ключар ,стоварваш парцалите през прозореца и да се оправя патката ... кви полиции ,кви страхове? :screwy

А като влезе с гръм и трясък с още 1-2ма приятели ,мисля че доброволно навлеците ще си тръгнат.. Хора в България живеем ,стига се правихте във форумите на ангелчета и невинни. За българина само това е решението.... Как така някой ще живее на моя сметка толкова време ,вие чувате ли се какво говорите :screwy :mrgreen: :mrgreen: Как така не мога да си вляза в собствения имот... после да съди каквото иска да прави ,ти като си имаш свидетели ,а и с твоите обвинения срещу нея черно на бяло всичко на документи мисля ,че колегата няма да има проблеми никакви :)

Потребителски аватар
Speedy86
Автомобил: Audi A4 1.8 20V
Двигател: ADR 1996

Мнениеот Speedy86 » Сря 29 фев 2012 22:52

Gigabyte написа:
Speedy86 написа:

А като влезе с гръм и трясък с още 1-2ма приятели ,мисля че доброволно навлеците ще си тръгнат.. Хора в България живеем ,стига се правихте във форумите на ангелчета и невинни. За българина само това е решението.... Как така някой ще живее на моя сметка толкова време ,вие чувате ли се какво говорите :screwy :mrgreen: :mrgreen: Как така не мога да си вляза в собствения имот... после да съди каквото иска да прави ,ти като си имаш свидетели ,а и с твоите обвинения срещу нея черно на бяло всичко на документи мисля ,че колегата няма да има проблеми никакви :)

Така е прав си,аз си казвам откровенно че ако аз съм на мястото на колегата влизам заедно с вратата и забравя за това жилище тая,но както казва колегата по горе явно е законово грамотна

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 29 фев 2012 23:00

Ок бре, законово грамотна е, и?
Колегата е избрал варианта да се занимава първо със съдилища, да и се моли и тн.
Е аз бих избрал варианта за косата, шут в гъза и навънка, пък после нека ме съди!
И в двата варианта се плаща на адвокат...

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 29 фев 2012 23:05

Иванчо, защо не коментираш нищо относно идеята на Ваското1 ?! ... като титуляр спираш всички комунални услуги в имота. Без разправии, абсолютно законно, дори и да са плащани сметките, титуляря винаги може да спре услугата.
Цялата история изглежда безумно абсурдна :shock

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Сря 29 фев 2012 23:11

С риска да повторя за 10 път колегите, ще напиша отново, че това си е кошмар ... facepalm
Болшинството тук са прави, че тръгне ли човек по законов път да си дири интереса, нещата стават дълги и широки!!!
Не съм човека, който трябва да те насърчава да решаваш проблема по "втория" начин, но с олигофрените само твърдо трябва да се действа! Така са писани законите, че когато един боклук реши да шикалкави и да тормози човек, който си е в правото, има хиляди начини. Поради тази причина, трябва да се ползват реципрочни мерки, спрямо олигофрена! :wink:
Лошо е че ако си човек с положение в обществото, после ще има да злоупотребяват с името ти, но понякога проблемите искат категорично решение!

Народът е казал : "На зла круша, зъл прът!"
Предложението на ваското ми се струва най-ефективно.

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Сря 29 фев 2012 23:59

hooligans написа:...Питам, защото ако го обитава 10 години, със свидетели може да ти вземе апартамента...scare

Това ставаше преди,и то само при определени условия.Сега е 99.9% невъзможно.
По темата,според мен автора не е достатъчно мотивиран,иначе отдавна да си е влязъл във владение :wink:

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Чет 01 мар 2012 1:00

vaskoto1 написа:ма галине, не се налага никой да влиза за да ти спре тока.
и ако си го пуснеш-вече ще те егат много кофти.
това е напълно законно и най безболезнено. прежалва сметките, дето са останали и спира.
и дотам...
а оная ако ще да живее без ток, ако ще да си го пуска сама, ако ще да подава жалби.

Предупредили са го в районното и с основание.
Да може да го направи и е законно самото спиране що се отнася до ЧЕЗ.
Оттам обаче тя може да му заведе дело въз основа на договора за самоуправство или както се води там (без да сме го видяли договора и детайлите, си говорим празни приказки, но една клауза за автоматично подновяване и липса на официално връчено предизвестие за прекратяване ти връзват ръцете - в случая не знаем как стои този въпрос).

Друг проблем, който колегата не споменава е дали иска да си вземе парите за сметките или не.
Ако си ги иска - всяка саморазправа ще му попречи!

Няма как да защитавам тоя боклук, но всички много смело се изказват без грам идея да имат, че наемателя също има права и не можеш ей така да си правиш каквото ти хрумне, защото бил твой имота.
В сила ли е договора - законен обитател/ползвател на имота е наемателя.
Всяко навлизане и прочее в имота е незаконно!
Хазяина може да влезне само със съдия изпълнител.
Полицията (както се спомена) не решава валиден ли е договора, не е ли, нарушен ли е и т.н.

Да парадокс, да вратичка, да гадно, да абсурд - но е така.
Тези закони ви пазят и вас от дебили хазяи, когато сте от другата страна!

п.с. нито съм хазяин, нито наемател за да имам лично отношение към темата ;)
А имам гараж под наем, ама съм далеч от тези неща :)

п.с.2 пиша как стоят нещата законово (поне доколкото съм запознат, по-добре е и юристите да кажат), това е. Всичко останало - саморазправа, каква ни била държавата и т.н. - са за кръчмите ;)
Моите проблеми, когато имат нужда от бабаитски прояви, си ги решавам без да изпитвам необходимост да давам отчет във форумите как и защо mhihi :twisted: А и колегата явно не е от такива съвети има нужда!

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Чет 01 мар 2012 1:25

Честно,не мога да повярвам!Аз ще имам имот и няма да мога да изгоня "някоя" си от там!Щом е изтекъл договора отивам пред вратата и просто чакам!Все някога ще отвори!Влизам вътре и най-културно ги моля да излезнат!Ако не искат с малко груба сила и вънка!Нека след това каже,че съм и откраднал нещо от моето си жилище!Има договор,който е изтекъл преди половин година,съответно тя от тогава не живее там и точка!Не може да ме обвини в нищо!Ако не ти харесва този вариант,използвай варианта на ваското!Той е най-удачен без да има кавги!!!
Пак ще кажа,че не мога да повярвам! maikomila Утре ще дойде някой и ще каже,че е живял в моята къща и е имал сума пари,която аз съм откраднал и аз ще трябва да му я платя! maikomila

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 01 мар 2012 2:28

Добре де...един въпрос ме човърка:
Такъв ако го изхвърлиш може да те съди за самоуправство...теоретически.Има ли обаче реални случаи на осъдени наемодатели? :roll:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”