tyan отчасти е прав...
за запад от сърбия (оти там има лоши полицай)
всички карат много бързо това 180 за нищо ги нямат
само че карат по страхотни магистрали, дота колегиалност = никакви проблеми
минах 2500км и да ви кажа по натоварващо е да стигна от софия до варна....
До кога ще се избивате младежи?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Tyan написа:Ама всеки си има глава на раменете бе човек ...аз карам бързо ама си карам на магистралата ....... ти какво с 90 ли си караш Пасата Б5 ???
Да, представи си (е, понякога малко повече, но малко !

Иначе най-тежкото произшествие досега, в което съм участвал (като пътник) беше точно на магистрала. Едно БМВ с "тунинговано" окачане, гуми с грайфер (имаха ли грайфер ?) с около 100 км/ч се завъртя, удари мантинелата първо с предницата, а после и със задницата си, и газовата му бутилка (почти пълна) изхвърча на 50 метра напред. Не знам благодарение на какво най-пострадал (освен колата де) бях аз - бях си чукнал леко носа в облегалката на предната седалка, и бяха капнали от него 2 капки кръв.
Изводите да си ги направи всеки, който може да мисли, сам. Между другото за да се шофира също е необходимо много мислене. Явно на много хора това не се удава (нищо лично към никой !).
-
- Автомобил: VW Polo 1991
- Двигател: NZ
Tyan написа:...
В една друга тема обърка морала с призивите за разумно шофиране. Сега безотговорността наричаш късмет.
Човече, мирогледът ти е тотално объркан!
- Dare_Devil
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Знам че ще прозвучи малко гадно, но това е естествения подбор. Недостатъчно приспособените не оцеляват. Да се чете - тъпаците се избиват. Лошото е само, че понякога отнасят и други. Затова искам да призова всички колеги - спазвайте ограниченията. Те не са сложени за да ви тормозят, а за безопасността на всички, движещи се по пътищата. Имал съм немалко случаи, когато само ниската скорост ме е спасявала от простотиите на келеши по пътя, като най-фрапиращ беше един побъркан кретен с бял Голф, който на криволичещ планински път изпреварваше колона от коли през насрещносто, без никаква видимост. Изтръпнах кат го видях да изскача срещу мен на завоя.
- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
Tyan написа:Ама всеки си има глава на раменете бе човек ...аз карам бързо ама си карам на магистралата ....... ти какво с 90 ли си караш Пасата Б5 ???
А защо непременно мощната кола трябва да се кара на максимума? Ако ще и 300 коне да имам под капака, пак ще си карам разумно с ограниченията. Като има много коне, край - не може да се кара тая кола с 60 на пета, ами трябва да се зори винаги до 200 или до колкото може

Но пак всичко зависи от начина на мислене и възможността да осъзнаеш каква голяма отговорност носиш от садането в колата, до спирането на двигателя. Като сме идиоти и олигофрени, ще се трепем. Може само да се надяваме, че няма да ни натресат зверски пишман рацерите

Последна промяна от VW_FEN на Вто 13 мар 2007 12:36, променено общо 1 път.
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
gr_kanev написа:
точно ... и този с тикото си има глава на раменете за да мисли

Относно морала ..не приемам никой да чете на друг морал, най-малкото защото всеки е застрашавал нечий живот, без дори да го осъзнава ........ а колкото до късмета ...да късмет е ...... хората в автобуса при бяла нямаха късмет, и загиналите в пловдив са нямали късмет ....направо се чудя как някой идва тука ..изкарва се най праведния и почва да проповядва ......
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Както се казва, който не е съгрешил, да хвърли първия камък. А пък такива няма. Въпреки, че има няколко възможни варианта - грешка по невнимание, безхаберие, осъзната лудост и др. Но не смятам, че винаги високата скорост означава безразсъдство. И какво точно е висока скорост? Зависи от дадената ситуация. Не е едно и също да се движиш със 150 на магистралата и на първокласен път с две платна, или в населено място. Познавам много шофьори, които уж карат разумно, щото не вдигат високи скорости, ама правят такива изпреварвания, дето
Така че, сама по себе си, скоростта не е проблем, въпроса е дали е съобразена с условията и мястото, както и изцляло поведението на пътя на всеки един от нас.

Последна промяна от dobrin на Вто 13 мар 2007 12:42, променено общо 1 път.
- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
Tyan написа:gr_kanev написа:
Така де - късметът е в нашите ръце - като караш с по-малка скорост и съобразяваш всичко с рътната обстановка, мисля, че факторът късмт вече не играе такава важна рола, като например да караш с 200 и да се блъснеш в дърво и да вземеш да оживееш по чудо. А в случая те не са имали късмет, че са се качили при такъв безотговорен шофьор... или пък някой вътре го е накарал да се изфука и го е предизвикал, че не може да кара... изобщо варианти много има, важното е, че са допуснали по някаква причина да карат с такава скорост. А това вече не е късмет според мен.
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
...абе кой говори за каране с 200 ... къде се кара с 200 по второкласни пътища ли или в градовете .... по магистралите естествено ...там стават едва няколко процента от катастрофите ....... катастрофите у нас стават главно заради кофти инфраструктура, ялови коли, каруци, дупки, шубраци около пътя, КАМИОНИ.......... и чак тогава ти идват рацерските изпълнения;)
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Tyan написа:...абе кой говори за каране с 200 ... къде се кара с 200 по второкласни пътища ли или в градовете .... по магистралите естествено ...там стават едва няколко процента от катастрофите ....... катастрофите у нас стават главно заради кофти инфраструктура, ялови коли, каруци, дупки, шубраци около пътя, КАМИОНИ.......... и чак тогава ти идват рацерските изпълнения;)
камионите са единствените който спазват някакво ограничени по магистралата, защото все пак шофьорите им имат някаква отговорност за тонажа който превозват, а че са дълги не са виновни и ти с 120 или по новому 130 ли караш по магистралата а?
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
Tyan написа:...абе кой говори за каране с 200 ... къде се кара с 200 по второкласни пътища ли или в градовете .... по магистралите естествено ...там стават едва няколко процента от катастрофите ....... катастрофите у нас стават главно заради кофти инфраструктура, ялови коли, каруци, дупки, шубраци около пътя, КАМИОНИ.......... и чак тогава ти идват рацерските изпълнения;)
На мен ми се изправя косата, а ти спориш заради самия спор!Кой ти говори за дребни катастрофи с изкривени ламарини-говорим за убийствата от превишена скорост и алкохол!Само аз ли забелязвам по магистралите и шосетата надгробни паметници -90% от които са на младежи?
Ако някой има статистика на катастрофите и причината за тях, нека я публикува, иначе вече само се повтаряме.
- Golf_Blade
- Автомобил: 1996- BMW 316 Compact
- Двигател: M43B16
Колеги няма смисъл да се карате на такава тема! Истината е е дна - катастрофите стават когато
ЧОВЕК НАДЦЕНИ СВОИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ,ИЛИ НАДЦЕНИ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА КОЛАТА СИ
, и в двата случая предполагаемите резултати са ПТП с тежки последствия! Аз също спадам към категорията на "малумните тинейджъри" но с разликата че аз вече се опарих
от едно безразсъдство и сега карам внимателно! Просто трябва да са по внимателни младите водачи,и най-вече да се спазват ЗДП-тата,защото не са измислени за забавление 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”