До кога ще се избивате младежи?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Вто 13 мар 2007 11:04

tyan отчасти е прав...

за запад от сърбия (оти там има лоши полицай)
всички карат много бързо това 180 за нищо ги нямат
само че карат по страхотни магистрали, дота колегиалност = никакви проблеми

минах 2500км и да ви кажа по натоварващо е да стигна от софия до варна....

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 13 мар 2007 11:10

Tyan написа:Ама всеки си има глава на раменете бе човек ...аз карам бързо ама си карам на магистралата ....... ти какво с 90 ли си караш Пасата Б5 ???

Да, представи си (е, понякога малко повече, но малко ! :oops: ). Не съм си купил такава кола, за да се показвам - какво съм си купил, и какво може (иначе знам горе-долу възможностите й). Точно това ми беше мисълта - ако аз днес с Пасат-а взема един завой не с 60, ами с 90, утре друг с Тико (примерно - не искам да нарушавам т.7) реши, че след като аз съм успял с 90, той е много по- от мен, и ще може с 100 - какво ще стане ? Да, ама Пасат-а колко тежи ? Отделно системите ABS, Airbags, ... А че се старая колата ми да е в добро състояние (гуми, окачване, ...), което не всички успяват ? Отделно за частите менте. Затова всякакви такива "мерения" на всякакви работи да стават не на пътя, където си има правила, и те трябва да се спазват - от всички.
Иначе най-тежкото произшествие досега, в което съм участвал (като пътник) беше точно на магистрала. Едно БМВ с "тунинговано" окачане, гуми с грайфер (имаха ли грайфер ?) с около 100 км/ч се завъртя, удари мантинелата първо с предницата, а после и със задницата си, и газовата му бутилка (почти пълна) изхвърча на 50 метра напред. Не знам благодарение на какво най-пострадал (освен колата де) бях аз - бях си чукнал леко носа в облегалката на предната седалка, и бяха капнали от него 2 капки кръв.
Изводите да си ги направи всеки, който може да мисли, сам. Между другото за да се шофира също е необходимо много мислене. Явно на много хора това не се удава (нищо лично към никой !).

stil
Автомобил: VW Polo 1991
Двигател: NZ

Мнениеот stil » Вто 13 мар 2007 11:16

Tyan написа:...

В една друга тема обърка морала с призивите за разумно шофиране. Сега безотговорността наричаш късмет.

Човече, мирогледът ти е тотално объркан!

Потребителски аватар
Dare_Devil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dare_Devil » Вто 13 мар 2007 11:21

Знам че ще прозвучи малко гадно, но това е естествения подбор. Недостатъчно приспособените не оцеляват. Да се чете - тъпаците се избиват. Лошото е само, че понякога отнасят и други. Затова искам да призова всички колеги - спазвайте ограниченията. Те не са сложени за да ви тормозят, а за безопасността на всички, движещи се по пътищата. Имал съм немалко случаи, когато само ниската скорост ме е спасявала от простотиите на келеши по пътя, като най-фрапиращ беше един побъркан кретен с бял Голф, който на криволичещ планински път изпреварваше колона от коли през насрещносто, без никаква видимост. Изтръпнах кат го видях да изскача срещу мен на завоя.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 13 мар 2007 12:06

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Вто 13 мар 2007 12:33

Tyan написа:Ама всеки си има глава на раменете бе човек ...аз карам бързо ама си карам на магистралата ....... ти какво с 90 ли си караш Пасата Б5 ???

А защо непременно мощната кола трябва да се кара на максимума? Ако ще и 300 коне да имам под капака, пак ще си карам разумно с ограниченията. Като има много коне, край - не може да се кара тая кола с 60 на пета, ами трябва да се зори винаги до 200 или до колкото може :shock Това не го разбирам. Въпреки всичко, колкото и мощна кола да имаш, ако си наложиш волата да спазваш ограниченията, какъв е проблема?
Но пак всичко зависи от начина на мислене и възможността да осъзнаеш каква голяма отговорност носиш от садането в колата, до спирането на двигателя. Като сме идиоти и олигофрени, ще се трепем. Може само да се надяваме, че няма да ни натресат зверски пишман рацерите :(

Последна промяна от VW_FEN на Вто 13 мар 2007 12:36, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 13 мар 2007 12:35

gr_kanev написа:

точно ... и този с тикото си има глава на раменете за да мисли :) ако иска и с 200 да влиза в завоя ..въпреки че тикотата вдигат максумум около 150 :)

Относно морала ..не приемам никой да чете на друг морал, най-малкото защото всеки е застрашавал нечий живот, без дори да го осъзнава ........ а колкото до късмета ...да късмет е ...... хората в автобуса при бяла нямаха късмет, и загиналите в пловдив са нямали късмет ....направо се чудя как някой идва тука ..изкарва се най праведния и почва да проповядва ......

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 13 мар 2007 12:38

Както се казва, който не е съгрешил, да хвърли първия камък. А пък такива няма. Въпреки, че има няколко възможни варианта - грешка по невнимание, безхаберие, осъзната лудост и др. Но не смятам, че винаги високата скорост означава безразсъдство. И какво точно е висока скорост? Зависи от дадената ситуация. Не е едно и също да се движиш със 150 на магистралата и на първокласен път с две платна, или в населено място. Познавам много шофьори, които уж карат разумно, щото не вдигат високи скорости, ама правят такива изпреварвания, дето :horror: Така че, сама по себе си, скоростта не е проблем, въпроса е дали е съобразена с условията и мястото, както и изцляло поведението на пътя на всеки един от нас.

Последна промяна от dobrin на Вто 13 мар 2007 12:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Вто 13 мар 2007 12:40

Tyan написа:
gr_kanev написа:

Така де - късметът е в нашите ръце - като караш с по-малка скорост и съобразяваш всичко с рътната обстановка, мисля, че факторът късмт вече не играе такава важна рола, като например да караш с 200 и да се блъснеш в дърво и да вземеш да оживееш по чудо. А в случая те не са имали късмет, че са се качили при такъв безотговорен шофьор... или пък някой вътре го е накарал да се изфука и го е предизвикал, че не може да кара... изобщо варианти много има, важното е, че са допуснали по някаква причина да карат с такава скорост. А това вече не е късмет според мен.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 13 мар 2007 12:45

...абе кой говори за каране с 200 ... къде се кара с 200 по второкласни пътища ли или в градовете .... по магистралите естествено ...там стават едва няколко процента от катастрофите ....... катастрофите у нас стават главно заради кофти инфраструктура, ялови коли, каруци, дупки, шубраци около пътя, КАМИОНИ.......... и чак тогава ти идват рацерските изпълнения;)

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Вто 13 мар 2007 12:49

Tyan написа:...абе кой говори за каране с 200 ... къде се кара с 200 по второкласни пътища ли или в градовете .... по магистралите естествено ...там стават едва няколко процента от катастрофите ....... катастрофите у нас стават главно заради кофти инфраструктура, ялови коли, каруци, дупки, шубраци около пътя, КАМИОНИ.......... и чак тогава ти идват рацерските изпълнения;)

камионите са единствените който спазват някакво ограничени по магистралата, защото все пак шофьорите им имат някаква отговорност за тонажа който превозват, а че са дълги не са виновни и ти с 120 или по новому 130 ли караш по магистралата а?

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 13 мар 2007 12:54

Камионите си изпреварват, както им скимне ........ карат бързо, хвърлят камъчета, засичат .........не ми говори за тях ....... тя нямат място да се движат по пътищата през деня .........

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Вто 13 мар 2007 13:00

Tyan написа:...абе кой говори за каране с 200 ... къде се кара с 200 по второкласни пътища ли или в градовете .... по магистралите естествено ...там стават едва няколко процента от катастрофите ....... катастрофите у нас стават главно заради кофти инфраструктура, ялови коли, каруци, дупки, шубраци около пътя, КАМИОНИ.......... и чак тогава ти идват рацерските изпълнения;)

На мен ми се изправя косата, а ти спориш заради самия спор!Кой ти говори за дребни катастрофи с изкривени ламарини-говорим за убийствата от превишена скорост и алкохол!Само аз ли забелязвам по магистралите и шосетата надгробни паметници -90% от които са на младежи?
Ако някой има статистика на катастрофите и причината за тях, нека я публикува, иначе вече само се повтаряме.

Потребителски аватар
Golf_Blade
Автомобил: 1996- BMW 316 Compact
Двигател: M43B16

Мнениеот Golf_Blade » Вто 13 мар 2007 13:01

Колеги няма смисъл да се карате на такава тема! Истината е е дна - катастрофите стават когато :!: ЧОВЕК НАДЦЕНИ СВОИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ,ИЛИ НАДЦЕНИ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА КОЛАТА СИ :!: , и в двата случая предполагаемите резултати са ПТП с тежки последствия! Аз също спадам към категорията на "малумните тинейджъри" но с разликата че аз вече се опарих :( от едно безразсъдство и сега карам внимателно! Просто трябва да са по внимателни младите водачи,и най-вече да се спазват ЗДП-тата,защото не са измислени за забавление :!:

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Вто 13 мар 2007 13:07

за да се спре това трябват мерки и то сериозни...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”