Щети върху автомобила от животни - какво да правя?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Borsuka
- Автомобил: vw passat B3 + reno laguna
- Двигател:
Re: Колеги помагайте
Работата е следната. Пуска се жалба( сигнал ) в районното РПУ . Описва се какво се е случило, пишат се и свидетелите. Правят си проверката от полицията и му се съставя акт, след което ми се предоставя протокол за нанесените щети. Представя се протокола за нанесените щети при застрахователя, и се завеждат щетите в гаранционния фонд. Това е процедурата при гражданска отговорност. Това ми отговори началника в КАТ а също и на Национален телефонен номер на ДЗИ: 0700 16 166 и то 3 пъти и изрично казано, че автомобила е само с гражданска отговорност ! От офиса на ДЗИ се правят на луди
но след като си взема протокола от полицията няма къде да увъртат.

- Marto_cafeto
- Автомобил: Peugeot 307
- Двигател:
Borsuka написа:Аз видях, майка ми видя, съседката също. Не съм писал жалба до сега, но утре ще ми е за първи път. Зная как ще се оправят нещатано искам да опитам веднъж по цивилизования начин
Българина НЕ разбира от дума, разбира само когато му бръкнеш в джоба. Разговарях и с полицаите които са в този район, и уж щели да разговарят с него утре, ала-бала ще цялата работа с разговора им.
МНОГО ПРАВИЛНИ ДУМИ КОЛЕГА ! ! !

Колега, не си разваляй предстоящите празници с нереални очаквания.Със сигурност НЯМА да получиш обезщетение по застраховка гражд.отг. на твоето МПС. Съгласно Кодекса за застраховане обект на застраховане е „гражданската отговорност на застрахованите физически и юридически лица за причинените от тях на трети лица имуществени и неимуществени вреди, свързани с притежаването и/или използването на моторни превозни средства, за които застрахованите отговарят съгласно българското законодателство или законодателството на държавата, в която е настъпила вредата.” или по общо казано ОТГОВОРНОСТТА КЪМ ТРЕТИ ЛИЦА ПРИ УПРАВЛЕНИЕ НА ЗАСТРАХОВАНОТО МПСт.е. ти ако си ударил и убил с твоя автомобил козата на този човек застрахователят ще му дължи обезщетение.И още нещо много важно, по граж.отг. на МПС ти се дължи обезщетение САМО ако НЯМАШ ВИНА за настъпилите за теб вреди /например не си виновен при ПТП/,за разлика от каското!!По ясно от това няма как да ти го обясня. Сега, ако козите имат сключена валидна гражданска отговорност - това е друга работа.Поне в Б-я не съм виждал такава, в белите страни ДА.Имаше предложения за граж. отг. на притежателите на кучета например - т.е ако кучета ухапе човек/животно се дължи обезщетение. Твоя чобанин едва ли е чувал и има подобна застраховка.
Ако имаше КАСКО би могло да се надяваш на обезщетение.

- Borsuka
- Автомобил: vw passat B3 + reno laguna
- Двигател:
Не съм за 50лв. а искам на тоя наглия колкото се може, повече да му се бръкне в джоба и да си получи заслуженото, а ако не взема нищо от застраховката.... здраве да е :)
Върни се в “ОФФ-Топик - други”