Щети върху автомобила от животни - какво да правя?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Borsuka
Автомобил: vw passat B3 + reno laguna
Двигател:

Re: Колеги помагайте

Мнениеот Borsuka » Чет 19 дек 2013 15:54

Работата е следната. Пуска се жалба( сигнал ) в районното РПУ . Описва се какво се е случило, пишат се и свидетелите. Правят си проверката от полицията и му се съставя акт, след което ми се предоставя протокол за нанесените щети. Представя се протокола за нанесените щети при застрахователя, и се завеждат щетите в гаранционния фонд. Това е процедурата при гражданска отговорност. Това ми отговори началника в КАТ а също и на Национален телефонен номер на ДЗИ: 0700 16 166 и то 3 пъти и изрично казано, че автомобила е само с гражданска отговорност ! От офиса на ДЗИ се правят на луди :twisted но след като си взема протокола от полицията няма къде да увъртат.

Потребителски аватар
Marto_cafeto
Автомобил: Peugeot 307
Двигател:

Мнениеот Marto_cafeto » Чет 19 дек 2013 15:58

Borsuka написа:Аз видях, майка ми видя, съседката също. Не съм писал жалба до сега, но утре ще ми е за първи път. Зная как ще се оправят нещата :newsm66 но искам да опитам веднъж по цивилизования начин :icon_lol Българина НЕ разбира от дума, разбира само когато му бръкнеш в джоба. Разговарях и с полицаите които са в този район, и уж щели да разговарят с него утре, ала-бала ще цялата работа с разговора им.

МНОГО ПРАВИЛНИ ДУМИ КОЛЕГА ! ! ! :bowdown

Stif
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stif » Пет 20 дек 2013 11:59

Колега, не си разваляй предстоящите празници с нереални очаквания.Със сигурност НЯМА да получиш обезщетение по застраховка гражд.отг. на твоето МПС. Съгласно Кодекса за застраховане обект на застраховане е „гражданската отговорност на застрахованите физически и юридически лица за причинените от тях на трети лица имуществени и неимуществени вреди, свързани с притежаването и/или използването на моторни превозни средства, за които застрахованите отговарят съгласно българското законодателство или законодателството на държавата, в която е настъпила вредата.” или по общо казано ОТГОВОРНОСТТА КЪМ ТРЕТИ ЛИЦА ПРИ УПРАВЛЕНИЕ НА ЗАСТРАХОВАНОТО МПСт.е. ти ако си ударил и убил с твоя автомобил козата на този човек застрахователят ще му дължи обезщетение.И още нещо много важно, по граж.отг. на МПС ти се дължи обезщетение САМО ако НЯМАШ ВИНА за настъпилите за теб вреди /например не си виновен при ПТП/,за разлика от каското!!По ясно от това няма как да ти го обясня. Сега, ако козите имат сключена валидна гражданска отговорност - това е друга работа.Поне в Б-я не съм виждал такава, в белите страни ДА.Имаше предложения за граж. отг. на притежателите на кучета например - т.е ако кучета ухапе човек/животно се дължи обезщетение. Твоя чобанин едва ли е чувал и има подобна застраховка. :beer Ако имаше КАСКО би могло да се надяваш на обезщетение.

Потребителски аватар
Borsuka
Автомобил: vw passat B3 + reno laguna
Двигател:

Мнениеот Borsuka » Пет 20 дек 2013 14:47

Не съм за 50лв. а искам на тоя наглия колкото се може, повече да му се бръкне в джоба и да си получи заслуженото, а ако не взема нищо от застраховката.... здраве да е :)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”