Нещата стават все по-зле, жена ми е учител по БЕЛ в една от елитните гимназии в Плевен и понякога виждам какво пишат нейните ученици!

muns61 написа:Уф, то да беше само граматична неграмотност! Много от потребителите не могат да си зададат правилно въпросите, та се налагат по 10 уточняващи въпроса за какво иде реч, пък чак тогава започват конкретните питания и обяснения. На такъв му давам съвет да си припомни съчинение по картинка и не се занимавам повече, все пак времето ми е ценно за мен.
Нещата стават все по-зле, жена ми е учител по БЕЛ в една от елитните гимназии в Плевен и понякога виждам какво пишат нейните ученици!
vucata написа:Петров, жена му е учител в гимназия....извини ме, но учениците в голяма степен от 9 клас нагоре са пълна измет. Те не подлежат нито на учене, нито на каквото и да е било. Тъпото си е тъпо...Както казва един приятел: К*р да е да го набиеш, акъл не можеш
Опитал ли си да го направиш? Ако да, би ли споделил резултат?plamikcho написа:...
Кое не ми допада: етикети "неграмотно", "някой е пропуснал първи клас", "купи си буквар", "помощ на неграмотни не оказвам" и т.н. Този стил на констатация едва ли е мотивиращ за повечето хора да си подобрят правописа.
По-добре: "Моля, пиши правилно", "Допускаш правописни, пунктуационни и т.н. грешки" + подчертаване на грешката и още по-добре правилното й (не е и-кратко, а е ударение) изписване.
...
myrshavija написа:Опитал ли си да го направиш? Ако да, би ли споделил резултат?plamikcho написа:...По-добре: "Моля, пиши правилно", "Допускаш правописни, пунктуационни и т.н. грешки"...
Някой написа:...къф си ти ве, тука да не е фором по правопис, ште си пи6ем как си искам, ако неможеш да помогне6 недейда пре4иш...
icoico написа:Неграмотността по принцип рядко върви ръка за ръка със склонността към любезност и самокритичност![]()
КЛИК ТУКlubecku написа:...устроиства...
Той се изправи и им каза: Който от вас е безгрешен, нека пръв хвърли камък по нея.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 17 госта