Цариградско днес - пак меле и задръстване

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Сря 18 апр 2007 15:43

Pichaga написа:днеска беше ад
излязох от нас в 8,20 в 9,20 си бях в офиса
Надежда-Ндк
баси кво ставаааа :twisted: :twisted: :twisted:

Ми има лесно,промени си работно времи и отивай по рано на работа и се прибирай по рано съответно.А така направих и сега не хващам задръствания /за Варна става ?/ .Един час си изтеглих излизането и сега вместо в 8 излизам в 7 :)

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 18 апр 2007 16:02

не мога работното ми време е свързано с работното на съда 9-17
на клиентите
рядко преди 18.30 свършвам и така :?

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Сря 18 апр 2007 17:13

Pichaga написа:рядко преди 18.30 свършвам и така :?

лелеее, ако започнеш в 13.30 например..... горката ти жена/либовница mhihi mhihi mhihi

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Сря 18 апр 2007 18:15

Лелееее... тази тема ми е направо любима. Ето какво бях писал на общината ама точно преди 2 години (http://www.sofia.bg/forum.asp?show=27&nxt=185):

Rumen във форума на Столична община написа:Публикувано: 17/03/2005 12:08:19
На всички е ясно че по Цариградско шосе в района на хотел Плиска ежедневно стават тежки инциденти. Повече от 6 години всеки ден минавам от там в пиковите чсаове от 8.00-9.30 и 17.00-19.00 По това време (особенно сутрин) на автобусната спирка се образува огромно струпване на маршрутни таксита, автобуси от градския транспорт и такива пристигащи от провинцията. Според мен те са основната причина за "стесняване" на мястото за автомобилния поток чрез резките си спирания или опити за включване в трафика. Предложението ми е следното: ПРЕМАХНЕТЕ СПИРКИТЕ НА ХОТЕЛ ПЛИСКА (и от двете страни) ОТ ЦАРИГРАДСКО ШОСЕ И ГИ "ВКАРАЙТЕ" В Т.НАР. ЛОКАЛНО ПЛАТНО.
Това може да се постигне като:
1. Пренахнат се всички паркирали автомобили в локалното платно, забрани се паркирането и СЕ ПОСТАВЯТ КОНТРОЛИРАЩИ И САНЦКИОНИРАЩИ ОРГАНИ ЗА ТОВА.
2. Чрез подходящи отбивки ЦЕЛИЯ транспортен трафик от автобуси (влк. и тези от провинцията)и маршрутни тасксита се ВКАРА в локалното платно. Забележете то е достатъчно широко (след като се премахне паркирането), че в него да се обособят две ленти така че спряло превозно средство от което слизат и се качват пътници да не пречи на потеглящо зад него такова. На подходящо място след спирката, която вече ще бъде само в локалното платно могат да се направят "възлите" с които превозните средства отново да се "влеят" в скоростното платно.
Считам, че по този начин и хората, кото чакат на спирката ще бъдат защитени от вероятността някоя луда глава да "излети" от платното и да ги помете (което напоследък доста често се случва, макар и не точно на това място, но ... мисля че е само въпрос на време)

А вижте какво ми е отговорила общината:
Дирекция транспорт написа:Публикувано: 14/04/2005 08:46:29
Въпросът е разгледан от ПКТОБДСО, която взе следното Решение ХVІІІ от Протокол № 14/05.04.2005 год. "Предложението е нецелесъобразно, тъй като: - предназначението на локалните платна е да обслужва прилежащите части на кварталите, находящи се от двете страни на бул. “Цариградско шосе”, - същите не могат да поемат изключително силния трафик на превозните средства на масовия градски транспорт и ще създадат реални възможности за блокиране на движението."

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 19 апр 2007 10:13

днеска се бяха фраснали един зад друга при Т-образното на овча купел ..идея си нямам как може да се удари човек там при това по време на задръстване .... и незнайно защо си бяха зарязали колите .... пфу ..за това ще си ходя на работа с колелото :)

Потребителски аватар
makaveli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот makaveli » Чет 19 апр 2007 15:19

мн кофти е движението !!! сериозно вече се замислям за скутер !!!! :?

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Чет 19 апр 2007 15:24

Tyan написа:днеска се бяха фраснали един зад друга при Т-образното на овча купел ..идея си нямам как може да се удари човек там при това по време на задръстване .... и незнайно защо си бяха зарязали колите .... пфу ..за това ще си ходя на работа с колелото :)

С това от аватара ли бе братле mhihi

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Чет 19 апр 2007 15:26

Rumen написа:Лелееее... тази тема ми е направо любима. Ето какво бях писал на общината ама точно преди 2 години (http://www.sofia.bg/forum.asp?show=27&nxt=185):

Rumen във форума на Столична община написа:Публикувано: 17/03/2005 12:08:19
На всички е ясно че по Цариградско шосе в района на хотел Плиска ежедневно стават тежки инциденти. Повече от 6 години всеки ден минавам от там в пиковите чсаове от 8.00-9.30 и 17.00-19.00 По това време (особенно сутрин) на автобусната спирка се образува огромно струпване на маршрутни таксита, автобуси от градския транспорт и такива пристигащи от провинцията. Според мен те са основната причина за "стесняване" на мястото за автомобилния поток чрез резките си спирания или опити за включване в трафика. Предложението ми е следното: ПРЕМАХНЕТЕ СПИРКИТЕ НА ХОТЕЛ ПЛИСКА (и от двете страни) ОТ ЦАРИГРАДСКО ШОСЕ И ГИ "ВКАРАЙТЕ" В Т.НАР. ЛОКАЛНО ПЛАТНО.
Това може да се постигне като:
1. Пренахнат се всички паркирали автомобили в локалното платно, забрани се паркирането и СЕ ПОСТАВЯТ КОНТРОЛИРАЩИ И САНЦКИОНИРАЩИ ОРГАНИ ЗА ТОВА.
2. Чрез подходящи отбивки ЦЕЛИЯ транспортен трафик от автобуси (влк. и тези от провинцията)и маршрутни тасксита се ВКАРА в локалното платно. Забележете то е достатъчно широко (след като се премахне паркирането), че в него да се обособят две ленти така че спряло превозно средство от което слизат и се качват пътници да не пречи на потеглящо зад него такова. На подходящо място след спирката, която вече ще бъде само в локалното платно могат да се направят "възлите" с които превозните средства отново да се "влеят" в скоростното платно.
Считам, че по този начин и хората, кото чакат на спирката ще бъдат защитени от вероятността някоя луда глава да "излети" от платното и да ги помете (което напоследък доста често се случва, макар и не точно на това място, но ... мисля че е само въпрос на време)

А вижте какво ми е отговорила общината:
Дирекция транспорт написа:Публикувано: 14/04/2005 08:46:29
Въпросът е разгледан от ПКТОБДСО, която взе следното Решение ХVІІІ от Протокол № 14/05.04.2005 год. "Предложението е нецелесъобразно, тъй като: - предназначението на локалните платна е да обслужва прилежащите части на кварталите, находящи се от двете страни на бул. “Цариградско шосе”, - същите не могат да поемат изключително силния трафик на превозните средства на масовия градски транспорт и ще създадат реални възможности за блокиране на движението."

изроди, евала, че си се напънал да мислиш за това и че си им писал, трябва повече хора да го правят/правим и то не веднъж :bowdown
докато нямаме лично отношение към проблемите в този град, никой няма да ги реши.... гражданска позиция ли се наричаше тва :roll:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”