Оплакване за нагло шофиране, ще има ли ефект според вас ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Re: Оплакване за нагло шофиране, ще има ли ефект според вас

Мнениеот ktamen » Съб 04 апр 2015 23:29

Петър Петров написа:Защото няма общество, което да ги поиска тия закони!

:th_up

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Нед 05 апр 2015 6:04

nokiangage написа:... докога законите ще го допускат? ...
Петър Петров написа:Защото няма общество, което да ги поиска тия закони! ...
Закони и сега има. Но има и хора, които се обръщат на другата страна.

Потребителски аватар
Volksrod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Volksrod » Нед 05 апр 2015 10:49

Закони има!
Няма администрация, която да ги прилага с еднаква сила върху всички.
Имам над 10 жалби в СО за столично кръстовище в продължение на 5 години, стигал съм до среща с началник в КАТ - резултат НУЛА!
Ако случайно има проверяващ патрул, стоят настрани от кръстовището и "спят" :))
Колкото и искам нещата да се променят и да съм съвестен, идва момента в който си казвам ебал съм му майка и аз ще правя като останалите, защото и по-бързо, лесно и удобно :))
Едно се питам: Защо тези тарикати не карат по същия начин, примерно в Гърция, Германия, Англия,.... там пътните тарикати са "котенца". Нали са МЪЖЕ, защо пр. в Лондон не преминат на червен светофар? Защо в Берлин не спрят напряко върху тротоара?

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Нед 05 апр 2015 11:36

Пак стигаме до изходната точка на проблема - а това е нашия манталитет, защото това е национална черта! Казвам го на база на наблюденията ми от доста години по пътищата , а и не само по пътищата - лош мат'рял! На българина му е удобно да гледа винаги и единствено и само от неговата камбанария - псува кметове , политици , полицаи и всичко каквото му е насреща - но самия той ако има възможност също би се облажил.Например има мъже , на над 40 годишна възраст , които се заглеждат и закачат (когато имат възможност) с 20 годишни момичета , но същите тези мъже ако имат 20 годишни дъщери и някой техен набор (над 40 г.) ако се опита да я закачи или свали ще му избият зъбите. Същите тези хора , които казват колко корумпирана държава имаме - но самите те също дават подкупи на катаджии (нищо , че става въпрос за малки суми, принципа на мислене е един и същ!) И докато винаги си задаваме въпроса що ни е такава държавата - отговора ще е защото самите ние сме такива - завистливи и гледащи в канчето на другия , съдейки и оплювайки наред без да виждаме собствените си греди. Аз по стечение на обстоятелствата имам 2 автомобила от известно време (но на обща стойност не повече от 3000 лв ) и тук дори съседите вече ми завиждат и дори няколко от тях ми правят забележка най-нагло , че аз съм спирал 2 коли пред блока , а те нямали място за тяхната кола - без обаче да си дават сметка , че местата не са техни , не са и мои - и закона позволява на всеки да спира , независимо дали има 1,2 или 10 автомобила и независимо дали е от този блок или на другия край на България и още куп наглости... че ако трябва да тръгнем против тях в един момент ще си създадем огромни конфликти , защото всъщност това е българския манталитет , народопсихология. В Поморие в момента са разкопани почти всички улици в града , някои от тях са временно забранени (излизането от стария град към Бургас става чак през циганската махала и се излиза в посока Несебър , от там по околовръсния път и към Бургас....) само, че аз мога да обикалям от там , но много , адски много народ не се съобразява и минава директно по "Княз Борис" ... просто борбата с подобни неща мисля , че няма да има резултат , защото ми се струва, че малцинство са дисциплинираните шофьори, които спазват изрядно законите , временните организации и всичко останало. В същото време дори и КАТ биха могли да бъдат и един вид превантивна мярка против нарушители , поне към тези с по-леки нарушения. Защото тяхната функция не е единствено да съставя фишове и актове - може в някои случаи да си позволят да направят забележка , ако наистина са заинтересовани за безопасността на пътя - да предупредят , да дадат съвет , а не да се правят на велики, но и те също са част от нашия народ... :no

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Нед 05 апр 2015 11:57

Volksrod написа:Нали са МЪЖЕ, защо пр. в Лондон не преминат на червен светофар?

И кой преминава на червено? Като видят последни секунди на брояча да се засилват, за да преминат - да. Между другото, сигурно знаеш, че в закона за движение по пътищата е казано, че ако на кръстовище не можеш да спреш безопасно на кръстовището, т.е на 2м от светофара ти светва жълто, както си караш нормално, което е нещо, което няма как да предвидиш, освен ако няма брояч на светофара, имаш право да го преминеш. Така може да се получи, че не преминаваш на червено, но преминаваш на червено.

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Нед 05 апр 2015 12:03

Желателно е да не го пробваш, особено ако зад тебе има патрулка! 100% ти пишат АКТ за минаване на червено. Казвам го, защото един колега така изгоря пред мен. Щом си минал на жълто, те го водят червено, иди им докажи, че не е така. И от инструктора знам "Светофар НИКОГА не се гони"! Не знаеш каква изненада може да те сполети, ако друг гони от другата страна светофара.
А относно наглото шофиране, това няма как да се промени. Няма как без видео регистратор да докажеш на полицията за това, че някой е карал опасно. А в милата ни родина, всички на маса се хвалят колко добри шофьори са, как карали с 200км/ч с бараките на 15г. и после няма да има катастрофи. Това е реалността.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Нед 05 апр 2015 12:09

anonym0us написа:Желателно е да не го пробваш, особено ако зад тебе има патрулка! 100% ти пишат АКТ за минаване на червено. Казвам го, защото един колега така изгоря пред мен.

По закон на жълто може да се минава. Жълтото е именно предупредителен сигнал на светофара, който ти казва, че единият сигнал се сменя с друг - разрешено става забранено или обратното. От там той означава "Спри безопасно, ако можеш или се разкарай веднага от кръстовището".

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Нед 05 апр 2015 12:26

за светофарите съм съгласен с последното мнение - тези , които са без брояч - при тях какво правим? Като светне жълтото - това не значи да набиваш спирачки ако си на самата стоп линия , а да преминеш по-най бързия начин, ако имаш време да спреш е друго нещо, стига да не е с рязко набиване на спирачки. И тук мога да вметна , че когато светва от жълто към червено, това не означава , че за другите вече също свети жълто към зелено.Има един аванс , който е точно направен за такива , които преминават в последния момент и няма как да забият спирачките на момента.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 05 апр 2015 13:08

Volksrod написа:в Лондон не преминат на червен светофар?
Скоро гледах едно клипче в Ютюб (запис от видеорегистратор в Англия, не знам дали беше в Лондон). Един пич с мотор малко се обърка на светофар - светна зелено за наляво и той тръгна направо. Настигнаха го, спряха го и му обясниха грешката, съвсем любезно без глоби и прочее.
golf_td написа:може в някои случаи да си позволят да направят забележка , ако наистина са заинтересовани за безопасността на пътя - да предупредят , да дадат съвет , а не да се правят на велики, но и те също са част от нашия народ... :no

За съжаление въпросните ченгета са част от друг народ.

Потребителски аватар
Marto_cafeto
Автомобил: Peugeot 307
Двигател:

Мнениеот Marto_cafeto » Нед 05 апр 2015 13:59

Ние бихме един от M-tel с Клио мисля.

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Нед 05 апр 2015 16:51

ktamen , защо ченгетата да са от друг народ, напротив, тяхното реноме се срива заради такива техни колеги , които се излагат публично с действията си или бездействията си. Знаете ли колко нелепи случаи съм виждал , а и предполагам не само аз - например супер арогантно нарушаване на правилата пред погледа на спряла патрулка , случката се разигра наскоро в Бургас на едно от кръстовищата в близост до "Владимир Павлов" - там някакво пълно куку вместо да заобиколи островчето спазвайки знаците , минава директно в насрещното (дали е наглост или е некадърност и не разбиране на правилата в случая даже не разбрах, но няма значение) , та въпросния индивид едва не се блъсна в насреща движещ се таксиметров автомобил и таксиджията успя да спре навреме и да се размине с този по някаква случайност , след което се провиква на нищо не предприемащите ченгета , които гледаха пред очите си цялата случка. Те му отговориха : "е кво ся да тръгним да го гоним ли" - ето това е положението... Да не говорим за неспазването на закона от тяхна страна с лични автомобили - без коментар! А това е лицето на закона , което освен всичко останало трябва да бъде и пример! Защото е нелепо ти да налагаш на всеки нарушител яки глоби и актове , а ти самия да не спазваш правилата!

Потребителски аватар
дърт милиционер
Автомобил: WV Polo 2F 1993
Двигател: 1.4 DIESEL

Мнениеот дърт милиционер » Нед 05 апр 2015 17:28

Хубаво е че проявявате гражданска позиция. Аз ще ви кажа лично за себе си , и първо искам да отбележа че се срамувам . До преди няколко години бях редови полицай. По цял ден возих началници в София, за спазване на ПП ЗДП ....абсурд. Няма червено.....нито спазване на маркировка. Всъщност ако не караш агресивно - можеш да си навлечеш укор на Началството....че се бавиме от моята ''некадърност''. Имах няколко малки ПТПта .....и виновен беше винаги отсрещния водач.....има си малки трикове - пускаш буркана или сирената на невралгични места.....секунди преди да навлезеш в кръстовището. Закона е зад теб. Лошото е че дори и когато не бях на служба - пак така карах.....В КАТ баш шефа за административни нарушения - Е. Вар..динов никога не е наказал колега. Завалията беше със злато по него....може би около половин кило. Всички тузари с джипове му бяха авери. Та мисълта ми е че сега когато съм пенсионер.....гол като охлюв - тепърва почвам да карам внимателно и да се съобразявам с останалите. Знам че си навличам много хули и псувни по мой адрес от участниците във форума.....но това е истината. В София съм забелязал че има два вида шофьори - агресивни и ''балъци''. Аз вече съм от последните , и се старая да спазвам закона......Нямам проблеми с КАТ - достатъчно е да покажа пенсионерската си карта и нямам проблеми , по важното е за мен че съм се самоосъзнал и че Комунизма вече си е отишъл. Напоследък много се дразня на нарушенията които вършат патрулките в София......и ме е срам че до вчера и аз карах така. Жалко е че дори тези коли които са оборудвани с камери....вече били намерили цаката и старата песен продължава на нов глас. За корупцията говоря. Сега можете да ме охулите и опсувате на воля - заслужавам си го. :bowdown

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Нед 05 апр 2015 17:53

Няма кво да се псуваме , "Гарван гарвану око не вади" - са казали хората , само че всичко се връща в един определен момент като бумеранг. Например ти днес пускаш джигит на пътя щото ти бил колега или приятел или пък щото бутнал някой лев - утре обаче някой друг джигит като този същия сгазва или катастрофира в твой роднина - тогава аз бих задал култовия въпрос "а ся кво правим". Закона и да е зад теб ако съдбата е против теб - няма спасение, няма безгрешни хора , само че в един определен момент идва време в което нещата се обръщат и всеки си получава заслуженото.

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Нед 05 апр 2015 22:53

golf_td написа:за светофарите съм съгласен с последното мнение - тези , които са без брояч - при тях какво правим? Като светне жълтото - това не значи да набиваш спирачки ако си на самата стоп линия , а да преминеш по-най бързия начин, ако имаш време да спреш е друго нещо, стига да не е с рязко набиване на спирачки. И тук мога да вметна , че когато светва от жълто към червено, това не означава , че за другите вече също свети жълто към зелено.Има един аванс , който е точно направен за такива , които преминават в последния момент и няма как да забият спирачките на момента.

Преди 13 години взех книжка и си спомням въпрос от листовка-точно не мога да го цитирам, но беше за светофарна уредба като светне жълто, в момента на преминаване през кръстовището, там верния отговор беше - АКО НЕ МОГА ДА СПРА БЕЗОПАСНО-ПРЕМИНАВАМ, това обаче зелените чички не го зачитат и рисуват ли рисуват, имам написан акт точно в такава ситуация преди няколко години. Там камион (прицеп)тръгва пред мен, аз след него, камиона половината е излезнал от кръстовището, но спря- нещо не можа да включи, аз зад него и още 3ма зад мен, голямо широко кръстовище, святка жълто, червено, камиона тръгва, минава, аз и 3мата зад мен,ако не тръгнем става тапа, палка от патрула след завоя, и на 4мата актове за преминаване на червен сигнал :no

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 05 апр 2015 23:32

golf_td написа:ktamen , защо ченгетата да са от друг народ,

Писах, че въпросните ченгета (тези от клипчето) са от друг народ - демек, че са англичани.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”