Висока сметка на телефона(Мтел) - ВНИМАВАЙТЕ
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Висока сметка на телефона - ВНИМАВАЙТЕ
Aбе че вие като родители имате вина-то е ясно,но при положение че оператора е допуснал двойно надвишаване на лимита на картата без да я спре-гони ги до дупка,ако трябва ги съди.Щoм договора м/у теб и оператора не е спазен от която и да е от страните,значи има нарушение на закона за договорните отношения.Този спор се урежда или със оптимално споразумение м/у страните ..или в съда.Това че системата на оператора не е отреагирала навреме за да блокира тая карта си е само и единствено проблем на оператора.Дефакто ти си сключил с него договор за услуга(платена),която на практика не работи.Демек са те "изпързаляли". Aми ако малкия беше врътнал 1000лв. и повече докато се "усети" системата-ко праим? Търсете си правата хора,независимо за голяма или малка сума или вреда с/у вас става въпрос.Аз самия съм завеждал и печелил дело за което всички ми казваха че се мъча да разбивам стена с глава.
- sharpshooter_
- Автомобил: CorradoG60 Ford KugaTDCi
- Двигател: PG
Аз също съм на мнение, че трябва да си потърсиш правата колега. Лично не знам дали бих стигнал до дело, предвид липсата на каквото и да е доверие в съдебната ни система, но най-малкото категорично ще демонстрирам на оператора недоволството си, като успоредно с това ще му намекна, че ще го сменя с друг оператор. Обикновено това работи и бързо се стига до компромисни решения ;)
- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
И мой колега изгоря.
Нищо не може да се направи.
Отговорът от Мтел беше:
зДРАвейте,
Направих проверка по скучая с смс-ите.Номеа към който са изпращани е даден под наем на фирма
Ен Ти Ейч Медия България ЕООД - 02/448 72 00; email: technicalsupport@connect.nth.cn
Към която може да се обърнете за допълнителни въпроси.
Поздрави,
Andrei Stoianov
Senior Account Manager
Нищо не може да се направи.
Отговорът от Мтел беше:
зДРАвейте,
Направих проверка по скучая с смс-ите.Номеа към който са изпращани е даден под наем на фирма
Ен Ти Ейч Медия България ЕООД - 02/448 72 00; email: technicalsupport@connect.nth.cn
Към която може да се обърнете за допълнителни въпроси.
Поздрави,
Andrei Stoianov
Senior Account Manager
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Силно се съмнявам, че в някой договор пише, че сметката не може да е по-голяма от лимита. По-лошото е, че не го пише и в законите.
Така че дори при работещ съд няма шанс за успех
Така че дори при работещ съд няма шанс за успех
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Горе -долу по подобен начин от подобен отговор започна и моето дело.
Въпросната фирма на която е даден номера под наем НЕ Е СТРАНА ПО ДОГОВОРА, за да се оправдава оператора с нея и да насочва за разяснения към нея потребителя на услугата,т.е. другата страна по договора.С други думи-не ми дреме каква е фирмата на която оператора е дал номер под наем,каква е тарифата на минута за този номер и дали тая фирма е с регистарция на Луната ,ако щете-извинявамсе за грубия език,но много от нас в подобна ситуация с такъв писмен отговор приеамат битката за загубена и се примиряват.Не трябва да е така.
Въпросната фирма на която е даден номера под наем НЕ Е СТРАНА ПО ДОГОВОРА, за да се оправдава оператора с нея и да насочва за разяснения към нея потребителя на услугата,т.е. другата страна по договора.С други думи-не ми дреме каква е фирмата на която оператора е дал номер под наем,каква е тарифата на минута за този номер и дали тая фирма е с регистарция на Луната ,ако щете-извинявамсе за грубия език,но много от нас в подобна ситуация с такъв писмен отговор приеамат битката за загубена и се примиряват.Не трябва да е така.

-
- Автомобил: C220
- Двигател: CDI 2007
Това, че лимита е надвишен с малко няма вина оператора. Реално системата няма как да засече надвишението на секундата. Каквото и да пишете си е така.
- vannkkata
- Автомобил: Passat 1996
- Двигател: 1Z
Ще си позволя да не съм съгласен. Как може в момента в който ти се изчерпят Мегабайтите на висока скорост, автоматично да минаваш на ниска скорост, а да не може при надвишаване на кредитния лимит да не ти ограничат изходящите повиквания(ес ем ес-и). Въпрос на желание е.
-
Нещата са съвсем различни в примера, който си дал, колега.
- vannkkata
- Автомобил: Passat 1996
- Двигател: 1Z
Дали софтуера който следи нещата не е един и същ? Питам и отговор не искам.
И малко лирично отклонение. Преди няколко месеца като ми дойде ес ем ес-а със сметката щях да припадна. Че съм надговорил предварително платените в пакета минути е ясно. Но можеха да пратят SMS, че наближава края им. Виня единствено себе си че не ги проверявам от време на време.
Все пак имат икономическа изгода да плащаме повече.
И малко лирично отклонение. Преди няколко месеца като ми дойде ес ем ес-а със сметката щях да припадна. Че съм надговорил предварително платените в пакета минути е ясно. Но можеха да пратят SMS, че наближава края им. Виня единствено себе си че не ги проверявам от време на време.
Все пак имат икономическа изгода да плащаме повече.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Mishonti написа:Това, че лимита е надвишен с малко няма вина оператора. Реално системата няма как да засече надвишението на секундата. Каквото и да пишете си е така.
Айде да се пробваш да надвишиш с предплатена карта и тогава да пишеш глупости

- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Доколкото разбрах лимита в случая не е надвишен с малко,а направо двойно,което ме навежда на мисълта както писах по -горе че услугата ограничен лимит на тоя оператор не работи,или умишлено не сработва навреме.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Имаше подобна тема за няколко хиляди лева сметка, лимитът беше надвишен 10 пъти. И кво от тва 

-
ktamen написа:Mishonti написа:Това, че лимита е надвишен с малко няма вина оператора. Реално системата няма как да засече надвишението на секундата. Каквото и да пишете си е така.
Айде да се пробваш да надвишиш с предплатена карта и тогава да пишеш глупости
Глупости пишеш ти. И като цяло сте далеч от истината.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
ktamen написа:Имаше подобна тема за няколко хиляди лева сметка, лимитът беше надвишен 10 пъти. И кво от тва
И какво като е имало подобна тема-чесане на езици в примерно 50страници тема-и какво очаквахте? Прокуратурата да прочете внимателно темата и да се самосезира ли?

Просто трябва да си търсим правата,ама не в този форум,а в институции на които това им е работата.Е заради такъв тип разсъждения от рода на "НЯма смисъл,еди кой си пробва в съда ама не стана...." Ми като не стане има по-висши съдебни инстанции,има обжалване и т.н.
Е затова разни мангали с незавършено основно дори-осъдиха БГ в Страсбург и без да имат един ден трудов стаж и 1 лв. платени данъци им платихме обезщетения от нашите данъци.Щото тоя етнос живее и съществува паразитно ,но перфектно знае и отстоява "гражданските" си права.
Извинявам се ,ама като се получи спор от тоя тип ,наистина побеснявам.И не с/у който и да е от вас колеги,а срещу въпросния етнос ,който на практика се оказва по-непримирим в отстояването на "правата" си за разлика от нас ,обикновеннте работещи данъкоплатци.....Айде спирам че пак взе да ми бяга центровката.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”