Висока сметка на телефона(Мтел) - ВНИМАВАЙТЕ

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Re: Висока сметка на телефона - ВНИМАВАЙТЕ

Мнениеот gergeto » Нед 15 яну 2017 14:07

Aбе че вие като родители имате вина-то е ясно,но при положение че оператора е допуснал двойно надвишаване на лимита на картата без да я спре-гони ги до дупка,ако трябва ги съди.Щoм договора м/у теб и оператора не е спазен от която и да е от страните,значи има нарушение на закона за договорните отношения.Този спор се урежда или със оптимално споразумение м/у страните ..или в съда.Това че системата на оператора не е отреагирала навреме за да блокира тая карта си е само и единствено проблем на оператора.Дефакто ти си сключил с него договор за услуга(платена),която на практика не работи.Демек са те "изпързаляли". Aми ако малкия беше врътнал 1000лв. и повече докато се "усети" системата-ко праим? Търсете си правата хора,независимо за голяма или малка сума или вреда с/у вас става въпрос.Аз самия съм завеждал и печелил дело за което всички ми казваха че се мъча да разбивам стена с глава.

Потребителски аватар
sharpshooter_
Автомобил: CorradoG60 Ford KugaTDCi
Двигател: PG

Мнениеот sharpshooter_ » Нед 15 яну 2017 14:19

Аз също съм на мнение, че трябва да си потърсиш правата колега. Лично не знам дали бих стигнал до дело, предвид липсата на каквото и да е доверие в съдебната ни система, но най-малкото категорично ще демонстрирам на оператора недоволството си, като успоредно с това ще му намекна, че ще го сменя с друг оператор. Обикновено това работи и бързо се стига до компромисни решения ;)

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Нед 15 яну 2017 14:23

И мой колега изгоря.
Нищо не може да се направи.
Отговорът от Мтел беше:

зДРАвейте,

Направих проверка по скучая с смс-ите.Номеа към който са изпращани е даден под наем на фирма
Ен Ти Ейч Медия България ЕООД - 02/448 72 00; email: technicalsupport@connect.nth.cn

Към която може да се обърнете за допълнителни въпроси.
Поздрави,

Andrei Stoianov
Senior Account Manager

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 15 яну 2017 14:34

Силно се съмнявам, че в някой договор пише, че сметката не може да е по-голяма от лимита. По-лошото е, че не го пише и в законите.
Така че дори при работещ съд няма шанс за успех

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Нед 15 яну 2017 14:38

Горе -долу по подобен начин от подобен отговор започна и моето дело.
Въпросната фирма на която е даден номера под наем НЕ Е СТРАНА ПО ДОГОВОРА, за да се оправдава оператора с нея и да насочва за разяснения към нея потребителя на услугата,т.е. другата страна по договора.С други думи-не ми дреме каква е фирмата на която оператора е дал номер под наем,каква е тарифата на минута за този номер и дали тая фирма е с регистарция на Луната ,ако щете-извинявамсе за грубия език,но много от нас в подобна ситуация с такъв писмен отговор приеамат битката за загубена и се примиряват.Не трябва да е така. :no

Mishonti
Автомобил: C220
Двигател: CDI 2007

Мнениеот Mishonti » Нед 15 яну 2017 15:09

Това, че лимита е надвишен с малко няма вина оператора. Реално системата няма как да засече надвишението на секундата. Каквото и да пишете си е така.

Потребителски аватар
vannkkata
Автомобил: Passat 1996
Двигател: 1Z

Мнениеот vannkkata » Нед 15 яну 2017 15:17

Ще си позволя да не съм съгласен. Как може в момента в който ти се изчерпят Мегабайтите на висока скорост, автоматично да минаваш на ниска скорост, а да не може при надвишаване на кредитния лимит да не ти ограничат изходящите повиквания(ес ем ес-и). Въпрос на желание е.

Mishonti

Мнениеот Mishonti » Нед 15 яну 2017 15:19

Нещата са съвсем различни в примера, който си дал, колега.

Потребителски аватар
vannkkata
Автомобил: Passat 1996
Двигател: 1Z

Мнениеот vannkkata » Нед 15 яну 2017 15:30

Дали софтуера който следи нещата не е един и същ? Питам и отговор не искам.
И малко лирично отклонение. Преди няколко месеца като ми дойде ес ем ес-а със сметката щях да припадна. Че съм надговорил предварително платените в пакета минути е ясно. Но можеха да пратят SMS, че наближава края им. Виня единствено себе си че не ги проверявам от време на време.
Все пак имат икономическа изгода да плащаме повече.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 15 яну 2017 15:35

Mishonti написа:Това, че лимита е надвишен с малко няма вина оператора. Реално системата няма как да засече надвишението на секундата. Каквото и да пишете си е така.

Айде да се пробваш да надвишиш с предплатена карта и тогава да пишеш глупости :mhihi

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Нед 15 яну 2017 15:58

Доколкото разбрах лимита в случая не е надвишен с малко,а направо двойно,което ме навежда на мисълта както писах по -горе че услугата ограничен лимит на тоя оператор не работи,или умишлено не сработва навреме.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 15 яну 2017 16:00

Имаше подобна тема за няколко хиляди лева сметка, лимитът беше надвишен 10 пъти. И кво от тва :gruebel

Mishonti

Мнениеот Mishonti » Нед 15 яну 2017 16:10

ktamen написа:
Mishonti написа:Това, че лимита е надвишен с малко няма вина оператора. Реално системата няма как да засече надвишението на секундата. Каквото и да пишете си е така.

Айде да се пробваш да надвишиш с предплатена карта и тогава да пишеш глупости :mhihi

Глупости пишеш ти. И като цяло сте далеч от истината.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Нед 15 яну 2017 17:29

ktamen написа:Имаше подобна тема за няколко хиляди лева сметка, лимитът беше надвишен 10 пъти. И кво от тва :gruebel

И какво като е имало подобна тема-чесане на езици в примерно 50страници тема-и какво очаквахте? Прокуратурата да прочете внимателно темата и да се самосезира ли? :no
Просто трябва да си търсим правата,ама не в този форум,а в институции на които това им е работата.Е заради такъв тип разсъждения от рода на "НЯма смисъл,еди кой си пробва в съда ама не стана...." Ми като не стане има по-висши съдебни инстанции,има обжалване и т.н.
Е затова разни мангали с незавършено основно дори-осъдиха БГ в Страсбург и без да имат един ден трудов стаж и 1 лв. платени данъци им платихме обезщетения от нашите данъци.Щото тоя етнос живее и съществува паразитно ,но перфектно знае и отстоява "гражданските" си права.
Извинявам се ,ама като се получи спор от тоя тип ,наистина побеснявам.И не с/у който и да е от вас колеги,а срещу въпросния етнос ,който на практика се оказва по-непримирим в отстояването на "правата" си за разлика от нас ,обикновеннте работещи данъкоплатци.....Айде спирам че пак взе да ми бяга центровката.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Нед 15 яну 2017 19:57

Какъв е принципа на тази измама? Коя е чат протрамата?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”