Помощ при избор на ХЛАДИЛНИК!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Чет 23 авг 2007 17:12

Не знам дали би отделил още някой лев отгоре, но поразгледай този модел и се поинтересувай за всичките му възможности и функции - http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09023125

Edit: Ето малко повече информация за него - http://vwclub.bg/~Sunny/Temp/MBT%20 ... 1%20FI.pdf

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Чет 23 авг 2007 17:51

XpacTa написа:Ей туй Gorenje си го взехме преди вече 3-4 години. Стар модел е, но да обясня защо го избрахме - енергиен клас А, отделни компресори за хладилната и за фризерната част, както и цифрово (?!?) настройване на температурата.
:да: аз съм със същия от 3 год. до 1000лв. това е твоя хладилник!препоръчвам ти го защото фирмата в която работя се занимава с бяла техника и когато трябваше да купувам хладилник от 20 различни марки и модели ми препоръчаха този и съм много доволен!

Потребителски аватар
pike
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pike » Чет 23 авг 2007 18:23

Като човек,продал доста бяла техника/някога/,те съветвам ELECTROLUX!!! Иначе Либхер не е зле,Горение-също. Всъщност това са три различни ценови класа-успех!!

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Пет 24 авг 2007 8:43

hristian37 написа:
ila написа:обезателно да е клас А- ниска консумация, да е с 2 компресора и вътре рафтовете да са стъклени

Не е ли подобре да е А+ клас с 1 компресор и електроклапа???

Това след А-то е тире, а не знак. Не знам да има "А+" и "А-". Класа е "чисто" "А", поне така беше когато аз проучвах пазара. Двата компресора са с много ниска консумация и почти не се отразяват на сметката за тока. Предимството им е , че можеш да изключиш единия компресор, например фризера когато е празен и той спира да харчи ток. Това е много важно защото хладилника е включен непрекъснато към мрежата и ако не се предвиди консумацията сметката за тока ще става срашна. Стъклените рафтове са нужни за да не пада храна надолу при разливане/изсипване от по-горен рафт. Стъклата много лесно се почистват, а и са много здрави. Почти е невъзможно да ги счупиш. Всички хладилници от този клас имат автоматично размразяване. Моят е Горение. От него по-скъп беше същия модел но с иноксов корпус. Аз избрах белия. До сега не ми е създал проблеми, но не искам да рекламирам марката Горение защото с печката имах проблем и от сервиза им ми отказаха да го го решат. Там муфела (казана на фурната ) е крив и тавата с манджата ми пада. Искат ми 95 лв за да ми го сменят с друг, а по документи са го отчели че е оправен. Абе и те са мошенници. Като се свързах със завода им пак ме препратиха към тези хора... Отказах се да се разправям.

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Пет 24 авг 2007 9:19

Колега незнам какво си проучвал ама има класове - А, А+, 2А - както ти написах в предишния си пост - с един компресор и електроклапа -постигаш същия ефект - изключваш си или фризера или хладилника. Като обикалях ми обясниха (дали е вярно незнам), че двата компресора е остаряла технология - новото било с електроклапа - недостатък, според мене е че, заради НО-фрост системата - и Класа всичко се управлява с компютър :idea:

Потребителски аватар
russonera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот russonera » Пет 24 авг 2007 9:19

Щом ги хвалите Горение значи са хубави.
Но аз от моя съм си доволен.И на приемлива цена е . :D

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Пет 24 авг 2007 10:38

Аз когато се чудех навремето какъв да бъде се консултирах с един познат много печен хладилен техник, та думите на човека бяха - ако ще взимаш комбиниран хладилник задължително да е с два компресора, гледай да са Данфос /Датска марка - Мерцедеса на компресорите/ Ембраке /Бразилски - номер 2 в класацията/ и още една френска марка, ама и забравих името /слагали са ги на едни алжирски Ением, дего ги имаше навремето по магазините/. Да избягвам испанските Аспера - карали по година-две най-много. Другото което беше - не си взимай Но Фрост - честно казано забравил съм обяснението на човека защо не :oops: И третото което каза - лично моето мнение е да си вземеш Горене. Правят ги в Словения с читави части.
Послушах човека, взех си Горене с два компресора Данфос, кара вече 6-та или 7-ма година някъде, до момента нямам абсолютно никакво оплакване от него /да чукна на дърво/, размразява се веднъж годишно, изключително тих е, за да се чуе кога включва компресор трябва да си до самия хладилник и да се заслушаш специално, на няколко крачки встрани вече не се усеща.
Впоследствие си купих и готварска печка и пералня на Горене - изключително доволен и от тях - и двете си вършат работата вече над 5 години безупречно. Между другото когато ги купувах и трите бяха с 5 годишна гаранция, сега за съжаление май вече са само с по 3, но ако трябва да избирам нещо, пак ще е Горене.
Това е от мен, дано да съм бил полезен.
Едит: забравих да кажа - гледай да е клас А
И още един едит: избери си модел с механично управление, ако купуваш и паралня - и тя да е с механичен програматор. Много по-дълговечни са. ;)

Последна промяна от Miki на Пет 24 авг 2007 10:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Пет 24 авг 2007 10:42

Френските не бяха ли нещо от сорта на "Женерал термодинамик" :?: :dontknow:

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Пет 24 авг 2007 15:32

Френските не бяха ли нещо от сорта на "Женерал термодинамик" Question

бяха юнайтед херметик..... бяха хубави компресори , само Ениема бяха гнусни през зимата :)
п.с Ембракото е старата технология на данфос ...която продадоха на Бразилия ... макар че съм цепил компресориот серията PW и ембраковци - всичко е еднакво , но смея да твърдя, че оригиналния данфос беше направен по прецизно .... макар че съм писал нагоре , пак да обобщя : компресор - данфос, хладилник с 2 мотора ( ако може) марка - Горение поне..... в никакъв случай: Либхер особенно ако е на R600 или разни там Беко и друга такава твар :evil:
Който не иска да ми вярва - негова работа :lol: ..и парите са си негови ....... :idea:

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Съб 25 авг 2007 15:38

Здравейте колеги, и аз търся хладилник, за LG някой да се изкаже? харесали сме два модела , заради обема..това търсим най-вече.
Някой да има наблюдения? :roll:

Този:

ХЛАДИЛНИК С ГОРНА КАМЕРА
-ОБЩ ОБЕМ 480Л.
-ХАЛАДИЛНА ЧАСТ 346Л
-КАМЕРА 134Л
-АВТОМАТИЧНО РАЗМРАЗЯВАНЕ
-СИСТЕМА "MULTY AIR FLOW"
-РАЗМЕРИ: В/Ш/Д: 172/68/72СМ.
ГАРАНЦИЯ 36 МЕСЕЦА - 729.00 лв. с ДДС

Изображение

Или пък този:

* -ХЛАДИЛНИК С ГОРНА КАМЕРА;
* -ОБЩ ОБЕМ 542Л.;
* -ХЛАДИЛНА ЧАСТ 378Л.;
* -КАМЕРА 146Л.;
* -''NO FROST'' СИСТЕМА;
* -ОТДEЛНА РЕГУЛАЦИЯ;
* -ЦВЯТ ВИНИЛ;
* -РАЗМЕРИ В/Ш/Д-179/86/71СМ.
* ГАРАНЦИЯ 36 МЕСЕЦА -999.00лв. с ДДС

Изображение

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Съб 25 авг 2007 16:01

-АВТОМАТИЧНО РАЗМРАЗЯВАНЕ

хм..на този само това ме притеснява :wink: ако означава , че се размразява чрез система за горещи газове, LG тата които съм виждал ( малко на брой ) имаха свойството да бръмчат през тези 10 мин , когато го правят ...от компресора е , ама все пак не е много приятно ако ти е на ключово място , близо до спалнята :)
Иначе са доста добри хладилници LG тата :idea:

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Съб 25 авг 2007 19:51

Ъъ не искам да спамя ама имаме мраз ...вече 32 години работи..имаше един руски някъв на 53 години ше ви излъжа за името ..един дебел такъвв още работи на селото ...а зимата зъмръзва вътре ...токови удари простотии и още кво ли не още си работи..

Иначе зимаите Липхер КУЛТОВИ са.. (тез по горе само за пример) ако един по новичък го сложиш на стайна температура -2 градуса и малко разлика в напрежението ...няма хладилник вече...

П.с така си е и с ГФ 2 и сега с новичкия ГФ 5 боклук...тва извън темата (знайте за ко говора) :twisted:

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Съб 25 авг 2007 20:03

В нас сме с gorenje от 1 година и проблеми не е създавал.
http://technomarket.bg/product_detail.p ... d=09005129

Потребителски аватар
russonera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот russonera » Съб 25 авг 2007 20:41

Колегата като си купи хладилнка да го снима и да го покаже. :D

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Съб 25 авг 2007 20:57

LG NO FROST никога докогато съм жив по голяма тояга от това няма :twisted: :twisted: :twisted: в склада има два от който нищо не става един на колега и един на шефа :!: :!: :!: горение или аристон с друга марка няма смисъл!!!!!!!!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”