10-те най-тъпи текста в попфолка

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Сря 05 дек 2007 9:12

Cherepaha написа:"13 BG простотии", е мнооо добро ... mhihi mhihi mhihi

http://www.ivosiromahov.com/2_article/a5.html

Хахаха, това е супер - особено за маршрутките :D
Хубаво е, че в България все още има творци като г-н Сиромахов, които могат да напишат нещо оригинално, забавно и в същото време съдържателно и по своему философско.
Г-н Сиромахов, възможно ли е причината, поради която вие сте далеч от творческата импотентност и смешния плач на мнозинството ваши колеги-интелектуалци, да се корени в прозаичния факт, че не обичате мастика? :lol:
Единствено не съм съгласен с вас за НДК. Съмнявам се, че тогавашната власт е построила сградата само за да организира там конгресите си. Все пак аз бях само на 6 години, когато ни връхлетя демокрацията, така че не мога да твърдя дали НДК е бил предназначен главно за партийни конгреси, но със сигурност си спомням, че в зала 1 се провеждаше например Асамблея знаме на мира. След промените дворецът стана поле за изява на много родни (пък и не само) изпълнители, в това число и на вашия работодател Слави Трифонов.
Архитетурата на сградата на мен лично ми харесва. Трябва да ви kажа, че в Америка съм виждал далеч по-нелицеприятни convention centers, които са гордост за града и една от най-важните му забележителности. Все пак - въпрос на вкус и на мнение. :wink: :wink: :D

Иво Сиромахов
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Иво Сиромахов » Сря 05 дек 2007 10:13

:D
Няколко пояснения:
1. Не съм интелектуалец. То изобщо в България интелектуалци няма. Хората, които си присвояват тази титла, обикновено са някакви мрънкащи аутсайдери, които обвиняват обществото за това, че тъпите им книги не се четат и тъпите им филми не се гледат.
2. Обичам мастика, особено през лятото. Но не смятам, че профсъюзът трябва да ми я плаща :D
3. НДК си е конгресна сграда отвсякъде. Вярно, че сега в зала 1 се правят много концерти, но то е поради факта, че в София няма хубава голяма концертна зала. Зала 1 нито има подходяща акустика, нито е удобна за публиката с тия плюшени столове, около които няма как да се разкършиш :D

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Сря 05 дек 2007 10:33

Иво Сиромахов написа::D
Няколко пояснения:
1. Не съм интелектуалец. То изобщо в България интелектуалци няма. Хората, които си присвояват тази титла, обикновено са някакви мрънкащи аутсайдери, които обвиняват обществото за това, че тъпите им книги не се четат и тъпите им филми не се гледат.
2. Обичам мастика, особено през лятото. Но не смятам, че профсъюзът трябва да ми я плаща :D
3. НДК си е конгресна сграда отвсякъде. Вярно, че сега в зала 1 се правят много концерти, но то е поради факта, че в София няма хубава голяма концертна зала. Зала 1 нито има подходяща акустика, нито е удобна за публиката с тия плюшени столове, около които няма как да се разкършиш :D

Ама разбира се, че обществото е виновно за бездарието на бездарниците - че кой друг - напълно прави са да го обвиняват. :lol:
Сериозно - ако някой пише или прави нещо, което не предизвиква и грам интерес у читателите или зрителите, то той трябва да спре да го прави и да се преориентира към друга дейност. В Столичната компания за градски транспорт, например, се търсят шофьори. По стоежите в София (а и не само) има глад за общи работници. Все повече обществени сгради изпитват вопиюща нужда от хигиенисти. Въобще - варианти за професионална реализация - бол.

Базарът под НДК наистина е малко не на място - но все пак, какво по-хубаво от това да можеш да си купиш маратонки Рийбак и евтини бикини в идеалния център на София - демокрация - нали за нея се борихме! :lol:

Да сте жив и здрав, г-н Сиромахов - шоуто, което вие и останалите от екипа правите, остава ненадминато за мащабите на България. Аз лично много му се радвам и ме кефи.
Продължавайте все така.

Да живее евтината мастика! :lol: :lol: :lol:

Иво Сиромахов
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Иво Сиромахов » Сря 05 дек 2007 18:07

Благодаря ти за пожеланията, connor cane!
Прав си за преориентирането. Ако човек иска да работи, има достатъчно сфери, в които може да се изяви. Но, ако е мързелив и некадърен, тогава разбира се обществото му е виновно. :D
А евтините бикини и маратонките-менте са продължение на това евтинджос-мислене, ама това е друга тема.

Иво Сиромахов
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Иво Сиромахов » Нед 09 дек 2007 16:05

Относно братя Кулинови:
Добре познавам тия славни творци и творчеството им.
Не съм ги включил в класацията, защото песните, които те правеха - "Тирбушонът", "Боц - маане" и т.н. бяха замислени като пародия на чалгата.
Текстовете им осмивах всичката чалга-простотия, с която се ебавам и аз в статията си "10-те най-тъпи текста в попфолка".
Интересен е и фактът, че преди да се хвърлят в попфолка, братя Кулинови участваха в групата за концептуална музика "Мъртви поети" :D
Изобщо те са много интересни хора, не ги подценявайте!

http://www.ivosiromahov.com

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пет 04 апр 2008 14:37

Ох Иво, Ох кеф
Иво Сиромахов , голям кеф...

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Пет 04 апр 2008 15:24

L&R написа:
Ох Иво, Ох кеф
Иво Сиромахов , голям кеф...

Ето го :arrow: http://vbox7.com/play:be9373a1

Интересно този текст влиза ли към 10-те mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
zdravko_1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_1986 » Съб 05 апр 2008 12:21

Господин Сиромахов, вие не работите ли при господин Слави Трифонов.
А колкото до текстовете наистина са много тъпи и смешни, но в последно време като че ли започват да се оправят :wink:

Потребителски аватар
ZLaTa_KiFLa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ZLaTa_KiFLa » Съб 05 апр 2008 12:54

има още доста песни който бих включила, но и тези си ги бива.Особено Номер1 :lol:

Потребителски аватар
Cee
Автомобил:
Двигател: AMX

Мнениеот Cee » Съб 05 апр 2008 13:10

без коментар :bowdown

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Съб 05 апр 2008 14:52

http://blog.nazdrave.net/?p=75 аз поне на по тъп текст не съм попадал ама явно явтора е подценил народното творчество и е подходил лекомислено към темата ....като е не направил особено задълбочено проучване... :D

Върни се в “ОФФ-Топик - други”