Проблем с комина. Давайте съвети.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- dekata
- Автомобил:
- Двигател:
От опит зная,че печката пуши или от много въздух,или от малко.Ако си с дограма има вероятност да не достига въздух.Лесно може да провериш. Като запуши отваряш прозореца и гледаш дали има ефект.Преди малко тествах номера с аспиратора.И моят е в комина само че печката е под мен(живея в къща на два етажа)Нищо не стана като го пуснах.Печката си гореше нормално.В твоят случай аспиратора е под теб,но не знам защо си мисля,че той трябва да подобри тягата на комина.Може и да греша.Проблем ще има ако е на същият етаж.Така че от там започни търсенето 

- Plumber
- Автомобил:
- Двигател:
dekata написа:От опит зная,че печката пуши или от много въздух,или от малко.Ако си с дограма има вероятност да не достига въздух.Лесно може да провериш. Като запуши отваряш прозореца и гледаш дали има ефект.Преди малко тествах номера с аспиратора.И моят е в комина само че печката е под мен(живея в къща на два етажа)Нищо не стана като го пуснах.Печката си гореше нормално.В твоят случай аспиратора е под теб,но не знам защо си мисля,че той трябва да подобри тягата на комина.Може и да греша.Проблем ще има ако е на същият етаж.Така че от там започни търсенето
Ми той колегата каза че е на последния етаж

- dinko_bonev
- Автомобил:
- Двигател:
Днес реших да направя проверка на комина от началото до покрива. Какво се оказа:
1. Коминът не започва от мазето.
2. Следват магазините - и от там не почва.
3. На втори етаж - празен апартамент без капачка на розетката. Рекох си - открих проблема.
Да ама НЕ!!!
Пробвахме дали ще има тяга там - ами няма - духа си от отвора все едно че има вентилатор вътре. Какво остава - освен съседа на първия етаж да си е бутнал абсорбатора в комина. Как да решавам проблема без да му запушвам комина под отвора за кюнците в нашия апартамент?!
1. Коминът не започва от мазето.
2. Следват магазините - и от там не почва.
3. На втори етаж - празен апартамент без капачка на розетката. Рекох си - открих проблема.

Pichaga написа:това за аспиратора/абсорбатора не го разбрах.....
roll:
Понякога,не винаги

Нямам обяснения защо се получава-дзверихме се с едно приятелче в неговата къща,умувахме...накрая върза абсорбатора в другия комин и работата заспа....
Да не споменавам колко сажди и смрад на въглищна мина беше у тях....
BTW-и аз живея в къша на 2 етажа,с кухня-хол и камина с водна риза -пак там...2 години се топля така,няма сажди,мажди и т.н.Като се има впредвид че комина ми започва от тавана на първия етаж и дефакто няма 5 метра височина...Не излиза над билото-щот нямам толкова дълга тръба,пък и как да я укрепя да не я духне вятъра?
Така че лично аз нямам обяснение защо се случва така с колегата!Освен ако му е "турена шапката"-както се казваше в "Баш майстора"
- beck's
- Автомобил: Peugeot 307 2000 HDI
- Двигател:
Само да не се изложа
Преди когато имах камина и дърпаше слабо дядо ми даде един съвет-един напоен парцал с нафта се запалва в розетката(тъй май се казваше),затваря се капака и се чака да изгори...само че има голям проблем...навън става чудо...всичките мизерии излизат с пълна сила и гледай да няма пране на някой простор. Само с това мога да помогна...или поне аз си мисля, че помагам...

Преди когато имах камина и дърпаше слабо дядо ми даде един съвет-един напоен парцал с нафта се запалва в розетката(тъй май се казваше),затваря се капака и се чака да изгори...само че има голям проблем...навън става чудо...всичките мизерии излизат с пълна сила и гледай да няма пране на някой простор. Само с това мога да помогна...или поне аз си мисля, че помагам...
- dinko_bonev
- Автомобил:
- Двигател:
Добре де,що не извадиш кюнеца и не "нюхаш" един ден-ако е от абсорбер-все някаква смрад на готвено ще усетиш...
Щот може да е ,ама може и да не е...Да не е няква заседнала мизерия-на къщата на сестра ми имаше един случай с една дъска от кофража на плочата,която не са махнали-гюлета се пускаха,бензин се пали,нафталини,парцал с нафта-нъц!!!!Накрая сама си падна,ама що ядове създаде,не е истина....Знаеш ли колко е кофти да гасиш "Кирковско" котле пълно догоре с въглища и таман разгоряло се....
Щот може да е ,ама може и да не е...Да не е няква заседнала мизерия-на къщата на сестра ми имаше един случай с една дъска от кофража на плочата,която не са махнали-гюлета се пускаха,бензин се пали,нафталини,парцал с нафта-нъц!!!!Накрая сама си падна,ама що ядове създаде,не е истина....Знаеш ли колко е кофти да гасиш "Кирковско" котле пълно догоре с въглища и таман разгоряло се....
- dinko_bonev
- Автомобил:
- Двигател:
chy написа:Добре де,що не извадиш кюнеца и не "нюхаш" един ден-ако е от абсорбер-все някаква смрад на готвено ще усетиш...
Беше прав - изнесох казанчето защото започна да връща, проветрих, затворих и след малко замириса на картофена манджа...
Ами сега какво да правя?!
chy написа:vladtod® написа:ако имаш възможност за нов комин някак да си направиш,в този изпразни един флакон полипропиленова пяна.Немоа да простя такава наглост
Истинския ЧОВЕК трябва да е над тея неща-според мен![]()
П.С.Само да уточня-за пяната знам че е "полиуретанова"
и истинския човек има граница на търпение,сорка за спама
- dinko_bonev
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “ОФФ-Топик - други”