Ex Smoker или "VW Кампания - No Smoking"

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Чет 31 яну 2008 20:20

Пушех по 2кутий на ден :evil:
От 4 години съм непушач и много се гордея, отказах ги от раз и до момента една цигара не съм запалил, дори и ме блазнат, даже ги ненавиждам :wink:

Към пушачите:
Откажете ги, много е хубаво да се осводиш от едни лайна и най важното, че дишаш свободно :wink:
Помислете си само, какво е да хвърляш всеки ден по 5лв в кофата за боклук, ами на месец, ами на година............ изчислете колко пари са:!:
Пожелавам Ви , да се преборите с тази смрат :wink:
Успех :wink:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 31 яну 2008 20:27

Tinko написа:И какво точно прави това? :roll:

дими като цигара, но дима е безвреден и не задимява помещенията, може да се "пуши" практически навсякъде... аромата е като от пура - нещо средно между ванилия и тютюн :wink: В дима има никотин, който подтиска желанието да пафкаш истинки цигари, а и с тази примерно навик "да имаш нещо в ръката" не се налага да го преодоляваш :wink:

Потребителски аватар
jafara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jafara » Чет 31 яну 2008 21:57

petkovski_dido_kimi написа:
jafara написа:Ами колеги с желание става .. аз от 20ти декември все още се държа без цигари .... ;)

блазети пич.аз лепенки използвах хапчета нестава. :oops:

Воля ... мноого воля колега ... и дъвки солети и воля ;)

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Чет 31 яну 2008 22:35

Бе не знам вече кво.Солети ли,дъвки,апове.Няма спасение май :)

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Пет 01 фев 2008 22:33

musura написа:
Tinko написа:И какво точно прави това? :roll:

дими като цигара, но дима е безвреден и не задимява помещенията, може да се "пуши" практически навсякъде... аромата е като от пура - нещо средно между ванилия и тютюн :wink: В дима има никотин, който подтиска желанието да пафкаш истинки цигари, а и с тази примерно навик "да имаш нещо в ръката" не се налага да го преодоляваш :wink:

Ема нали има никотин в тия смеси дето ги пушиш?Никотина не е ли вреден?

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 01 фев 2008 23:19

Plumber написа:Ема нали има никотин в тия смеси дето ги пушиш?Никотина не е ли вреден?

Никотина е най-малко вредното нещо от цигарите... затова има никотинови дъвки, никотинови лепенки и т.н. ...

А и идеята е, да се "пушат" различни, като концентрация, пълнители - първия месец с количество равно на 1 кутия цигари (като съдържание на никотин) на ден, после два месеца на по-ниски нива и накря си пафкаш въздух, просто да си начешиш навика да пускаш пушек и да държиш нещо между пръстите :wink:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Съб 02 фев 2008 1:23

Организма произвежда никотин. Когато той свикне с цигарения никотин спира да го произвежда. Поради това се дължи пристрастяването, разтреперването за цигара и т нт. Когато не пушим дълго и запалим ни се завива свят нали? А защо ли? Защото организма е произвел някакво количество и ние кат му го набием с някое синьо виктори още 10 пати по толко и за това се получава това. И хоп кат загасим няма никав никотин.... Следва след час пак цигара и така без спирка. Ракът и проблемите с дишането идват от катраните които организмът не може да разгради и това си овстава завинаги в човека. Иначе самият никотин е дори полезен за организма. :wink: :026:

Потребителски аватар
Green_Madness
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Green_Madness » Съб 02 фев 2008 1:50

Тия дни в друга тема ме обвиниха в дискриминация... :shock mhihi.... и ми изтриха мненията. Сега очаквам да ме обвинят в пропаганда, д*ба. Писах, пиша и ще пиша в тази тема. Да, пуша, сега пуша и пиша, нещо проблем :061: :duel За тези, които не знаят за лайната и просто четат - не почвайте! Все пак, за да вкарам някаква мисъл в моето мнение, ще кажа, че много силно искам, след като отворя очи и след като целуна девойчето до мен, да го целуна пак, вместо филтъра..... SMOKING KILLS! Но пуша, и честно казано не знам кога ще спра, и за колегата от тия дни - да ти споделя брато, по-съм ловък в паленето на цигара, отколкото в занаята връзване на обувки. 8) 8) 8) :lol:

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Съб 02 фев 2008 6:59

Да кажа и аз за цигарите, пушил съм спирал съм, сега не пуша към 3-4 години вече. Отказването на цигарите е занимание самотно, няма нужда да се пише да се търси подкрепа съчувствие и прочие, трябва просто да решиш за себе си и толкова. Няма нужда да се броят дните часовете и минутите които не пушиш , това значи че просто мислиш, че се лишаваш от нещо. Иначе цигарите са полезни за държавата - създават се работни места, данъци акцизи и прочие, хората трудно доживяват до пенсия. Един съвет за тези които се мъчат да ги откажат - просто се радвайте че вече не пушите това е достатъчно. Това може да е трудно за разбиране, но е малко като репликата от един филм на Никълас кейдж към Матю модаин :
"- какво харесваш на птиците"
"- ами те летят" - отговаря Матю
" - е и какво от това " - пита кейдж

Лек ден на всички и ако може пушачите да се съобразяват с непушачите!

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Съб 02 фев 2008 11:12

Да бе да полозен бил никотина. За това като ги спреш само паранои и депресии. Много е полезен няма що. :lol: Па и тва да спираш цигари с никотин е като да отказваш хероин с хероин. :lol:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Съб 02 фев 2008 11:16

black` написа:Да бе да полозен бил никотина. За това като ги спреш само паранои и депресии. Много е полезен няма що. :lol: Па и тва да спираш цигари с никотин е като да отказваш хероин с хероин. :lol:

Ами само ще ти кажа че това е една от съставките за уросяване на мозъка. А след като го произвежда организма значи има нужда от него.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Съб 02 фев 2008 11:29

:shocked Бате дори и да произвежда е нещо от сорта на 0.001 мг. И никакво уросяване. Свива кръвоносните съдове дори. Високо кръвно... Тия тука даже са писали че е токсичен... http://bg.help-eu.com/pages/lex-lexique-434-NICOTINE.html?xtor=SEC-5 Удря яко в нервите после като се спре. Бе тва никотина е по гадно и от секви дроги бре. :lol:
http://en.wikipedia.org/wiki/Nicotine А тука оприличават ефекта даже с тоя на кокаина.
The LD50 of nicotine is 50 mg/kg for rats and 3 mg/kg for mice. 40–60 mg (0.5-1.0 mg/kg) can be a lethal dosage for adult humans.[11] [12] This makes it an extremely deadly poison. It is more toxic than many other alkaloids such as cocaine, which has an LD50 of 95.1 mg/kg when administered to mice.

Ти ми викаш че бил полезен. Хехе :lol: :shock
Така вярно нищо няма да спрете. :lol: :No

Потребителски аватар
russonera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот russonera » Съб 02 фев 2008 12:48

Не се отказвайте с такива смешни работи.По принцип всичко вече е вредно,ама със цигарите си режеш живота. :wink:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Съб 02 фев 2008 20:51

То да бяха само те от нещата които режат живота.

Потребителски аватар
russonera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот russonera » Съб 02 фев 2008 20:59

Tinko написа:То да бяха само те от нещата които режат живота.

Прав си колега. :wink:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”