Току що ме спря Шерифъъъът

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Чет 31 юли 2008 10:39

По мои впечатления от САЩ, ако нарушението, което си направил, не е сериозно, и не се правиш на отворен на ченгетата, почти сигурно ще се разминеш само с устна забележка.
Най-глупавото, което можеш да направиш там, е да почнеш да им се правиш на разбирач, да им спориш или (не дай, Боже) да им предложиш пари - тогава ще те и арестуват. :shock
А немските возила там са на голяма почит и уважение - ако искаш да си гъзар, една наточена S класа може много да ти помогне. :D

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 31 юли 2008 10:56

В Сан Диего в 1 след полунощ си карам по един път с 2 ленти в посока и стигам кръстовище. Изведнъж се появява малко мъгла. Много странно беше. Като малко облаче... Спирам, оглеждам се и правя ляв завой. Пътят пак е с 4 ленти... Карам си аз и изведнъж от дясната ми страна се появяват още 4 ленти :roll: Лекичко се прибрах в най-дясната лента. Оказа се, че пътят, по който съм завил е бил с по 4 ленти в посока и съм завил от лявата страна на островчето mhihi

И веднага отзад лампи се появиха, спрях. Фенерче в очите и ръка на пистолета... Така дойде полицая. Гледаше много втрещено и направи забележка, че отдавна не бил виждал такова нещо.

Поговорихме си - обясних му, че не съм от тука и съм с рент-а-кар, както си и личи и за първи път съм в този квартал. Провери ми документите, упъти ме как да стигна, където отивам и си ме изпрати по живо по здраво :lol:

В щатско освен да превиша с до 10 мили скоростта по магистралата, друго нарушение не съм правил. А за един месец навъртях над около 3000 мили, 90% от тях - градско в Сан Диего.

В София като се върнах ми трябваше време да се адаптирам към българския начин на шофиране... mhihi

А в Германия ме спряха със 190 по магистралата при ограничение 120. Настигна ме БМВ, изпревари ме и ме отби. Аз им обясних, че съм видял, че всички карат с 200, въпреки че знаците мигат 120 и съм помислил, че тия знаци не са за ограничение на скоростта... mhihi Голем фън беше :lol: Обяснихами, че да, тези знаци ограничават скоростта, провериха колата да не е крадена и си ме изпратиха и те по живо по здраво...

В БГ - пред КАТ София - една вечер около 2 ч. ме спряха с 90. Искаха да пишат, аз им казах да пишат, щото съм си виновен, те ме погледаха - изглеждах си виновен mhihi Прочетоха ми конско: "Един път става белата" и ме пуснаха...

От около година насам не правя нарушения на закона, с леки изключения за превишена скорост, но до 20 км/ч. Много по-спокойно е така.

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Чет 31 юли 2008 12:17

Наистина си е най-спокойно да си караш според ограничението - за 10-20 км отгоре няма да ти направят проблем, пък и е по-безопасно.
В Германия и Америка (и във всички бели държави) хората имат пътища - можеш и с 250 да караш без никаква опасност (ако ти го позволява колата де).
Тука с нашите кратери какво да караме - вчера минавам по един път - няма дупки. Днеска - не дупка, ами кладенец се е появил. И Тракия в по-голямата си част е на вълни и кръпки - 130 даже са много за някои отсечки.

Потребителски аватар
nadasdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nadasdi » Чет 31 юли 2008 13:12

connor cane написа:По мои впечатления от САЩ, ако нарушението, което си направил, не е сериозно, и не се правиш на отворен на ченгетата, почти сигурно ще се разминеш само с устна забележка.

Забравяш и за цвета на кожата :twisted:
Един приятел латино го спират с 30 мили отгоре, и реда е да му чукнат тлъст тикет, обаче колата е на сестра му и полицая като вижда на компютъра че не е негова отива да пита на кой е. Вижда обаче отверка на пасажерската седалка и направо си го арестува...
Друг приятел, пак латино, го спират на магистралата за леко превишена скорост отивайки за друг щат и го питат дали могат да направят оглед на колата. Той спокойно казва че може, а онея почват да свалят седалките и корите понеже много наркотици се вкарвали от Джорджия в техния щат...

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Чет 31 юли 2008 15:19

nadasdi написа:
connor cane написа:По мои впечатления от САЩ, ако нарушението, което си направил, не е сериозно, и не се правиш на отворен на ченгетата, почти сигурно ще се разминеш само с устна забележка.

Забравяш и за цвета на кожата :twisted:
Един приятел латино го спират с 30 мили отгоре, и реда е да му чукнат тлъст тикет, обаче колата е на сестра му и полицая като вижда на компютъра че не е негова отива да пита на кой е. Вижда обаче отверка на пасажерската седалка и направо си го арестува...
Друг приятел, пак латино, го спират на магистралата за леко превишена скорост отивайки за друг щат и го питат дали могат да направят оглед на колата. Той спокойно казва че може, а онея почват да свалят седалките и корите понеже много наркотици се вкарвали от Джорджия в техния щат...

Изродски много си прав. Каквото и да говорят, да пишат, да заявяват и да се кълнат, расизмът си съществува с пълна сила.
Отиваш в Ню Йорк - всички чистачи, портиери, шофьори на градския транспорт са или черни, или мексиканци (кубинци и всякакви такива), или индийци...

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Чет 31 юли 2008 15:59

connor cane написа:Каквото и да говорят, да пишат, да заявяват и да се кълнат, расизмът си съществува с пълна сила.

В офиса ( УСА ) имаше няколко студента от #%&# призход. Аз си знам, че техните комюри ( чернилки, мангали, ауспуси на краз ) не трябва ама никога да се наричат така. Но смотаните дечурилга бяха на стаж да се учат при нас. Много се разбирах с няколко от тях и те винаги ме наричаха #%&#. Веднъж така цял ден направо ми напълниха главата с думата #%&#. Незнам как явно неволно се изпуснах и нарекох #%&# едното от тях но по начин както те се обръщат към мен по приятелски :!: :!: :!: :!: без да имам никакво лошо намерение.
Аз ли съм който го казва това, от там викане при шефа, обястнения писменни. Пишене по отделно на всеки извинителни писма. Едното даже под съд тръгна да ме дава. Идваха родителите извинения по отделно на тях. Едното даже си докара бабата :shock да ме пита какво съм искал от нейното толкова мило внуче :evil:.
Едвам съм се отървал.

Иначе в ежедневието.
Качвам се у аутобуса за път към нас. Има едно място до прозореца а до него седи един #%&#. Отправям се към мястото и го помолвам учтиво дало мога да седна до него. Тоя ме гледа с поглед "КЕ ТЕ Е*ЕМ ДО КРЪВ И ГОВНО". Оставам правостоящ на следващата спирка се качва #%&# нашия с ръкомахания и техния диалект ЙО БРОДА и го извика и си седнаха без да си говорят през целия път ( демек не се познават ).
Ако това не е дискриминация.

*Легенда #%&# = НИ*А (още не искам нита да я казвам нито да я пиша тази дума).

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Чет 31 юли 2008 16:08

В щатите за sexual and racial harassment направо те уволняват и дават под съд - побъркали са се там тия тъпанари. Бахти продуханите мозъци.
Другия път като видиш ауспух на Краз :D му кажи
"What's up, spook?" :D :D :D :D
Aма черниликите обикновено са глупави и едва ли ще те разбере. Оставам на филолозите и специалистите да обяснят как и защо в случая се използва "spook".
Първият познал има бира от мен. :D

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Чет 31 юли 2008 20:04

Добре бе колега, пуснал те е така, щото ти е за първи път ?! Нещо ми е супер странно :( Тука ако те спрат с такова превишение на скоростта може да ти вземат колата, а има и случай с вкарване в затвора.

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Пет 01 авг 2008 6:01

Днес пак минах от там, оказа се че лимитът не бил 45, а 35 мили в час. Тази година от нищо не ми пука тука, по едно време си бях изгубил книжката и тогава пък съвсем бях изтрещял, естествено уж с премерен риск, но има и друго тук - хората са толкова слаби шофьори, не подават мигачи, престрояват се без да се съобразяват, може би за това са тези ограничения.

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пет 01 авг 2008 8:18

lowrider написа:Днес пак минах от там, оказа се че лимитът не бил 45, а 35 мили в час. Тази година от нищо не ми пука тука, по едно време си бях изгубил книжката и тогава пък съвсем бях изтрещял, естествено уж с премерен риск, но има и друго тук - хората са толкова слаби шофьори, не подават мигачи, престрояват се без да се съобразяват, може би за това са тези ограничения.

Абсолютно затова са там тия ограничения. Американците са толкова тъпи и лишени от съдържание, че се объркват при най-глупавата ситуация. Ако си забелязал, там изпреварването е забранено навсякъде освен по магистралите - просто ще се избият тъпанарите.
Ето защо в Америка има толерантност към некъдърните глупаци - просто мнозинството от населението там са такива. :D

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Пет 01 авг 2008 8:41

Първия път, когато бях в УСА беше през 1998г. Българските книжки тогава не вървяха, освен ако нямаш документ, че си минал изпит пред техен инспектор по шофиране (демек нещо като пред нашия КАТ, само дето оня не е ченге, а нещо като инструктор и от него се взимаше докюментя!).
Та, тогава навремето, бях добарал един европейски форд ескорт, ръчка, и много се кефех, щото ръчките бяха кът и дефицит голем.
Отиван в уговорения час, демек, карам си до мястото, дето трябваше да го взема тоя, спирам и той сяда на дясната седалка, за да ме изпитва...
Включвам първа и тръгвам, после втора, а оня се осеща, почва да се пули и вика: "Това Manual Box ли е?" Аз му отговарям: "Аха!" А той вика "Спри!" Аз го питам: "Ко стана?" Той вика: "На си ти кетапа, аз тази кола не мога да я карам, какво да те изпитвам тебе?!" mhihi

Потребителски аватар
vladikk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladikk » Пет 01 авг 2008 14:13

та и аз барабар Петко с мъжете да споделя и аз какви глупости съм правил по времето когато живеех в САЩ.
така... карам си аз по магистрала и влизам вече в МАЯМИ около полунощ и карам към къщата на братовчеда със скорост 45мили при допустима 25 и бам...кукерите ме заковават. И така искат ми док,аз търся намирам всичко с американска книжка,застраховка и всичко. Проверяват ме те там и вътре ми е Българската книжка и идва кукера и ми вика извиняваме се,че ви безпокоя господине не знаех че имате имунитет!!! :lol: :lol: :lol: при която аз избухвам да се смея и питам какъв имунитет??? и той ми обяснява,че понеже инфото по БГ книжката показвало само,че съм от Европа и явно е станало някъква каша и оня ми мисли за някякъв дипломат! Аз съм с МЛ 500 който е на братовчеда,а той работи в една мн известна брокерска агенция в САЩ от 12г. и онзи ми вика няма да се повтори господине. Пожела ми лек път и аз си тръгнах. Аз неможах да повярвам,защото и друг път са ме спирали,но такова нещо не ми се бе случвало :lol:
mod edit: vaskoto1

jamesdav
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот jamesdav » Нед 11 окт 2009 22:26

connor cane написа:Другия път като видиш ауспух на Краз :D му кажи
Aма черниликите обикновено са глупави и едва ли ще те разбере. Оставам на филолозите и специалистите да обяснят как и защо в случая се използва "spook".

Не знам дали предложението за бирата още важи (14 месеца са минали все пак!), но в случая се бъзикаш точно с това, че оня е черен. Все пак призраците са бели...

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Re: Re:

Мнениеот maxpayne » Нед 11 окт 2009 23:49

jamesdav написа:
connor cane написа:Другия път като видиш ауспух на Краз :D му кажи

Не знам дали предложението за бирата още важи (14 месеца са минали все пак!), но в случая се бъзикаш точно с това, че оня е черен. Все пак призраците са бели...

Тц, малко по-различно е. Spook е популярна расистка обидна дума и идва от това, че духовете не се виждат или много трудно се виждат, освен това се появяват нощно време. А негър на тъмно се слива с обстановката и не се забелязва 8). Малко по-непопулярно - така наричат агентите на цру, идва от същата идея, че трудно се забелязват. Няма начин да не сте го чували това в някой екшън.

Пия Хайнекен 8)

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Re: Току що ме спря Шерифъъъът

Мнениеот guard » Пон 12 окт 2009 18:26

един съвет от мен, виждам, че си младо момче още.
Не си играй със съдбата и бъдещето ти, законите са за това за да се спазват,
а като почнах със съветите, не карай с над 100 по магистралата.
Директно ще те вкарат в затвора. :wink:

Иначе аз съм един шофьор без нарушения по Калифорнийските пътища.
Иначе добре ти е дошло на акъла да си показваш Българската книжка, не американската, че иначе после на "училище" има да ходиш след тикетите. :wink:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”