Писмо от банката... или ,какво подяволите искат от мене!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Re: Писмо от банката... или ,какво подяволите искат от мене!

Мнениеот vasstop » Нед 20 юни 2010 14:16

ALESYZ написа:Колега, как може за 2 лева да занимаваш целия форум с подобни глупости? И кой ти е виновен, че не четеш това което подписваш и се правиш на гръмнат за месечната такса, която се начислява на всяка сметка разкрита в банка, независимо от вида й? Размерът в случая няма значение. Съди банката, накрая ще платиш и съдебните такси по делото, за 2 лева. Смешна история.
Не е смешно Сашо, въпросът е принципен и става дума за това, че банката трябва да те уведоми предварително за липса на пари по сметката ти, а не да те 'цака с топла бира' впоследствие.
Уведомлението е задължително, но доста от нашите банки си правят пас, за да вземат 2лв...

Потребителски аватар
Damianski
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AFT

Мнениеот Damianski » Нед 20 юни 2010 20:40

ALESYZ написа:Колега, как може за 2 лева да занимаваш целия форум .... Смешна история.

Да колега , занимавам целия форум! Ей така, щото като ти пратят писмо след 10 год. че им дължиш 20 000 лева и всичко е законно, ще плачеш!
И най-вече , както каза колегата по горе , нещата са принципни.
Наскоро в дома на мой приятел влезе съдия изпълнител за 17 стотинки!
Невероятно но факт!

Банката била фирма , като съм вземел пари от нея , съм и дължал такса за услугата. Ква такса , кви пет леа , ква пазарна икономика , какви 26% бе драги зрители и радиослушатели, какви са тия лайнярщини , АЗ НЕ СЪМ ВЗИМАЛ ОТ БАНКАТА ПАРИ НАЗАЕМ, АЗ ИМ ДАДОХ 5 ЛЕВА. НЕ СЪМ И ПОЗВОЛЯВАЛ НА БАНКАТА ДА ТЕГЛИ ПАРИ ОТ СЕБЕ СИ , ЗА ДА ПЛАТИ НА СЕБЕ СИ , И ТО ОТ СМЕТКА КОЯТО Е НЕВЪЗМОЖНО ДА МИНЕШ НА МИНУС.!

Капиш ?

Потребителски аватар
Ivailo
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 21 юни 2010 14:08

Колега, ти може да не си взимал пари от банката, но си ползвал услугите й, за което се плаща.

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Пон 21 юни 2010 17:53

ISRalien написа:Колега, ти може да не си взимал пари от банката, но си ползвал услугите й, за което се плаща.

Това е така! Съгласен съм. Но как от дебитна сметка (сметка в която първо трябва да сложиш и чак тогава да вземеш) те изкараха кредит! Как изкараха кредит , и как начислиха 26%.! КАК?
Как ми взеха пари без да ме питат дали съм съгласен да изтегля кредит от тях за да платя на тях и да им платя 26%. КАК?

Ще кажете , ми ти си подписал договор! Ми да , подписал съм! Но е редно като са ми свършили парите по картата и минавам на червено, да се обадят , да кажат ... така и така ... Не мислиш ли ?
Редно е като ми е издадена картата, да ми сигнализират!
Редно е , като не си ползвам сметката да не ме цакат.
Редно е като има движение , да плащам такса.
Редно е , като съм промо, и не плащам такса, да не плащам такса наистина, а не "неактивност!" Каквото и да значи "неактивност" . Каква дейност и какво обслужи банката като не е имало движение по сметката!?

Потребителски аватар
jijibs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jijibs » Пон 21 юни 2010 18:20

И аз изгорях по такава схема с 40 лв. Издадоха ми кредитна карта като бонус (теглих един овърдрафт), която нямаше такса обслужване за първата година, обаче на втората година получавам писмо, че съм ползвал 40 лв от кредита, а аз и ПИН кода не й знаех на картата. Всички вдигат рамене, че след 2 часа разправии една мацка от банката се сети, че тези пари са такса за преиздаване и така...
Както казва на един приятел чичо му: "Както си вървиш и усещаш, че ти влиза един к.р отзаде. Обръщаш се - няма никой"
Не знам в нормалните държави как стоят подобни въпроси, но тука банките лъжат като циганка на битака. :не:

Потребителски аватар
Ivailo
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 21 юни 2010 18:39

freestyler911 написа:
ISRalien написа:Колега, ти може да не си взимал пари от банката, но си ползвал услугите й, за което се плаща.

Това е така! Съгласен съм. Но как от дебитна сметка (сметка в която първо трябва да сложиш и чак тогава да вземеш) те изкараха кредит! Как изкараха кредит , и как начислиха 26%.! КАК?
Как ми взеха пари без да ме питат дали съм съгласен да изтегля кредит от тях за да платя на тях и да им платя 26%. КАК?

Ще кажете , ми ти си подписал договор! Ми да , подписал съм! Но е редно като са ми свършили парите по картата и минавам на червено, да се обадят , да кажат ... така и така ... Не мислиш ли ?
Редно е като ми е издадена картата, да ми сигнализират!
Редно е като има движение , да плащам такса.
Редно е , като съм промо, и не плащам такса, да не плащам такса наистина, а не "неактивност!" Каквото и да значи "неактивност" . Каква дейност и какво обслужи банката като не е имало движение по сметката!?

Термините дебит и кредит ги има при абсолютно всяка транзакция, когато получаваш пари по сметката е кредит, а когато теглиш - дебит.
Когато искаш да теглиш кредит - потребителски или какъвто и да е, трябва да отговаряш на някакви условия, за да ти вярват, че ще ги върнеш.
Когато обаче банката реши, че й дължиш пари, ти начисляват дебит, за който - съгласи се, не е нужно предварително одобрение, защото така или иначе ги дължиш.
А това кое ти смяташ за редно, и под кое си се подписал, няма нищо общо.

Я кажи като не си караш колата плащаш ли й данък? А винетка? А застраховка? Или за времето, дето е паркирана, тия такси да отпаднат?
Говориш глупости вече...
Нека ти дам пример - не си плащах газ-та, защото не ми идваше никаква сметка вкъщи, съответно не мога да си видя абонатния номер. Е, прибирам се един ден и хоп - няма газ. Звъня - ми не сте си платили. Ми как да си платя? Ми незнам, това е ваша работа. Викам пуснете ми газта. "Няма проблем, платете си сметката +54лв такса включване и до 48 часа ще имате газ". Е, платих си като поп и вече имам газ.
Разбираш ли? Подписал си, вързани са ти ръцете. Това, че не ти харесва е трябвало да го кажеш преди да подпишеш и да предложиш друг договор.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пон 21 юни 2010 20:31

freestyler911 написа:Това е така! Съгласен съм. Но как от дебитна сметка (сметка в която първо трябва да сложиш и чак тогава да вземеш) те изкараха кредит! Как изкараха кредит , и как начислиха 26%.! КАК?
Не бъркай дебитна сметка с разплащателна сметка.
Двете са различни неща.
Доколкото разбрах ти си имал разплащателна сметка и за нея наистина се дължи такса на месец, защото позволява множество различни транзакции, които не можеш да правиш с дебитна сметка.
От там идва и това положение, в което си в момента.

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Пон 21 юни 2010 22:59

vasstop написа:
freestyler911 написа:Това е така! Съгласен съм. Но как от дебитна сметка (сметка в която първо трябва да сложиш и чак тогава да вземеш) те изкараха кредит! Как изкараха кредит , и как начислиха 26%.! КАК?
Не бъркай дебитна сметка с разплащателна сметка.
Двете са различни неща.
Доколкото разбрах ти си имал разплащателна сметка и за нея наистина се дължи такса на месец, защото позволява множество различни транзакции, които не можеш да правиш с дебитна сметка.
От там идва и това положение, в което си в момента.

Но като студент съм освободен от такса. Както се чу в записа!
Ама принципа на тая банка е един "Ауа , на ти яж салама уа!"

Върни се в “ОФФ-Топик - други”