freestyler911 написа:ISRalien написа:Колега, ти може да не си взимал пари от банката, но си ползвал услугите й, за което се плаща.
Това е така! Съгласен съм. Но как от дебитна сметка (сметка в която първо трябва да сложиш и чак тогава да вземеш) те изкараха кредит! Как изкараха кредит , и как начислиха 26%.! КАК?
Как ми взеха пари без да ме питат дали съм съгласен да изтегля кредит от тях за да платя на тях и да им платя 26%. КАК?
Ще кажете , ми ти си подписал договор! Ми да , подписал съм! Но е редно като са ми свършили парите по картата и минавам на червено, да се обадят , да кажат ... така и така ... Не мислиш ли ?
Редно е като ми е издадена картата, да ми сигнализират!
Редно е , като не си ползвам сметката да не ме цакат.
Редно е като има движение , да плащам такса.
Редно е , като съм промо, и не плащам такса, да не плащам такса наистина, а не "неактивност!" Каквото и да значи "неактивност" . Каква дейност и какво обслужи банката като не е имало движение по сметката!?
Термините дебит и кредит ги има при абсолютно всяка транзакция, когато получаваш пари по сметката е кредит, а когато теглиш - дебит.
Когато искаш да теглиш кредит - потребителски или какъвто и да е, трябва да отговаряш на някакви условия, за да ти вярват, че ще ги върнеш.
Когато обаче банката реши, че й дължиш пари, ти начисляват дебит, за който - съгласи се, не е нужно предварително одобрение, защото така или иначе ги дължиш.
А това кое ти смяташ за редно, и под кое си се подписал, няма нищо общо.
Редно е , като не си ползвам сметката да не ме цакат.
Я кажи като не си караш колата плащаш ли й данък? А винетка? А застраховка? Или за времето, дето е паркирана, тия такси да отпаднат?
Говориш глупости вече...
Нека ти дам пример - не си плащах газ-та, защото не ми идваше никаква сметка вкъщи, съответно не мога да си видя абонатния номер. Е, прибирам се един ден и хоп - няма газ. Звъня - ми не сте си платили. Ми как да си платя? Ми незнам, това е ваша работа. Викам пуснете ми газта. "Няма проблем, платете си сметката +54лв такса включване и до 48 часа ще имате газ". Е, платих си като поп и вече имам газ.
Разбираш ли? Подписал си, вързани са ти ръцете. Това, че не ти харесва е трябвало да го кажеш преди да подпишеш и да предложиш друг договор.