д-р Божидар Донков (Божо дент) - псевдо зъболекар - измамник

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Re: д-р Божидар Донков (Божо дент) - псевдо зъболекар - измамник

Мнениеот connor cane » Пон 29 окт 2012 12:40

[quote="boi4eto"][/quote]
Както се казва - нищо лично - просто бизнес. :D

Този човек щеше да направи пломби на здравите ми зъби, като по този начин ми ги развали за цял живот.
За парите, които щеше да ми вземе, не говорим - 600 или 700 лева (ако приемем, че ми направеше 12 пломби, колкото според него минимално трябваше да се направят) се изкарват, но съсипаното здраве няма как да се върне. :arrow:

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Пон 29 окт 2012 23:08

Проблема със здравеопазването е същия като навсякъде другаде - администрация, полиция, пожарна, образование, услуги... българина просто го мързи толкова, че едва диша... и е алчен, 85% са мършра, която гледа да те баламоса и да те остриже на сухо.

Колега лично по твоя въпрос не мога да се произнеса, защо наистина този човек те е захранил така ... дали наистина го е сторил или ти го храниш... но 1 не мога да повярвам - че нямаш зъбен камък... това нещо се образува средно за 6 месеца във всяка уста и ако не го махаш се натрупва. Вярно при различните хора е с различна скорост, но при твойте темпове на посещение на зъболекар не може да няма... а това ме кара да мисля че и другите прехвалени специалисти, които посещаваш са от същото котило като Божо...
Айде наздраве! :beer

Потребителски аватар
heimdal
Автомобил: VW Polo
Двигател: 1997

Мнениеот heimdal » Вто 30 окт 2012 1:04

Зависи. Чък Норис няма "зъбен камък", по-скоро зъбния камък има "чък норис".

Най-важното е редовно да чоплиш сачми от лагери, и да си миеш зъбите с грес и раш пила.
Установено наскоро.

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Вто 30 окт 2012 9:03

relaxxx написа:Колега лично по твоя въпрос не мога да се произнеса, защо наистина този човек те е захранил така ... дали наистина го е сторил или ти го храниш... но 1 не мога да повярвам - че нямаш зъбен камък... това нещо се образува средно за 6 месеца във всяка уста и ако не го махаш се натрупва. Айде наздраве! :beer

Aми и аз така си мислех и даже помолих доктора да ми го изчисти - колкото и малко да е.
Оказа се, че под определен минимум (ако се изразявам правилно) няма смисъл да се пипа.
Някой хора (основно пушачи) го натрупват.
Други не.
Ако миеш зъбите си редовно и правилно - трябва да минат 10+++ години преди да имаш зъбен камък, който да ти чистят. Даже е възможно изобщо да не натрупаш такъв.

Не говорим за "специалисти" като въпросния измамник - той ще ти го чисти всеки ден - за всеки случай. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 03 ное 2012 23:52

relaxxx написа:. но 1 не мога да повярвам - че нямаш зъбен камък... това нещо се образува средно за 6 месеца във всяка уста и ако не го махаш се натрупва. Вярно при различните хора е с различна скорост, но при твойте темпове на посещение на зъболекар не може да няма..:beer

Последно съм си чистил зъбен камък преди около 5г. онзи ден бях на зъболекар заради паднала пломба и на искането ми да ми почисти и зъбния камък /за което естествено да си платя/ ми отговори че нямало какво да чисти,ама знам ли може пък да е от тези зъболекари дето бягат от парите и не е искал да ми ги вземе та ме е излъгал че нямам mhihi

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пон 05 ное 2012 14:29

Мога ли да помоля някой мод/админ да заключи темата? :D

Навъждат се тука некви хорица дето били "ходили" при Божката и им пуснал Вангелис даже... тоя шмульо се прай на оборотен, обаче се оака с неправилния човек тогава. mhihi
Даже първо мислех да отида при измамника и да се саморазправя физически, но след това прецених, че тази тема е доста по-полезна в начинанието ми да осведомя колкото се може повече хора да не ходят при него, за да не им пломбира здрави зъби. :arrow:

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пон 05 ное 2012 14:33

При заключването на темата индексацията в търсачките намалява, сигурен ли си, че искаш да се заключи?

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пон 05 ное 2012 16:05

Хм - не знаех за това, че индексацията в търсачките намалява... нека стои отворена тогава... :D :beer

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Пон 05 ное 2012 17:36

connor cane написа:
relaxxx написа:Колега лично по твоя въпрос не мога да се произнеса, защо наистина този човек те е захранил така ... дали наистина го е сторил или ти го храниш... но 1 не мога да повярвам - че нямаш зъбен камък... това нещо се образува средно за 6 месеца във всяка уста и ако не го махаш се натрупва. Айде наздраве! :beer

Aми и аз така си мислех и даже помолих доктора да ми го изчисти - колкото и малко да е.
Оказа се, че под определен минимум (ако се изразявам правилно) няма смисъл да се пипа.
Някой хора (основно пушачи) го натрупват.
Други не.
Ако миеш зъбите си редовно и правилно - трябва да минат 10+++ години преди да имаш зъбен камък, който да ти чистят. Даже е възможно изобщо да не натрупаш такъв.

Не говорим за "специалисти" като въпросния измамник - той ще ти го чисти всеки ден - за всеки случай. :Mr Green Fun

Абе тъй и тъй я държите отворена малко да напреднем в здравната култура.
Съвсем накратко
Зъбна плака - това са организирани системи от микроорганизми, отделени от тях вещества и хранителни остатъци трайно прикрепени към зъбните повърхности. Намира се надвечено и подвенечно. Води до възпаление на венеца и последствие до загуба на тъканите държащи зъбите /пародонтит или едно време парадонтоза/
Зъбен камък - при достатъчно престояване в устната кухина зъбната плака се минерализира - превръща се в зъбен камък. Зъбният камък е вреден по два начина - сам води до възпаление на венеца и натрупва зъбна плака отгоре си, която се минерализира и т.н.
Човек в най-добрия случай, при правилно четкане и използване на конци за зъбии/или интердентални четки и вода за уста може да отстрани 80-85 % от зъбната плака, най-вече тази разположена над венеца. Останалата част си остава и се минерализира до зъбен камък, най-често подвенечно.
И така - всеки "образува" зъбен камък. Всеки зъбен камък подлежи на почистване /няма минимално количество, под което да не се чисти/. На колко време трябва да се чисти е отделен въпрос, строго индивидуален. 6-те месеца за преглед и почистване са измислени от маркетингов гуру, но да не се впускам в подоробностни по това.
И накрая - на бас се хващам, че зъболекарите, които са преглеждали конор кейн и другите които "имали толкова малко зъбен камък, че не си струвало да се почиства", са от старата генерация - над 40 г. Това е така защото допреди 20-ина години се считаше, че връзката между възпалението на венеца и плаката/камъка не е причина - следствие. Поради това заболяването на венците и зъбодържащия апарат се наричаше "пародонтоза" - т.е. заболяване причинено от проблеми в организма, а не от микроорганизмите в плаката и камъка.Днес обаче се счита, че основната причина за заболяването са микроорганизмите в плаката и камъка и затова заболяването се нарича "пародонтит" /-ит" означава възпалително зъболяване с микробен произход/ и се набляга изключително много на почистването на зъбите - вкъщи и професионално от зъболекар. По старите зъболекари обаче не са възпитани в тази посока.
И най-накрая - процедурата е почистване на зъбен камък, зъбна плака и полиране. Не само -зъбния камък е проблема.
Та така...
Темата все повече не ми харесва, и призовавам да бъде заключена и отстранена, тъй като представлява опетняване на името на човек, който не може нито да се защити, нито някой от нас има каквито и да е доказателства за казаното от автора й. Да не говорим за заканите за физическа саморазправа, които намирам пък за абсолютно неприемливи. В предното си участие преди две години в тази тема не засегнах този въпрос, мислех си че нещата ще си отшумят. Ядосал се човека, никой не е прав /вж. предното ми мнение/.Но упоритостта на автора й в начинанието си вече ме съмнява. И питам как все пак отхвърлихме /мод екипа/ възможността темата да е поръчкова?

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Пон 05 ное 2012 17:41

Защо да не може да се защити?

drmilendd
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Пон 05 ное 2012 18:13

Varbona написа:Защо да не може да се защити?

Верно, че форума е сила, но не ВСИЧКИ граждани и селяни го четат :D
Така, че може и да не знае за темата /игнорирам казаното от вихрен1, също като съмнително/. А и да знае - какво? Ще пише и той - "имаше кариеси, 10 броя, още ги помня, като на длан са ми"? Снимки ли ще приложи? А ако са на друг пациент...Направо го обръщаме на съд и следствие, за да установим кой крив кой прав...Не е и това целта. Преди две години разбирам /повтарям се/ ядосал се конор кейн и писал и раздал квалификации. Но две години по късно? Все пак няма вреда настъпила за него по никакъв начин, не са му направили здравите зъби с пломби? Отде тоя ищах. Ми то колко случаи, не от зъболекари, ами от лекари пострадали да ви разправям има /моята съпруга също, ама доста по сериозно/, ако всички бяха като конор кейн, то пистолети трябваше да ни раздават с дипломите, за самозащита.
И много моля, някой да не вземе да каже, че защитавам приятел или колега, щот ни го знам, ни го познавам, а отгоре на всичко ми е и конкуренция :twisted:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 05 ное 2012 18:38

drmilendd написа:И много моля, някой да не вземе да каже, че защитавам приятел или колега, щот ни го знам, ни го познавам, а отгоре на всичко ми е и конкуренция :twisted:

Ти като работиш по правилата, то никой не пише лошо за теб, нали? Не виждам причина някой да тръгне да пише за някого ей така, без да има основателна причина. Ти в случая се явяваш защитник на гилдията, независимо от това, че ти е конкурент. :012:

drmilendd
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Пон 05 ное 2012 19:08

Никва гилдия не защитавам, защото няма такова животно. Всеки си е отговорен за действията и бездействията. Груповата отговорност е от едно друго време.
Не ми се струва справедливо развитието на темата спрямо един специалист, независимо от каква специалност е, затова и пиша толкова много, и забележете 2 години от началото на темата. А за колко хора, които не само не работят по правилата, ами и мизерии страшни вършат, пък не само не пишат за тях по форумите, ми по телевизиите акъл на другите дават, да не отваряме темата...
Същото щеше да ми е мнението и ако ставаше въпрос за адвокат или автомонтьор, само че там компетентността ми куца малко :D

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Пон 05 ное 2012 19:52

В наложения през годините стил на форума, който няма за цел да изземва функциите на институциите, а да информира потребителите, темата ще бъде заключена, докато авторът или визираният зъболекар не предоставят актуална информация по случая.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”