Търся колега със собствен бизнес за съвет!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Re: Търся колега със собствен бизнес за съвет!

Мнениеот niks76 » Пон 31 яну 2011 20:38

feikot написа:Ммм,не.Твърде обикновен си.

пич вече става банално-спри се ако обичаш
винаги има и по> ако ще си ги мерим

Потребителски аватар
doubledTSI
Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009

Мнениеот doubledTSI » Пон 31 яну 2011 20:39

Pacho B написа:Колега имам магазин на село!Първото,което видях е това ЕООД...Навремето счетоводителката ме посъветва да си отворя фирма - ЕТ - едноличн търговец,а това ЕООД мисля,че беше когато имаш "ортак"
Ама да ти кажа,че може да провървят нещата...Трудно,но по-добре е отколкото да бачкаш като роб за някой за едни 300-400 лв.И да знаеш не всеки път накрая на месеца можеш да си вземеш заплатата т.е фактически можеш,но рискуваш да си изгубиш работата,но ако си отвориш магазинче(хранителен) и си изряден,всичко както трябва и най-важното да е СЕМЕЕН бизнес,иначе...
Отначало ще се поизпотиш доста,докато не уредиш документи и прочие...
От доста време имам магазин,така че не се притеснявай да пита!Даже,ако има нещо мога да питам и счетоводителката!
Поздрави и успех!

Точно това забравих да добавя. Няма кой да работи като него. Наемната работна ръка е с друга психика "работя според заплатата" ... Семеен магазин с минимум разходи, много нерви, постоянство и ще се справиш!
п.п. недей да чакаш резултати още в началото .... много е важно да създадеш навици на клиента и обувките сами да го водят към магазина. Да го накараш да се чувства на "далавера" с покупката ....

Потребителски аватар
Pacho B
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pacho B » Пон 31 яну 2011 20:49

doubledTSI написа:
Pacho B написа:Колега имам магазин на село!Първото,което видях е това ЕООД...Навремето счетоводителката ме посъветва да си отворя фирма - ЕТ - едноличн търговец,а това ЕООД мисля,че беше когато имаш "ортак"
Ама да ти кажа,че може да провървят нещата...Трудно,но по-добре е отколкото да бачкаш като роб за някой за едни 300-400 лв.И да знаеш не всеки път накрая на месеца можеш да си вземеш заплатата т.е фактически можеш,но рискуваш да си изгубиш работата,но ако си отвориш магазинче(хранителен) и си изряден,всичко както трябва и най-важното да е СЕМЕЕН бизнес,иначе...
Отначало ще се поизпотиш доста,докато не уредиш документи и прочие...
От доста време имам магазин,така че не се притеснявай да пита!Даже,ако има нещо мога да питам и счетоводителката!
Поздрави и успех!

Точно това забравих да добавя. Няма кой да работи като него. Наемната работна ръка е с друга психика "работя според заплатата" ... Семеен магазин с минимум разходи, много нерви, постоянство и ще се справиш!
п.п. недей да чакаш резултати още в началото .... много е важно да създадеш навици на клиента и обувките сами да го водят към магазина. Да го накараш да се чувства на "далавера" с покупката ....

Така е,трябва да "слугуваш" един вид на клиента,да си любезен с него,защото да приемем,че нямаш магазин като МЕТРО,че да ти е през х*я...Ама е 1000% по-добре да слугуваш на клиент,отколкото начланика да е все недоволен... :)

Потребителски аватар
doubledTSI
Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009

Мнениеот doubledTSI » Пон 31 яну 2011 21:05

Клиента повече се радва да му подариш нещо, отколкото да му смъкнеш процент ... и трябва да си наясно, че с този магазин ще се храниш, но няма да те затрупа с пари!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 31 яну 2011 21:35

[quote="Pacho B"]Колега имам магазин на село!Първото,което видях е това ЕООД...Навремето счетоводителката ме посъветва да си отворя фирма - ЕТ - едноличн търговец,а това ЕООД мисля,че беше когато имаш "ортак"quote]
Съвет смени си счетоводителката
При фалит ЕТ то гори с имуществото , къща, кола, вила,земя
ЕООД то гори с 5000 лв , ако са в сметката преди да я блокират
Е то е едноличен търговец, а ООД то е с ортак

Потребителски аватар
Pacho B
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pacho B » Пон 31 яну 2011 21:40

Ясно,значи бъркам ООД със ЕООД!Благодаря за поправката!

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пон 31 яну 2011 21:55

feikot, Petrolhead и Layer - Получавате предупреждение за спам и нарушаване на добрия тон!
Независимо кой е започнал, заслужава ли някой или не определени коментари и т.н.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”