vasstop написа:Като манталитет Дашо, като манталитет...Дашо написа:... Като темперамент ние сме различни.niks76 написа:...
аз лично винаги съм смятал че всички трябва да поизлязат за по няколко години да поживеят навън,за да се промени типичния бг манталитет
Не Васе! Точно имах предвид темперамент и поради тази причина в манталитета не могат да настъпят някакви сериозни промени
_____________________________________________________________________________________________________
Аз съм човек нетолерантен и поради това имам доста неуважително отношение спрямо болшинството емигранти! Не приемам хора, които са избягали от тук да ме поучават! Ако на някой емигрант - псевдопатриот, каквито са мнозинството от тях му е домиляло за България и иска да помага да се промени мрачната действителност тук, нека се завърне, за да помогне с каквото може. Минаха времената когато по политически причини се емигрантстваше - сега е само по икономически подбуди, така че много моля да не си играем на националисти !
Лицемерно е някой меркантилен тип, който е напуснал нашата мила татковина, да ме наставлява отвън. Който го е еня за България нека се върне и да работи за нейното благо. При който егоистичните подбуди взимат превес, да е жив и здрав и да си седи в чужбина, но да се въздържа от нежелани съвети и нравоучения.
Аз се радвам, че живея и работя тук, защото данъците от скромната ми заплатка отиват в българския бюджет. И за разлика от мнозинството българи, търсещи извинение за собствените си злоупотреби и измами, не се оправдавам със заклинателно звучащите думи "управниците всичко ще окрадат", ами като един виден наивен глупак, но изпълнен с чувство на лъжливо самодоволство си плащам всичките видове данъци, такси, винетки и прочее!