Инструменти..кой какви е чупил.. и какви не е могъл

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 09 ное 2008 21:01

golfer написа:
kaiser666 написа:Искам да си взема някакво гедоре до около 200 кинта.От това което прочетох май ще е RICO. Дали мога да намеря нещо читаво за тези пари...

KS tools.
много добри.
класа над rico.

голфере дали е по добро от проксона,а иначе кефи и аз съм го разглеждал и изглежда масивничко

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Нед 09 ное 2008 21:27

В нета не намерих цени за кс тулс. Пък и PROXXON ми допадна,в другата събота ще ходя до двата магазина в София и ще хвана за ушите една от двете.

jijane
Автомобил: Караше Honda Civic
Двигател: D14Z4 1998

Мнениеот jijane » Нед 09 ное 2008 22:26

Отвертки специално електрически, тия изолираните с по-добри от Rothenberger не съм работил. От към шлосерските доволен съм от тези на Ceta Form.
Имбусни ключове залагаме на Wera, просто няма такива зверове, колко зор са видели само те си знаят.
Гаечни, звездогаечни Profiel, Carolus са на доста високо ниво и са изключително здрави. За 5 години няма един счупен или отворен.
Лулите са ми завещание от баща ми, някакви китайци са ги правили преди 20 и кусур години. Незнам от какво са ги направили малките ръчички обаче имам чувството, че са просто неразрушими.
А за клещи само Knipex и нищо друго. Другото е компромис.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Нед 09 ное 2008 22:32

Кайзерчо, туй Батановци де е?
Тук в София, в Дружба 2 има голям магазин на Нитех - имаха промоция от тези куфарите - комплект 1/2" : 10-32мм + дълбоки 14 15 17 19, 16 и 21 ключове за свещи, тресчотка, твърдо рамо - комбинирано е и е и дълго удължение, късо удължение, каре 1/4" : дръжка (като отверка, накрая с квадрат), твърдо рамо, късо и дълго удължение, тресчотка, пластично/огъващо се удължение, 5-13мм, дълбоки 6-7-8-10-13, 4 кръстати отверки, 4 прави, 5 еврейски звезди, 4 шестограма, дванадесетостени, еврейски звезди... Та, туй всичкото - към 110 части , беше преди около месец като си пазарувах за гаража на промоция за 175 лв - изглеждат обещаващи като изработка :)

Аз купих същия комплект за 120 лв на Кинг Рой - тайвански са, 1:1 са с Топ Мастър - като изработка, дребни детайли , форма, дръжки и Т.Н. :) - мастърския комплект е към 150 лв.
Та на Рой засега съм усукал (не се счупи) една еврейска звезда 30 и това е - държи се много добре засега, вече два месеца експлоатирам яко :)

Другото - човек трябва да си пази инструмента и да го подбира по възможност с максимално презапасяване - където може, винаги да се развива с твърдо рамо, колкото да изпука болта, след това се грабва тресчотката :)
Така съм опазил доста инструменти - обикновено пазарувам евтини инструменти, които ми хващат окото просто - например ходя често до Евро Импорт мисля бяха - имат магазин на Илиенци, оттам съм си купувал сума ти неща - ми вършат ми перфектна работа (а имам сервиз - работи се постоянно с тях!!! )

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Пон 10 ное 2008 20:31

аз преди година и половина си взех един комплект на негортулс и съм мноооого доволен,незнам какво производство е ,има интернет страница-май е италиано,целия комплект е от 108 части за 160лв.Издържа много напъване,но както каза машината тресчотка използвам само след като болта/гайката е изпукала с твърдо рамо,абе трябва си пазене на инструмента,независимо какъв.Комплекта изкара няколко разглабяния на коли,включително и на двигателите им и скоростните кутии както и един основен ремонт на двигател и ходова част на Москвич и няма грам следа от употреба по него.Засега съм доволен.

fastanddrift
Автомобил:
Двигател:

Re: Инструменти..кой какви е чупил.. и какви не е могъл

Мнениеот fastanddrift » Сря 18 мар 2009 17:12

Аз имам Манесман от Германия с 215 части гедоре, които са в куфар. Доста работа са видели и единствения проблем е,че по-малките части се губят. Иначе съм много доволен!

Потребителски аватар
batetony67
Автомобил: VW Beetle
Двигател: CU 1980
Контакти:

Мнениеот batetony67 » Сря 18 мар 2009 20:06

Повечето от вас знаят с какво се занимавам по цял ден /моргаджия-мръсник/ та ще споделя моите наблюдения. Първо, руските няма какво да ги споменаваме, най-общо казано несчупваеми, второ, ползвам един стар, на около 18 г., но много добре окомплектован куфар на Проксон, досега през годините съм счупил само две вложки и то с помощта на добрата стара тръба, трето, преди година като служебни ни бяха взели един куфар на никому неизвестната немска фирма ПроЯн /Projahn/, която се занимава предимно с производството на режещи инструменти. Оказа се мнооого добра, доста зор даваме с колегата на инструмента и досега се държи мъжки. Но, което е най-удобно и привлекателно, куфара е така окомплектован, че няма нещо, което да ти потрябва в даден момент и да го няма, ще спомена само, че има 4 тресчотки. Вярно, струва 500 лв., но те се изплащат многократно в течение на работата. Утре ще взема да го снимам, за да видят всички за какво говоря. Не правя реклама на никого.

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Сря 18 мар 2009 22:08

http://www.picquic.com/profile.html

Имам отвертка на фирмата от линка - канадска е и я имам от 7-8 години някъде и няма изхабяване - ползвана е доста интензивно и то най вече за мебели и монтажни работи - където има доста яко натоварване. Не е мръднала, от какво е направена не знам...

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Чет 26 мар 2009 17:16

Според мен едни от най-здравите инструменти (лули,звезди,камъни,трисчоткии др.такива ключове) са на FORCE и на TONA.Но естествено че са по-скъпи.Гледах в метро комплект гаечни ключове около 10 на брой бяха около 20-30 лв.Качество никакво.За еднократна употреба ще се ползват. :screwy

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Чет 26 мар 2009 18:33

Facom имат доживотна гаранция :D

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 26 мар 2009 22:22

sportul написа:Facom имат доживотна гаранция :D

отпадна преди няколко години

Потребителски аватар
sportul

Мнениеот sportul » Чет 26 мар 2009 22:26

е преди колко години , на нас ни ги осребриха преди 2 месеца тресчотки и камъни за 1500

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 26 мар 2009 22:51

преди малко пове4е от 2 години отпадна доживотната гаранция-сега ве4е има експертиза и 4ак след това ако е използван инструмента правилно се за4ита гаранцията-поне тук във Франция е така

Потребителски аватар
sportul

Мнениеот sportul » Чет 26 мар 2009 23:06

тука никви експертизи не се правят само загубен инструмент не се връща , затова казвам че факом са на 1-во място в света

Потребителски аватар
batetony67
Автомобил: VW Beetle
Двигател: CU 1980
Контакти:

Мнениеот batetony67 » Пет 27 мар 2009 9:11

Аз съм работил за един от вносителите на Факом, никога не е отпадала доживотната гаранция.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”