Кучета - Алигатори в София (тенекеджии)

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Re: Кучета - Алигатори в София (тенекеджии)

Мнениеот kiril_bulgaria » Чет 19 юни 2014 11:53

Написаното тук е отговор на предният пост
Понеже подобна тема дискутирахме в Лада форум, ето моито мнение:

Какви пари се дават за отглеждане на БЪЛГАРСКИ деца и какви за развъждане на бездомни кучета?
Закриха болницата в Девин заради едни кирливи 5 млн лв. Пари, които са използвани за лечение на българи. На хора!

36 млн. лева за бездомни кучета
http://troyannews.com/36-%D0%BC%D0%BB%D0%BD-%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0/

Всяка година екозащитни организации у нас прибират десетки милиони левове за обгрижване на бездомни псета. Касите на кучешката мафия се пълнят с несметни богатства от спонсорски сдружения в чужбина, които осигуряват между пет и десет лева на ден за издръжка на пес, който е „закрилян” от някоя природозащитна фондация.

Допълнение: Дали Вашата баба, работила цял живот за държавата, с пенсията си осигурява десет лева издръжка за храна на ден?

Клонът на „Четири лапи” в България пък дава хляб на двадесет нашенци, шест от които са в управлението. Според финансов отчет, през 2010 – а, само те са си поделили под формата на заплати повече от 100 000 лева, което прави СРЕДНО над 1 700 лева месечно възнаграждение, само за заплати. А активите, коли и сгради, бензин и командировки?

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 19 юни 2014 13:03

Една моя любима таблица:

eko.jpg

:rolleyes

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 19 юни 2014 13:06

дали не се попроточи тая дискусия?
хайде да сме стига вече... :death

п.с. според автора темата може да достигне до реално развитие и да доведе до реални мерки, освен, че пали спорове...
затова я отключвам. човека държи особено на тоя, за мене лично-ялов, спор.
халал да си му е.
:beer

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Чет 19 юни 2014 15:14

Мерси на Колегата Ваското.

Ако можеме да се въздържаме от Насилие в темата за да има положителен ефект от нея ще бъде добре !

Въпроса не е да стват спорове между любителите на Кучетата и тези дето не ги любят, а да се даде повече гласност на реален проблем в нашето особено общество.
Проблема не е малък и не е от вчера. Но се задълбочава според мене.

Тенекии се оправят, но Хора се ремонтират доста трудно и остават с трайни белези в последствие.

На мене ми е ясно че има много защитници на Кучетата, но това не значи че трябва да се караме и да стават големи спорове.
Не призовавам към изтребление или насилие а към смислено решение на проблема.
Тези които изхвърлят кучетата си когато им станат излишни да почнат да се замислят какво точно правят и тнт.

Все от някъде трябва да се почне, нали ?

Нека повече Колеги които имат подобни случки да сигнализират за тях, за други нападения от бездомни кучета и за начини за решаването на проблема.
Да пробваме без дежурните спорове и насилие да видиме дали може.
:beer

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 19 юни 2014 18:41

Пише се ПОМИЯР! Аман от неграмотно писане...

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Чет 19 юни 2014 19:37

Болното ни уродливо общество все още предпочита да хвърля филии от терасата :screwy .....
Ама как се изказа колегата richko25..... :bowdown Ние които си споделяме залъка със тези бездомници не сме уродливи.А и това не е практика да ги чакаме с филията да се появят че да хвърляме...Обаче много често виждам как си изтупват покривката през терасата след като се нахранят някои комшии и често има хранителни отпадъци там..Даже един тъпак беше забравил лъжица та ме прасна по предният капак че чак се вдлъбна..това на старата кола. :newsm66 ...А също и фасове хвърчат нощем горящи....Това обаче е нормално смятат някои и не прави впечатление.Специално пред моят блок има редовно кучета....2-3-4.Периодично изчезват.Явно ги трепе някои или ги вземат за кастрация но никога не ги връщат.Но пък след време се заселват други.Никога не е имало нападения слава богу нито тенекеджииски изпълнения.Но пък ми прави впечатление когато мине циганин да рови из кофите или просто да минава винаги го ръмжат и прогонват.Със Българите не е така.Явно има и достоини кучета за уважение. :respekt Ти не призоваваш за изтребление и насилие а преди няколко поста говориш за някакви оръжия ритници или там подобни работи... Те си имат тяхна среда...градска.Не искаш да откъсваш белките от тяхната среда а кучетата искаш.

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Чет 19 юни 2014 20:04

Работата е ясна и е крайно време да сложим ред, и той е да заемем мястото си в природата.

Вълчан
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Чет 19 юни 2014 20:29

Може би трябва да дадем повече идеи на готвачите в китаиските ресторанти.Едно разнообразяване на менюто там ще доведе до рязък спад във разпространението и популацията на тези животни.За тази цел обаче трябва да се въведе стандарт за кучешко месо и продукти произведени от него..Както примерно има в Италия за конско.Комисията по контрол и качество на храните съвместно със ДВСК трябва да излязат със единно решение по въпроса и работата е готова.Патентова се нов вид животинска суровина годна за консумация при определени условия и начин на съхранение и точка.....Става ли така или не...

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пет 20 юни 2014 8:36

Колега Вълчан, добре гледам интерпретираш казаното от мен, но до там.

Ще ти отговоря с въпрос- ако Аз се спусна с засилка към теб и ти крещя и се опитвам да те ударя или ухапя ти ще стоиш ли безучастно или ще ме ритнеш и ще се отбраняваш ???

Аз имам пълното право да се защитавам както от нападение от четериноги така и от двуногите си себеподобни-това е основно човешко право и е включено в инстинктите за самосъхранение на всяко живо същество за да отцелее !
ГСО-ото съм го взел да се браня както от четериногите, така и от още по опасните двуноги себеподобни ! То е за самозащита, а не за нападение !!!

За Белките- на тия Порчета мръсни местото им е в гората и Аз не съм тръгнал да ги гоня от там ! А и би било лудост и напълно невъзможно да стане, но пък от тавана си на къщата ще ги разкарам !
За Кучетата- В Европейските държави от които ние копираме всичко и даже влязахме в техният съюз-Кучета по улиците, ядящи хора, котки и коли НЯМА !!!
Тоест-естествената среда на Кучето според Европейският съюз НЕ Е на улицата в жилищните квартали !!!
И при Комунизма това беше така !
Мисля че това вече трябва да е ясно !
Само в нашата Обособена-несвойствена среда аномалиите са нормални.

Темата е за това да се покаже кой с какво е пострадал от Кучешки и котешки набези в условията на нашата действителност !
Така че ако може стига сте ме Анализирали, защото така като гледам ми се плаче след изказванията на някой колеги.

Снощи - колата на жената ремонтирана с два чистонови калника, - 2800 лева стойност !
Чувам че нещо лае долу-излизам на балкона и гледам два обикновени чисти си Помияра - нищо особено - пак си мушат муцуните под калника на колата и искат да докопат Котка.
Развиках се зверски и яко псуване- тия помияри стартираха на някаде бързо. В полунощ да слизам на дъжда и да гледам за котки под калниците е направо извращение !!!
Добре че не се върнаха тия Пумчета че щях да ги направя на кайма !!!! И изобщо нямаше да ме интересува нашата Изродена екосистема дали я нарушавам или съм в Еквилибриум с нея.

Оказа се че имало една Бабка във входа дето развъжда въпросните котки, гумите на Пежака са с малък цолаж и празното пространство между калника и гумата е голямо, та тези двете предпоставки довеждат до тоталката.
Чудя се дали като я видя тази Бабка да не и поискам 2800 лева да заплати.

Та колеги мисля че предложението на Вълчан да сготвим Кучетата на манджа няма да има успех, защото няма да има търсене. :Mr Green Fun
Майтапа си е майтап и едно Куче което е "стопанисвано" може да бъде полезно и вярно на Собственика си, но бездомните лично за мене носят само вреди, та нека подходим по сериозно.

Колега Вълчан- Кучетата не лаят само циганите, а всички непознати субекти които нарушават тяхната територия. Може да се уважава куче ако то е спасило човек или е помогнало в спасителна операция, но дали то ще го разбере е друга тема. Случая с бездомните кучета не е такъв. По скоро те са бездомни неконтролируеми, дрогирани пияници с доста по здрави захапки от нашата, ако мога така да ги сравня.
Както и при Хората, така и при Кучетата личните умения и качества се изграждат с обучение и възпитание.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пет 20 юни 2014 8:52

Има много добра отрова.Ланат.Топваш малко в салама и кучето е аут точно след 5 мин.
Колкото и да звучи отвратително само това е решението на проблема.Пък нека ония еко-олигофрени си ги защитават.
Ще ми направят щети за 2800лв и ще си трая,ама друг път.
Като не си вършат работата ония кучкари така ще е.Тва го има само тука,да го хванат,да му сложат една маркировка на ухото и пак да го пуснат :18b

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Пет 20 юни 2014 9:03

Като любител на кучетата ще кажа само едно.
Животните не са виновни за безхаберието на хората към тях.

Потребителски аватар
Bai Sando

Мнениеот Bai Sando » Пет 20 юни 2014 9:09

И аз съм любител на кучетата,даже до преди да се роди малкия си гледахме у нас едно кокерче. :biggrin
Да не ме помислите за някой съдист.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пет 20 юни 2014 9:13

Аз повече симпатизирах на котките, но сега покрай Жената и тоя Пинчер почвам да харесвам и Кучетата.
Много се щави това в колата като го возя, ама е готино като е възпитано и има Акъл верно е. :mrgreen

Съседката с Хюндая купила някакъв спрей против Котки да пръска под калниците. Някой чул ли е за подобно нещо ?

Вълчан
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Пет 20 юни 2014 11:45

Колега Bai Sando.....представяш ли си да дам 5000-6000лв за породисто куче печелило изложби възпитано и умно.И при първата разходка да бъде отровено.Не става така.Просто трябват приюти или как се казва там кучкарници маи е по правилно.Да се усвояват европеиски фондове подпомагащи дружествата за закрила.Има доста такива организации издържащи се от дарения че и от помощ от съответната държава.В Германия няма кучета естествено.Но и кучкарници почти няма защото всичко е строго контролирано откъм размножаването им там.Виж котки съм мяркал из селцата.Мазни тлъсти Баварски котки.

Потребителски аватар
Bai Sando

Мнениеот Bai Sando » Пет 20 юни 2014 12:17

Научаваш го това куче от 5-6 хиляди да не взема храна от друг освен теб или пък от земята. :smile
Моя кокер един път се задави така с една рибешка кост която намери в едни треволяци.След няколко тренировки го научих да не бара "храна" от земята. :mrgreen

Върни се в “ОФФ-Топик - други”