Написаното тук е отговор на предният пост
Понеже подобна тема дискутирахме в Лада форум, ето моито мнение:
Какви пари се дават за отглеждане на БЪЛГАРСКИ деца и какви за развъждане на бездомни кучета?
Закриха болницата в Девин заради едни кирливи 5 млн лв. Пари, които са използвани за лечение на българи. На хора!
36 млн. лева за бездомни кучета
http://troyannews.com/36-%D0%BC%D0%BB%D0%BD-%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0/
Всяка година екозащитни организации у нас прибират десетки милиони левове за обгрижване на бездомни псета. Касите на кучешката мафия се пълнят с несметни богатства от спонсорски сдружения в чужбина, които осигуряват между пет и десет лева на ден за издръжка на пес, който е „закрилян” от някоя природозащитна фондация.
Допълнение: Дали Вашата баба, работила цял живот за държавата, с пенсията си осигурява десет лева издръжка за храна на ден?
Клонът на „Четири лапи” в България пък дава хляб на двадесет нашенци, шест от които са в управлението. Според финансов отчет, през 2010 – а, само те са си поделили под формата на заплати повече от 100 000 лева, което прави СРЕДНО над 1 700 лева месечно възнаграждение, само за заплати. А активите, коли и сгради, бензин и командировки?
Кучета - Алигатори в София (тенекеджии)
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Кучета - Алигатори в София (тенекеджии)
Една моя любима таблица:

- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
дали не се попроточи тая дискусия?
хайде да сме стига вече...
п.с. според автора темата може да достигне до реално развитие и да доведе до реални мерки, освен, че пали спорове...
затова я отключвам. човека държи особено на тоя, за мене лично-ялов, спор.
халал да си му е.

хайде да сме стига вече...

п.с. според автора темата може да достигне до реално развитие и да доведе до реални мерки, освен, че пали спорове...
затова я отключвам. човека държи особено на тоя, за мене лично-ялов, спор.
халал да си му е.

Мерси на Колегата Ваското.
Ако можеме да се въздържаме от Насилие в темата за да има положителен ефект от нея ще бъде добре !
Въпроса не е да стват спорове между любителите на Кучетата и тези дето не ги любят, а да се даде повече гласност на реален проблем в нашето особено общество.
Проблема не е малък и не е от вчера. Но се задълбочава според мене.
Тенекии се оправят, но Хора се ремонтират доста трудно и остават с трайни белези в последствие.
На мене ми е ясно че има много защитници на Кучетата, но това не значи че трябва да се караме и да стават големи спорове.
Не призовавам към изтребление или насилие а към смислено решение на проблема.
Тези които изхвърлят кучетата си когато им станат излишни да почнат да се замислят какво точно правят и тнт.
Все от някъде трябва да се почне, нали ?
Нека повече Колеги които имат подобни случки да сигнализират за тях, за други нападения от бездомни кучета и за начини за решаването на проблема.
Да пробваме без дежурните спорове и насилие да видиме дали може.

Ако можеме да се въздържаме от Насилие в темата за да има положителен ефект от нея ще бъде добре !
Въпроса не е да стват спорове между любителите на Кучетата и тези дето не ги любят, а да се даде повече гласност на реален проблем в нашето особено общество.
Проблема не е малък и не е от вчера. Но се задълбочава според мене.
Тенекии се оправят, но Хора се ремонтират доста трудно и остават с трайни белези в последствие.
На мене ми е ясно че има много защитници на Кучетата, но това не значи че трябва да се караме и да стават големи спорове.
Не призовавам към изтребление или насилие а към смислено решение на проблема.
Тези които изхвърлят кучетата си когато им станат излишни да почнат да се замислят какво точно правят и тнт.
Все от някъде трябва да се почне, нали ?
Нека повече Колеги които имат подобни случки да сигнализират за тях, за други нападения от бездомни кучета и за начини за решаването на проблема.
Да пробваме без дежурните спорове и насилие да видиме дали може.

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Пише се ПОМИЯР! Аман от неграмотно писане...
Болното ни уродливо общество все още предпочита да хвърля филии от терасата
.....
Ама как се изказа колегата richko25.....
Ние които си споделяме залъка със тези бездомници не сме уродливи.А и това не е практика да ги чакаме с филията да се появят че да хвърляме...Обаче много често виждам как си изтупват покривката през терасата след като се нахранят някои комшии и често има хранителни отпадъци там..Даже един тъпак беше забравил лъжица та ме прасна по предният капак че чак се вдлъбна..това на старата кола.
...А също и фасове хвърчат нощем горящи....Това обаче е нормално смятат някои и не прави впечатление.Специално пред моят блок има редовно кучета....2-3-4.Периодично изчезват.Явно ги трепе някои или ги вземат за кастрация но никога не ги връщат.Но пък след време се заселват други.Никога не е имало нападения слава богу нито тенекеджииски изпълнения.Но пък ми прави впечатление когато мине циганин да рови из кофите или просто да минава винаги го ръмжат и прогонват.Със Българите не е така.Явно има и достоини кучета за уважение.
Ти не призоваваш за изтребление и насилие а преди няколко поста говориш за някакви оръжия ритници или там подобни работи... Те си имат тяхна среда...градска.Не искаш да откъсваш белките от тяхната среда а кучетата искаш.

Ама как се изказа колегата richko25.....

- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Работата е ясна и е крайно време да сложим ред, и той е да заемем мястото си в природата.
Може би трябва да дадем повече идеи на готвачите в китаиските ресторанти.Едно разнообразяване на менюто там ще доведе до рязък спад във разпространението и популацията на тези животни.За тази цел обаче трябва да се въведе стандарт за кучешко месо и продукти произведени от него..Както примерно има в Италия за конско.Комисията по контрол и качество на храните съвместно със ДВСК трябва да излязат със единно решение по въпроса и работата е готова.Патентова се нов вид животинска суровина годна за консумация при определени условия и начин на съхранение и точка.....Става ли така или не...
Колега Вълчан, добре гледам интерпретираш казаното от мен, но до там.
Ще ти отговоря с въпрос- ако Аз се спусна с засилка към теб и ти крещя и се опитвам да те ударя или ухапя ти ще стоиш ли безучастно или ще ме ритнеш и ще се отбраняваш ???
Аз имам пълното право да се защитавам както от нападение от четериноги така и от двуногите си себеподобни-това е основно човешко право и е включено в инстинктите за самосъхранение на всяко живо същество за да отцелее !
ГСО-ото съм го взел да се браня както от четериногите, така и от още по опасните двуноги себеподобни ! То е за самозащита, а не за нападение !!!
За Белките- на тия Порчета мръсни местото им е в гората и Аз не съм тръгнал да ги гоня от там ! А и би било лудост и напълно невъзможно да стане, но пък от тавана си на къщата ще ги разкарам !
За Кучетата- В Европейските държави от които ние копираме всичко и даже влязахме в техният съюз-Кучета по улиците, ядящи хора, котки и коли НЯМА !!!
Тоест-естествената среда на Кучето според Европейският съюз НЕ Е на улицата в жилищните квартали !!!
И при Комунизма това беше така !
Мисля че това вече трябва да е ясно !
Само в нашата Обособена-несвойствена среда аномалиите са нормални.
Темата е за това да се покаже кой с какво е пострадал от Кучешки и котешки набези в условията на нашата действителност !
Така че ако може стига сте ме Анализирали, защото така като гледам ми се плаче след изказванията на някой колеги.
Снощи - колата на жената ремонтирана с два чистонови калника, - 2800 лева стойност !
Чувам че нещо лае долу-излизам на балкона и гледам два обикновени чисти си Помияра - нищо особено - пак си мушат муцуните под калника на колата и искат да докопат Котка.
Развиках се зверски и яко псуване- тия помияри стартираха на някаде бързо. В полунощ да слизам на дъжда и да гледам за котки под калниците е направо извращение !!!
Добре че не се върнаха тия Пумчета че щях да ги направя на кайма !!!! И изобщо нямаше да ме интересува нашата Изродена екосистема дали я нарушавам или съм в Еквилибриум с нея.
Оказа се че имало една Бабка във входа дето развъжда въпросните котки, гумите на Пежака са с малък цолаж и празното пространство между калника и гумата е голямо, та тези двете предпоставки довеждат до тоталката.
Чудя се дали като я видя тази Бабка да не и поискам 2800 лева да заплати.
Та колеги мисля че предложението на Вълчан да сготвим Кучетата на манджа няма да има успех, защото няма да има търсене.
Майтапа си е майтап и едно Куче което е "стопанисвано" може да бъде полезно и вярно на Собственика си, но бездомните лично за мене носят само вреди, та нека подходим по сериозно.
Колега Вълчан- Кучетата не лаят само циганите, а всички непознати субекти които нарушават тяхната територия. Може да се уважава куче ако то е спасило човек или е помогнало в спасителна операция, но дали то ще го разбере е друга тема. Случая с бездомните кучета не е такъв. По скоро те са бездомни неконтролируеми, дрогирани пияници с доста по здрави захапки от нашата, ако мога така да ги сравня.
Както и при Хората, така и при Кучетата личните умения и качества се изграждат с обучение и възпитание.
Ще ти отговоря с въпрос- ако Аз се спусна с засилка към теб и ти крещя и се опитвам да те ударя или ухапя ти ще стоиш ли безучастно или ще ме ритнеш и ще се отбраняваш ???
Аз имам пълното право да се защитавам както от нападение от четериноги така и от двуногите си себеподобни-това е основно човешко право и е включено в инстинктите за самосъхранение на всяко живо същество за да отцелее !
ГСО-ото съм го взел да се браня както от четериногите, така и от още по опасните двуноги себеподобни ! То е за самозащита, а не за нападение !!!
За Белките- на тия Порчета мръсни местото им е в гората и Аз не съм тръгнал да ги гоня от там ! А и би било лудост и напълно невъзможно да стане, но пък от тавана си на къщата ще ги разкарам !
За Кучетата- В Европейските държави от които ние копираме всичко и даже влязахме в техният съюз-Кучета по улиците, ядящи хора, котки и коли НЯМА !!!
Тоест-естествената среда на Кучето според Европейският съюз НЕ Е на улицата в жилищните квартали !!!
И при Комунизма това беше така !
Мисля че това вече трябва да е ясно !
Само в нашата Обособена-несвойствена среда аномалиите са нормални.
Темата е за това да се покаже кой с какво е пострадал от Кучешки и котешки набези в условията на нашата действителност !
Така че ако може стига сте ме Анализирали, защото така като гледам ми се плаче след изказванията на някой колеги.
Снощи - колата на жената ремонтирана с два чистонови калника, - 2800 лева стойност !
Чувам че нещо лае долу-излизам на балкона и гледам два обикновени чисти си Помияра - нищо особено - пак си мушат муцуните под калника на колата и искат да докопат Котка.
Развиках се зверски и яко псуване- тия помияри стартираха на някаде бързо. В полунощ да слизам на дъжда и да гледам за котки под калниците е направо извращение !!!
Добре че не се върнаха тия Пумчета че щях да ги направя на кайма !!!! И изобщо нямаше да ме интересува нашата Изродена екосистема дали я нарушавам или съм в Еквилибриум с нея.
Оказа се че имало една Бабка във входа дето развъжда въпросните котки, гумите на Пежака са с малък цолаж и празното пространство между калника и гумата е голямо, та тези двете предпоставки довеждат до тоталката.
Чудя се дали като я видя тази Бабка да не и поискам 2800 лева да заплати.
Та колеги мисля че предложението на Вълчан да сготвим Кучетата на манджа няма да има успех, защото няма да има търсене.

Майтапа си е майтап и едно Куче което е "стопанисвано" може да бъде полезно и вярно на Собственика си, но бездомните лично за мене носят само вреди, та нека подходим по сериозно.
Колега Вълчан- Кучетата не лаят само циганите, а всички непознати субекти които нарушават тяхната територия. Може да се уважава куче ако то е спасило човек или е помогнало в спасителна операция, но дали то ще го разбере е друга тема. Случая с бездомните кучета не е такъв. По скоро те са бездомни неконтролируеми, дрогирани пияници с доста по здрави захапки от нашата, ако мога така да ги сравня.
Както и при Хората, така и при Кучетата личните умения и качества се изграждат с обучение и възпитание.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Има много добра отрова.Ланат.Топваш малко в салама и кучето е аут точно след 5 мин.
Колкото и да звучи отвратително само това е решението на проблема.Пък нека ония еко-олигофрени си ги защитават.
Ще ми направят щети за 2800лв и ще си трая,ама друг път.
Като не си вършат работата ония кучкари така ще е.Тва го има само тука,да го хванат,да му сложат една маркировка на ухото и пак да го пуснат
Колкото и да звучи отвратително само това е решението на проблема.Пък нека ония еко-олигофрени си ги защитават.
Ще ми направят щети за 2800лв и ще си трая,ама друг път.
Като не си вършат работата ония кучкари така ще е.Тва го има само тука,да го хванат,да му сложат една маркировка на ухото и пак да го пуснат

- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Като любител на кучетата ще кажа само едно.
Животните не са виновни за безхаберието на хората към тях.
Животните не са виновни за безхаберието на хората към тях.
- Bai Sando
И аз съм любител на кучетата,даже до преди да се роди малкия си гледахме у нас едно кокерче.
Да не ме помислите за някой съдист.

Да не ме помислите за някой съдист.
Аз повече симпатизирах на котките, но сега покрай Жената и тоя Пинчер почвам да харесвам и Кучетата.
Много се щави това в колата като го возя, ама е готино като е възпитано и има Акъл верно е.
Съседката с Хюндая купила някакъв спрей против Котки да пръска под калниците. Някой чул ли е за подобно нещо ?
Много се щави това в колата като го возя, ама е готино като е възпитано и има Акъл верно е.

Съседката с Хюндая купила някакъв спрей против Котки да пръска под калниците. Някой чул ли е за подобно нещо ?
Колега Bai Sando.....представяш ли си да дам 5000-6000лв за породисто куче печелило изложби възпитано и умно.И при първата разходка да бъде отровено.Не става така.Просто трябват приюти или как се казва там кучкарници маи е по правилно.Да се усвояват европеиски фондове подпомагащи дружествата за закрила.Има доста такива организации издържащи се от дарения че и от помощ от съответната държава.В Германия няма кучета естествено.Но и кучкарници почти няма защото всичко е строго контролирано откъм размножаването им там.Виж котки съм мяркал из селцата.Мазни тлъсти Баварски котки.
- Bai Sando
Научаваш го това куче от 5-6 хиляди да не взема храна от друг освен теб или пък от земята.
Моя кокер един път се задави така с една рибешка кост която намери в едни треволяци.След няколко тренировки го научих да не бара "храна" от земята.

Моя кокер един път се задави така с една рибешка кост която намери в едни треволяци.След няколко тренировки го научих да не бара "храна" от земята.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”