:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Заминаване за Англия и не само...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 05 апр 2007 0:22

За кво да ги зарезваш? :shock Разведи се и вземи някоя жена да те гледа на село. :lol: :o
Пък тва дете тука в тия времена няма да ти казвам какво може да стане само с майка му като го оставиш. Ама ти си знаеш де ...
То бащите не им пука. И моя е такъв. :lol:
И кой цъфнал? :roll: Че ми звъни приятел от Испания вика бачкам за 2000 евро нямам 200 в джоба да си купя билет да дойда до БГ да се видим от 2 години. :? Егати що са цъфнали заеби... :( И едно жилище са взели техните трябва да седят още 20 години докато се пенсионират, за да го изплатят. Роби на държавата направо. Ако някои ти казва че е цъфнал в цужбина значи леко се опитва да се самозаблуждава. :lol:
Пък ако решиш да ходиш първо си свери часовника как вървят наемите щото не са по 300 лева като тука. 8) Да не се окаже че им чистиш боклуците и кенефите, пазиш разни паркинги без коли като сотаджия и секви простотии, щото за друга работа трябва бая стаж да имаш там и то легален :idea: , за един наем накрая. :P

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 05 апр 2007 0:59

първо към модераторите:освен мнението на roadrunner което е много обективно,другите са направо объркващи-по добре ги изтриите
а сега по темата,ще задам няколко въпроса а колегата с питанката да си отговаря сам
готов ли си да мизерстваш?
да нямаш какво да ядеш и все пак да не краднеш?
да работиш каквото и да ти се предложи и то за жЪлти стотинки?
даваш ли си сметка как ще се издържат семеиството ти до първите ти приходи?(които не се знае кои месец ще са от престоя ти в 4ужбина)
и какво ще правиш ако се провалиш в странство?
пове4е няма да питам,но отговорите са показателни за вси4ки които си мислят 4е в 4ужбина ни 4акат с пита и мед

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Чет 05 апр 2007 7:44

niks76 написа:първо към модераторите:освен мнението на roadrunner което е много обективно,другите са направо объркващи-по добре ги изтриите
а сега по темата,ще задам няколко въпроса а колегата с питанката да си отговаря сам
готов ли си да мизерстваш?
да нямаш какво да ядеш и все пак да не краднеш?
да работиш каквото и да ти се предложи и то за жЪлти стотинки?
даваш ли си сметка как ще се издържат семеиството ти до първите ти приходи?(които не се знае кои месец ще са от престоя ти в 4ужбина)
и какво ще правиш ако се провалиш в странство?
пове4е няма да питам,но отговорите са показателни за вси4ки които си мислят 4е в 4ужбина ни 4акат с пита и мед

Ти пък откъде се извъди - бебе модератор!
Хората са си правили труда да помогнат на човека, всеки по свой начин, защо да се трият мненията им? И твоето ли да изтрият дето не знаеш че има буква Ч?

Относно Англия, по-горе казах : ако се ходи - само ЛЕГАЛНО, с работна виза, иначе наистина си обречен на мизерия.
Ще миеш чинии някъде до примала за единия наем.
Аз също по едно време си мислех да ходя нелегално да работя, но брат ми ме разубеди. Не ти е работа да фалшифицираш сертификати и други документи и като дойде проверка да го духаш.
Освен това фирмите които взимат нелегални работници са най-големите експлоататори и е много съмнително дали ще получаваш пари.
Помисли си пак, или си избери друга държава където българи работят легално без специални разрешения!

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Чет 05 апр 2007 8:49

faf4o написа:
Даскала™ написа:
prj57 написа: За момента всички новодошли в тези страни, НЯМАТ преаво на работа!

Ти го застреля :shock
Пич,искаш ли да шпакловаш в Италия :roll: (ама не италианки :012:)

Става :) Ама за италианките сигурен ли си че не :)

Пич,има варианти,ама искам подписан договор от жена ти,че е съгласна както и да е заверен от нотариус за да го прикача към останалите документи :roll:
Иначе ако си майсторче в Италия ти цакат 100 евра за 8 часов работен ден(говоря за строителството) :wink:
И мога да ви кажа колеги,че половината цени там са същите като тук,даже съм срещал и по-ниски цени............
Моето заключение е,че...........да,има далаверка все още да бачкаш в чужбина......верно,мизерниче си малко там,ама като си доеш тук и почнеш да се моташ по банките и само да обменяш валута си е самочувствие да го е@А :lol:

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Съб 07 апр 2007 20:44

И все пак колеги,питанката не беше за и против заминаването а дали някой знае сериозна фирма.Иначе стана лаф :)

Потребителски аватар
reinhard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот reinhard » Съб 07 апр 2007 21:02

faf4o написа:И все пак колеги,питанката не беше за и против заминаването а дали някой знае сериозна фирма.Иначе стана лаф :)
Ами основно се занимава Usit colors но се надявам да си размислил.Ще ти кажа защо

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Съб 07 апр 2007 21:11

reinhard написа:
faf4o написа:И все пак колеги,питанката не беше за и против заминаването а дали някой знае сериозна фирма.Иначе стана лаф :)
Ами основно се занимава Usit colors но се надявам да си размислил.Ще ти кажа защо

Слушам...

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Съб 07 апр 2007 23:02

за да спечелиш нещо губиш друго...

странно ми е, че си от Варна а си решил да дърпаш преди сезона. да беше зимата разбирам макар, че...
Вчера бях по вашия край и ми направи впечатление масираното строителство. при тези грандиозни обекти никой не може да ме убеди, че няма работа. адски много строителни работници от цяла България бачкат и плащат квартира и семейства хранят...
а като знам колко народ отива за да работи по морето лятото.

п.с. за чужбина имам една дефиниция:
"чужд 'леб трудно се яде"

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Нед 08 апр 2007 1:25

golfer написа:п.с. за чужбина имам една дефиниция:
"чужд 'леб трудно се яде"

Ама колко си прав....

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Нед 08 апр 2007 8:10

За фирми бол, но коя ще те метне, коя ще е добра незнам.
Едно е ясно, или ще се върнеш мноооого вътре или ще дръпнеш съвсем малко.
Не си мисли, че като отидеш там и като се върнеш ще си милионер.
Първо плащаш квартира и храна, които хич не са ефтини в сравнение с България!
Второ,ако използваш фирма най добре да си я проучил от-до!
Трето,мисля че по добър вариант е да имаш познат и той да те дръпне там,щото иначе мъгла и не се знае в кое мазе ще се узовеш да спиш!
И четвърто,замисли се какво оставаш тук.

Винаги съм казвал и ще казвам:"Работа има, няма кой да я работи"

ОФФ!!!
П.П. просто няма начин да не си намериш хубава работа, във Варна примерно или в околността, виж потърси,обади се на познати.
Успех!

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Нед 03 фев 2008 17:29

Чудих се дали да изтупам праха от темата и се реших.Щото аз все още не съм се отказал да замина.Ама ся си мисля за Норвегия или Финландия.Някакво инфо да имате?Intenational Cruise Services тва е фирмата която ми предлага да замина като ВиК,обаче много пари искат да ги ...и ме съмняват нещо.Искат 25 процента от уговорената заплата с работодателя,като се заплаща предварително,сам да си платя билета до Норвегия,и да си имам 500-600 евро за първия месец.И после кучета ме яли май :)Много интересно ми стана :)

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Нед 03 фев 2008 18:28

Бре то ако имам 5 бона въобще няма да заминавам да ги троша в чужбина ако питаш мене ама айде. :lol: А храна, а квартира покриват ли? :roll:

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Нед 03 фев 2008 18:51

те нищо.Агенция са някаква.Посредник м/у работодателя и работника

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Нед 03 фев 2008 18:55

И аз сега с една агенция се занимавам за Кипър. Ама пишат че дават квартира с климатик и храна. Само да не е некоя дупка. :lol: Даже смятам ако стане нещо да си им кажа да пратят самолетен билет. :roll:
А най-зависи какъв ще е шефа. Щото ги има големи тапири навсякъде, не само тука е така. :lol:
А то без да пробаш няма да се види какво ще е. Аз вече свикнах и викнат ли ме тръгвам. :lol: Как казва един дето бяхме с него на връщане: "Е не ми хареса работата ама мноу важно, все едно съм бил на гости на леля ми." :shock :lol: :lol: :lol:
А и се пази от българите там, че ще изгориш веднага. :lol:

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Нед 03 фев 2008 19:34

black` написа:И аз сега с една агенция се занимавам за Кипър. Ама пишат че дават квартира с климатик и храна. Само да не е некоя дупка. :lol: Даже смятам ако стане нещо да си им кажа да пратят самолетен билет. :roll:
А най-зависи какъв ще е шефа. Щото ги има големи тапири навсякъде, не само тука е така. :lol:
А то без да пробаш няма да се види какво ще е. Аз вече свикнах и викнат ли ме тръгвам. :lol: Как казва един дето бяхме с него на връщане: "Е не ми хареса работата ама мноу важно, все едно съм бил на гости на леля ми." :shock :lol: :lol: :lol:
А и се пази от българите там, че ще изгориш веднага. :lol:

Какво ще работиш там ако не е тайна?И с коя фирма?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”